Smaki wina

Kategoria smak jest jedną z podstawowych podczas wyszukiwania wina. Wina w najprostszym ujęciu podzielić można na wytrawne, półwytrawne, półsłodkie i słodkie. Poziom wytrawności wina zależy od stężenia cukru resztkowego. Wina wytrawne i półwytrawne najczęściej podawane są w trakcie posiłków, do przystawek i dań głównych. Wina półsłodkie i słodkie towarzyszą raczej deserom i serom. Obiad czy kolacja z kieliszkiem dobrego wina sprawia, że smak potraw jest pełniejszy a proces trawienia bardziej efektywny. Wybierając wino możemy dopasować je do charakteru potrawy lub odwrotnie, typ potrawy możemy dopasować do ulubionego smaku wina.

Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności oraz ochrony danych osobowych.

 „Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu oraz dopasowywania treści reklamowych do Twoich preferencji my oraz nasi zaufani partnerzy mogą przechowywać w Twojej przeglądarce pliki cookies oraz przetwarzać zawarte w nich dane osobowe w celach analitycznych oraz marketingowych. Przez dalsze korzystanie z naszego Serwisu, bez zmian ustawień w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz wycofać zgodę poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności”.

Więcej informacji