The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności i ochrony danych osobowych.
Chcemy, aby korzystanie z naszej Witryny było komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu i dostosowania treści reklamowych do Twoich preferencji, my i nasi zaufani partnerzy możemy przechowywać pliki cookies w Twojej przeglądarce i przetwarzać zawarte w nich dane osobowe analityczne i marketingowe. Kontynuując korzystanie z naszej Witryny bez zmiany prywatności ustawienia, wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz się wycofać Twoja zgoda poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych i przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Szlachetne wino Amarone produkowane jest z długo podsuszanych winogron. Dzięki odparowaniu wody z owoców podczas powolnego i naturalnego procesu suszenia, produkowane są niezwykle złożone i esencjonalne wina. W Amarone wyczuć można bogaty bukiet zdominowany aromatami ciemnych owoców z akcentami miod...
Wytrawny Szampan o jasnej, różowej barwie. Po nalaniu do kieliszka urzeka wyraźnym spienieniem oraz eleganckim bukietem. Pojawiające się w kieliszku aromaty przywołują skojarzenia z maliną, dżemem truskawkowym, fiołkami, miodem, kwiatami lipy, skórką chleba, mandarynką i suszoną morelą. To szerokie ...
Château Barreyres to wino klasy Cru Bourgeois z Haut-Medoc. Trunek zasługuje na uznanie wyglądem, zapachem i smakiem. W kieliszku prezentuje głęboką, purpurową barwę.
Po odpowiednim napowietrzaniu (sugerujemy odczekać ponad godzinę po przelaniu do karafki) w kieliszku roztacza się finezyjny bukiet ...
Rodzina Castel właściciel Chateau Ferrande zarządza posiadłością od 1976 r. Wyjątkowe warunki uprawy winorośli panujące w apelacji Graves oraz nowoczesne techniki produkcji spowodowały, Chateau Ferrande weszło do elitarnego kręgu producentów Union des Grands Crus de Bordeaux.
Opisywane wino stanowi...
Wino posiada ciemną, czerwoną barwę a w odcieniach jest purpurowe. Młody wiek potwierdzają aromaty wyczuwalne w kieliszku. Rozpoznać tutaj można jeżynę, ciemną śliwkę, maliny, nuty kakao, wanilii i czarnego pieprzu. Po chwili napowietrzania kieliszku pojawia się również aromat tytoniu i czekolady ml...
Wino z jednej z najstarszych winiarni w Europie mającej swoją siedzibę na wschodnich rubieżach regionu Podunavlje. W składzie wina znalazły się szczepy Frankovka i Cabernet Sauvignon. Trunek po fermentacji dojrzewał w dębowych beczkach w piwnicy wybudowanej w roku 1450. W kieliszku prezentuje umia...
Wino z regionu Rioja wyprodukowane z odmiany Tempranillo. Ten umiarkowanej ciężkości trunek urzeka aromatami dojrzałych ciemnych owoców, wanilii i korzennych przypraw. Wyczuwalna w ustach kwasowość daje wrażenie soczystości i łagodzi cierpkość beczkowych garbników. Faustino VII świetnie pasuje do pi...
Klasyczne, wino z Bordeaux. W kieliszku mieni się głęboką, rubinową barwą wskazującą na optymalny poziom dojrzałości. Aromaty rozpoznawalne w kieliszku po wcześniejszym napowietrzeniu wina potwierdzają stopień rozwoju bukietu. Trunek pachnie wyśmienicie. Bukiet jest pełny, wyraźny i elegancki zaraze...
Szekszárd to jeden z tradycyjnych węgierskich obszarów uprawy winorośli. Wraz z regionem Eger posiada prawo do produkcji wina zwanego Bycza Krew. Bikavér to wino wieloszczepowe, w którego skład wchodzą wybrane z lokalnie uprawianych odmian czerwonych, m.in.: Kadarka, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos, ...
Jednoszczepowe wino znad Balatonu, którego zapach i smak są typowe dla odmiany Cabernet Sauvignon. W kieliszku rozpoznawalne są akcenty czarnej porzeczki, jeżyn i ciemnej śliwki. Chwila napowietrzania pozwala aromatom nabrać większej intensywności. Smak wina jest w tym przypadku zdecydowanie cierpki...
Genesis to ciężkie wino czerwone wyprodukowane z kompozycji odmian Cabernet Franc, Merlot i Cabernet Sauvignon. W kieliszku trunek ma ciemny wygląd a jego barwa jest wyraźnie rubinowa. Po krótkim napowietrzaniu bukiet wina nabiera oczekiwanej intensywności. Aromaty docierające do nosa przypominają t...
„Sas” to kompozycja znanych z Bordeaux odmian winorośli z przewagą Merlot. Po fermentacji wino dojrzewało przez 12 miesięcy w nowych oraz używanych baryłkach z dębu węgierskiego. W kieliszku trunek ma ciemną, rubinową barwę z towarzyszącymi refleksami purpury. Już po krótkim napowietrzaniu w bukieci...
Wino o ciemnej, rubinowej barwie z ceglastymi refleksami. Ten ciężki, wytrawny trunek wyprodukowany został z odmiany Cabernet Sauvignon uprawianej w regionie Szekszárd. Po nalaniu wina do kieliszka wymaga ono chociaż krótkiego napowietrzania. Rozwijający się tutaj bukiet przypomina kompozycję aromat...
