Wino z regionu Veneto, będącego ojczyzną najsłynniejszych włoskich win czerwonych. Amarone to rodzaj wina uzyskiwany dzięki tradycyjnej metodzie appassimento, czyli podsuszaniu winogron przed fermentacją. Dzięki temu trunek zyskuje intensywną koncentrację aromatów, wysoką zawartość alkoholu i charak...
Valpolicella Ripasso pochodzi z apelacji Valpolicella w regionie Veneto. Jego skład opiera się na lokalnych odmianach Corvina, Rondinella i Molinara. Styl Ripasso określany bywa mianem „małego Amarone”, gdyż młode wino Valpolicella poddawane jest wtórnej fermentacji na wytłokach po Amarone. Dzięki t...
Manduria to obszar uznawany za kolebkę odmiany Primitivo. Winogrona zbierane są tam w pełni dojrzałości, a lokalne wina wyróżniają się intensywnością i mocnym charakterem. Do produkcji wina Tavros wykorzystano selekcjonowane winogrona, a ich fermentacja przebiegała w kontrolowanej temperaturze, dzię...
Czerwone wino o pełnym i złożonym smaku, pochodzące ze słonecznej Apulii. Charakteryzuje się nutami wanilii, kokosa i przypraw korzennych, które łączą się z owocowymi aromatami odmiany Zinfandel. Degustując wino warto zwrócić uwagę na pełnię smaku, zrównoważoną strukturę i wyrazistość aromatów. Trun...
Barbera d’Alba Fabio Oberto pochodzi z regionu Piemont, jednego z najsłynniejszych włoskich obszarów winiarskich. Wina z apelacji Barbera d’Alba cenione są za soczystość, świeżość oraz intensywność aromatów owocowych. Odmiana Barbera, uprawiana na pagórkowatych terenach wokół miejscowości Alba, daje...
Wino o głębokiej rubinowej barwie, z aromatami dojrzałych owoców leśnych, takich jak jeżyny, śliwki i czereśnie. W smaku wyraziste, z nutami pieprzu, ziół i przypraw. Tanie taniny i średnia kwasowość zapewniają harmonijną strukturę.
Rubinowa barwa z purpurowymi refleksami. W nosie złożone aromaty leśnych owoców, mchu, grafitu, tytoniu i nut balsamicznych. W ustach wyraziste, zbudowane, o solidnych taninach i eleganckim charakterze.
Intensywny, purpurowo-czarny kolor z fioletowymi refleksami. W aromacie wyczuwalne fiołki i czarna porzeczka, wzbogacone o nuty lukrecji i czarnego pieprzu. W ustach pełne, zrównoważone taniny, zaokrąglone ciało i finisz z delikatną nutą przypraw i tostów.
Aksamitna rubinowa barwa. W bukiecie wyczuwalne owoce leśne: wiśnia, śliwka, porzeczka, jagoda, z typową nutą ziołowo-ziemistą. W ustach intensywne, dobrze zbudowane, z eleganckimi taninami.
Głęboki czerwony kolor z fioletowymi refleksami. W aromacie wyczuwalne czerwone wiśnie i maliny. Na podniebieniu spójne z nosem – dominują czerwone owoce jagodowe i delikatna mineralna kwasowość. Wino średnio zbudowane, z łagodnymi taninami i owocowym finiszem.
Intensywnie rubinowy kolor. W aromacie wyraziste nuty czerwonych owoców, jeżyn, wiśni i przypraw. W ustach wyczuwalna przyjemna kwasowość, duża złożoność oraz długi, trwały finisz.
Wino o głębokim rubinowym kolorze`. W aromacie dominują nuty słodkiej wiśni, czarnych owoców i fiołka, przełamane subtelną wanilią i niuansami ziemi oraz lukrecji. W ustach świeże, o wyraźnej kwasowości i dobrze zbalansowanej, średniej strukturze z aksamitnymi taninami i eleganckim finiszem....
Intensywna, jasna rubinowa barwa. W aromacie wyczuwalne nuty owocowe z delikatnymi akcentami fiołków i wiśni. W ustach miękkie, owocowe, harmonijne i przyjemnie wytrawne.
