Wino ze szczepu Sauvignon Blanc

Pochodzi z Doliny Loary, ale rozprzestrzenił się po całym globie. Ten łatwy w uprawie szczep zazwyczaj jest bardzo aromatyczny, pachnie limonką, marakują, agrestem, liśćmi czarnej porzeczki, a także nutami skoszonej trawy, pokrzywy czy szparagów. Kolejnym wyróżnikiem Sauvignon Blanc jest wysoka kwasowość, dzięki której wino świetnie gasi pragnienie, ale też nabiera kulinarnych możliwości. Można je połączyć z owocami morza, rybami, młodymi kozimi serami, a także pikantnymi daniami kuchni tajskiej.

Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności oraz ochrony danych osobowych.

 „Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu oraz dopasowywania treści reklamowych do Twoich preferencji my oraz nasi zaufani partnerzy mogą przechowywać w Twojej przeglądarce pliki cookies oraz przetwarzać zawarte w nich dane osobowe w celach analitycznych oraz marketingowych. Przez dalsze korzystanie z naszego Serwisu, bez zmian ustawień w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz wycofać zgodę poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności”.


Więcej informacji