Wino z kompozycji odmian znanych z regionu Bordeaux. O dojrzałości trunku świadczy barw, zapach i smak. W wyglądzie trunek jest przejrzysty, rubinowo-ceglasty. Na bukiet wina składają się aromaty dżemu truskawkowego czarnej porzeczki suszone śliwki i bardzo dojrzałych jeżyn. Po chwili napowietrzania...
Wytrawne wino pochodzące z apelacji AOP Luberon w dolinie Rodanu, powstające na bazie ponad czterdziestoletnich winorośli, ze szczepów Syrah (80%) i Grenache (20%), z wykorzystaniem metod rzemieślniczych. Uprawa odbywa się z poszanowaniem bioróżnorodności i zachowaniem najwyższych standardów troski ...
Wytrawne wino pochodzące z apelacji AOP Luberon w Dolinie Rodanu, powstające na bazie dwudziestoletnich winorośli, ze szczepów Grenache 50% i Syrah 50%, z wykorzystaniem metod rzemieślniczych. Uprawa odbywa się z poszanowaniem bioróżnorodności i zachowaniem najwyższych standardów troski o środowisko...
Wino sklasyfikowane na poziomie Grand Cru Classé. Trunek powstaje w apelacji Saint-Emilion Grand Cru i produkowane jest z winogron uprawianych na 40 letniej obecnie winnicy o powierzchni 28 hektarów z kompozycji gron: 85% Merlot, 15% Cabernet Franc. Trunek dojrzewa przez 12 miesięcy w baryłkach z fr...
Drugie wino słynnego Château Malartic-Lagravière, trunek powstał przy udziale wiedzy i doświadczenia najlepszych enologów regionu Pessac-Léognan. Wino skomponowano z lokalnie uprawianych odmian Merlot (83%), Cabernet-Sauvignon (12%) oraz Petit-Verdot (5%). Trunek dojrzewał po fermentacji alkoholowej...
Wołowina do rodzaj mięsa, którego bogate walory smakowe i aromatyczne pozwala w pełni docenić kieliszek specjalnie dobrego trunku. Co więcej, wino do wołowiny to dodatek, który ułatwia trawienie nieco cięższych potraw, a także pozwala zamienić każdy posiłek w dostarczającą niezapomnianych wrażeń degustację. Dowiedz się, jakie wino pasuje do wołowiny.
Jakie wino do gotowania wołowiny pasuje najlepiej?
Do gotowania wołowiny powinniśmy podawać wino czerwone wytrawne. W tym przypadku sprawdza się reguła, zgodnie z którą do duszenia mięsa powinniśmy wykorzystać wino, którym z przyjemnością byśmy je popili. Pamiętajmy, że w tym przypadku trunek odgrywa rolę przyprawy. Oznacza to, że od ilości wykorzystanego wina będzie w znacznej mierze zależeć intensywność smaku i aromatu przyrządzanej potrawy. Jakie wino do duszenia wołowiny możemy polecić w szczególności? Sprawdzą się tu np. włoskie trunki z odmian Sangiovese, Nebbiolo czy Montepulciano.
Jakie wino do wołowiny pieczonej?
Idealne wino do wołowiny pieczonej to wino ciężkie, o bogatym owocowo-korzennym bukiecie i przyjemnej cierpkości. W tym przypadku dobrym wyborem może być m.in. wytrawne wino czerwone z Bordeaux, do produkcji którego mistrzowie winiarscy wykorzystują wiele starannie wyselekcjonowanych szczepów winogron.
Jakie wino do pieczenia wołowiny?
Jakie wino do mięsa wołowego wybrać, gdy najdzie nas ochota na upieczenie go w brytfance wraz winem? Do przygotowania tego specjału wywodzącego się z Toskanii warto wykorzystać jedną z odmian wytrawnego wina czerwonego Chianti.
Jakie wino do wołowiny w formie steku?
Do grillowanego lub smażonego steku z mięsa wołowego dobrze podać kupaż win Syrah oraz Grenache produkowany we francuskiej Langwedocji. Doskonałe połączenie można uzyskać także, zestawiając krwisty stek z winem Cabernet Sauvignon pochodzącym z Chile.
Białe wino do wołowiny?
Degustatorzy pragnący połączyć wołowinę z winem białym powinni wiedzieć, że ten rodzaj trunku najlepiej komponuje się z delikatną cielęciną. Interesującym dodatkiem do tego typu mięsa jest np. wino Chardonnay z RPA.
Wybierz doskonałe wino czerwone do wołowiny dzięki Winnicy Lidla.
Zyskaj rabat 20 zł na Twoją rezerwację
Subskrybuj newsletter i otrzymaj kod rabatowy. Kod rabatowy 20 zł na jednorazową rezerwację za kwotę minimum 200 zł*
*Kod rabatowy ważny jest przez 60 dni i nie łączy się z innymi promocjami na stronie serwisu winnicalidla.pl. Użytkownik może wykorzystać tylko jeden kod rabatowy z tytułu zapisu do newslettera.
Cieszymy się, że będziemy w kontakcie!
Aktywuj link z potwierdzeniem zapisu do newslettera i zyskaj 20 zł na start. Łap rabaty i dostęp do wszystkich akcji promocyjnych. Rezerwuj i odbierz już nawet następnego dnia. * Rabat -20 zł jest aktywny przy rezerwacji za min. 200 zł.