Wino ze szczepu Merlot

Ten bordoski szczep podbił cały świat i jest uprawiany w każdym zakątku globu. W odróżnieniu od Cabernet Savignon daje wina lżejsze, o mniejszej zawartości garbników i łagodniejszej kwasowości. Typowe dla niego aromaty to śliwka i ciemne wiśnie, a jeśli wino dojrzewało w beczce, wyczuwalne są też niuanse kawy i goździków. Merlot daje dobre wina jednoszczepowe, ale najczęściej wykorzystuje się go do kupaży. Zwiększa on intensywność aromatów, zmiękcza taniny i łagodzi kwasowość. Dobre połączenie kulinarne z Merlotem tworzą pieczone i duszone czerwone mięsa.

Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności oraz ochrony danych osobowych.

 „Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu oraz dopasowywania treści reklamowych do Twoich preferencji my oraz nasi zaufani partnerzy mogą przechowywać w Twojej przeglądarce pliki cookies oraz przetwarzać zawarte w nich dane osobowe w celach analitycznych oraz marketingowych. Przez dalsze korzystanie z naszego Serwisu, bez zmian ustawień w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz wycofać zgodę poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności”.

Więcej informacji