Czerwone wino o głębokiej barwie, intensywnych aromatach dojrzałych czerwonych owoców i przypraw. W ustach pełne, z dobrze zbalansowanymi taninami i przyjemną kwasowością.
Głęboko czerwone wino z odmiany Carmenère, oferujące aromaty dojrzałych jeżyn, śliwek oraz nutę przypraw i ziół. W smaku wyraziste, z aksamitnymi taninami i akcentami czekolady, zakończone długim, korzennym posmakiem.
Wino o głębokiej barwie czerwieni. Aromaty dojrzałych czarnych porzeczek, wiśni i wanilii pochodzącej z dojrzewania w beczce. W smaku wytrawne, ze szlachetną taniną, harmonijne, z długim, lekko pikantnym finiszem.
Wino o rubinowej barwie z fioletowymi refleksami. W aromacie intensywne nuty ziół i czerwonych owoców. Na podniebieniu pełne i dobrze zbalansowane, z łagodnymi taninami i przyjemnym finiszem.
Słodkie, czerwone wino musujące z włoskiego regionu Emilia-Romagna. Trunek ten jest tradycyjnie wytwarzany z winogron odmiany Lambrusco. To wino niskoprocentowe o smaku dojrzałych ciemnych owoców. Degustacja Lambrusco AmabileW kieliszku wino prezentuje ciemną, rubinową barwę, a podczas nalewani...
Czerwone półwytrawne wino z południa Włoch, a konkretnie z regionu Apulia (Puglia). Obszar ten znany jest z upraw ciepłolubnych odmian winorośli i produkcji win o intensywnym charakterze. Winnice Cantine Terre Collina zlokalizowane są w środkowej części regionu, gdzie klimat śródziemnomorski - z gor...
Fragolino Rosso marki Marengo to słodki, aromatyzowany napój alkoholowy na bazie czerwonego wina gronowego. Stworzony z myślą o osobach preferujących wyraźnie owocowe, deserowe smaki połączone z niską zawartością alkoholu. Degustacja Fragolino Rosso
W kieliszku napój prezentuje intensywną, rubi...
Dojrzałe Barolo Riserva z parceli Ginestra – jednego z najlepszych naturalnych siedlisk w Piemoncie, przeznaczonych do uprawy odmiany Nebbiolo. W kieliszku prezentuje się w jasnej, miedziano-rubinowej barwie. Profil sensorycznyBukiet wina jest złożony i wymaga długiego napowietrzania przed poda...
Barolo, Rocche di Castelletto, Cascina Chicco to klasyczne wino z Piemontu, produkowane z odmiany Nebbiolo. W kieliszku jest przejrzyste, o średniej intensywności zabarwienia. Widoczny kolor wina jest typowy dla szczepu – rubinowy z miedzianymi refleksami. Profil sensoryczny Barolo, Rocche di C...
Capichera, Liànti to ciężkie, wytrawne wino z apelacji Isola dei Nuraghi na Sardynii. W kieliszku urzeka ciemną barwą, w której na tle czarnego opalu przebijają refleksy rubinów i ametystu. Wyczuwalny bukiet aromatów jest złożony i wskazuje na stanowczy i ciężki charakter trunku. Profil sensory...
Wino pochodzące z apelacji Maremma. Zostało wyprodukowane z odmiany Ciliegiolo, tradycyjnie uprawianej wzdłuż zachodniego wybrzeża Toskanii. W kieliszku zwraca uwagę intensywną barwą wskazującą na pełną dojrzałość. Oczekiwaną złożoność i charakter bukietu potwierdza aromat, a następnie smak wina. Tr...
Trullo di Pezza to renomowany producent win z Apulii, specjalizujący się w uprawie tradycyjnych odmian regionu. Primitivo di Manduria Licurti to flagowe wino winnicy, oddające charakter szczepu i terroir Mandurii – jednej z najlepszych apelacji dla Primitivo. Winogrona do produkcji tego wina zbieran...
Trullo di Pezza to rodzinna winnica w regionie Apulia, specjalizująca się w uprawie lokalnych odmian winorośli. Jedną z nich jest Aglianico, określane często mianem „Nebbiolo Południa”. Winogrona tej odmiany długo dojrzewają na krzewach, co pozwolą im osiągnąć wysoką koncentrację aromatów i elementó...
Trullo di Pezza to winnica zlokalizowana w regionie Apulia, specjalizująca się w produkcji win z lokalnych odmian winorośli. Jednym z nich jest Arlati Susumaniello Salento IGP. Odmiana Susumaniello niegdyś niemal zapomniana, dziś przeżywa prawdziwy renesans. Wytwarzane są niej wina o wyjątkowej głęb...
Corvina, Cantina di Negrar jest umiarkowanie ciężkim, czerwonym winem z regionu Veneto w północnych Włoszech. Na wzgórzach okalających Weronę odmiana Corvina jest kluczowa dla produkcji słynnych win Amarone i Valpolicella. Cantina di Negrar, założona została w 1933 roku i do dzisiaj stosuje tradycyj...
Appassimento od Domini Veneti to czerwone wino produkowane w regionie Veneto, w północno-wschodnich Włoszech. Trunek powstaje z lokalnych odmian winorośli: Corvina, Corvinone i Rondinella. Proces produkcji rozpoczyna ręczny zbiór na przełomie września i października oraz suszenie owoców przez około...
Barbera d’Asti od Dogliotti to intensywne smakowo wino z Piemontu. Pochodzi z apelacji Asti, gdzie ciepły klimat i gliniasto-wapienne gleby sprzyjają dojrzewaniu winogron o wysokiej kwasowości i intensywnym profilu zapachowym. Fermentacja tego wina odbywała się w kontrolowanej temperaturze, a następ...
Chianti Classico Monsonaccio to wino dla miłośników tradycyjnych, tanicznych czerwieni. Dzięki potencjałowi do starzenia (5-8 lat) z czasem smak wina staje się łagodniejszy a bukiet wzbogaca się o dodatkowe aromaty. Trunek pochodzi z serca Toskanii - regionu Chianti Classico, gdzie dominuje odmiana ...
Cantine Falcone w produkcji win stosuje metody, pozwalające uwydatnić głębię smaku wybranych odmian winorośli. Jednym z symboli winiarstwa regionu Apulia jest odmiana Negroamaro.
Profil aromatyczny i smakowyW kieliszku wino ma barwę umiarkowanie intensywną, rubinową. Podczas degustacji rozp...
Wino pochodzące z regionu Apulia w południowych Włoszech, wyprodukowane z odmiany Nero di Troia. Szczep ten znany jest również pod nazwą Uva di Troia, a tradycje jego uprawy w południowych regionach Włoch sięgają czasów starożytnych. Zapraszamy do degustacji. Profil aromatyczny i smakowyW kie...
Przed Państwem wyrafinowany smakowo wermut, stworzony na bazie włoskiego wina czerwonego. To trunek aromatyzowany starannie dobraną mieszanką ziół, przypraw i owoców. W kieliszku przybiera głęboką, ciemnobrązową barwę z miedzianymi refleksami, zapowiadającą jego bogaty, dojrzały charakter. Cucielo t...
Wino Petali di Viola pochodzi z regionu Romagna, a konkretnie z winnic położonych na wzgórzach Imola. Powstaje z odmiany Sangiovese di Romagna - nieco różniącej się od znanego z Toskanii szczepu Sangiovese Grosso. Produkcja tego wina rozpoczyna się od starannej selekcji gron podczas ręcznych zbiorów...
Subskrybuj newsletter i otrzymaj kod rabatowy. Kod rabatowy 20 zł na jednorazową rezerwację za kwotę minimum 200 zł*
*Kod rabatowy ważny jest przez 60 dni i nie łączy się z innymi promocjami na stronie serwisu winnicalidla.pl. Użytkownik może wykorzystać tylko jeden kod rabatowy z tytułu zapisu do newslettera.
Cieszymy się, że będziemy w kontakcie!
Łap rabaty i dostęp do wszystkich akcji promocyjnych. Rezerwuj i odbierz już następnego dnia.
Odbierz 20 zł rabatu i inspirującego ebook'a - kliknij w link przesłany na Twojego maila.
Rabat 20 zł jest aktywny przy rezerwacji za min. 200 zł.