The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności i ochrony danych osobowych.
Chcemy, aby korzystanie z naszej Witryny było komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu i dostosowania treści reklamowych do Twoich preferencji, my i nasi zaufani partnerzy możemy przechowywać pliki cookies w Twojej przeglądarce i przetwarzać zawarte w nich dane osobowe analityczne i marketingowe. Kontynuując korzystanie z naszej Witryny bez zmiany prywatności ustawienia, wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz się wycofać Twoja zgoda poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych i przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
O tym czy wino jest wytrawne decyduje zawartość tak zwanego cukru resztkowego. Na poziom cukru wpływa przede wszystkim to na jakim etapie przerwany został proces fermentacji wina.Wybierając dobre wino wytrawne powinniśmy kierować się nie tylko zawartością cukru. Bardzo ważnymi aspektami wpływającymi na to jak odbieramy jest również jego kwasowość, intensywność garbników oraz poziom alkoholu. Tu powinniśmy kierować się przede wszystkim własnymi preferencjami. Wytrawne wina są częstym towarzyszem różnorakich posiłków. Lekkie, orzeźwiające, białe wina wytrawne jak Sauvignon Blanc czy Pinot Grigio możemy podać do dań ze świeżych lub grillowanych warzyw, ryb, czy sosów na bazie oliwy lub śmietany. Z kolei czerwone wina wytrawne będą pasować do wielu gatunków mięs i serów, a nawet niektórych deserów. Kieliszek wytrawnego Cabernet Sauvignon może towarzyszyć nam na każdym etapie posiłku od przystawki po czekoladowy deser.
Saint-Estèphe to położony na lewym brzegu Żyrondy niewielki region winiarski - słynie z win czerwonych, które swoją moc czerpią z właściwości odmian Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Carmenère, Côt (Malbec) i Petit Verdot. Saint-Estèphe położone jest na glebach znacznie mniej kamienistych ...
Dojrzałe Chardonnay z Hiszpanii. Wino fermentowało nad osadem drożdżowym i następnie dojrzewało przez 5 miesięcy w dębowych baryłkach. W wyglądzie jest intensywnie zabarwione o złotej barwie z miedzianymi refleksami.Bukiet wina składa się z szeregu aromatów drugo i trzeciorzędnych przypominając komp...
A tej cenie dostać tak wyraźne beczkowe chardonnay to sztuka. Tutaj od razu po otwarciu butelki uderza w Nas zapach maślano - wanilowy przeplatany pieczonymi jabłkami. W ustach krągłe i trwające. Zdecydowanie warto. Mikołaj
Intensywnie aromatyczne, orzeźwiające wino z Chile. Powstało z gron Sauvignon Blanc uprawianych w chłodnym klimacie doliny Leyda na parceli Las Gaviotas. Klimat tego mikroregionu moderowany jest bliskością Pacyfiku i płynącego wzdłuż wybrzeża Chile, chłodnego Prądu Peruwiańskiego. Wina z Doliny Leyd...
Wino portugalskie z regionu Tejo wyprodukowane z odmiany Alvarinho. Fermentacja i maceracja odbywała się powoli w temperaturze 14 stopni Celsjusza na skutek czego wino zachowało świeżość naturalnych odmianowych aromatów.W wyglądzie trunek ma barwę umiarkowanie intensywną, słomkową. W bukiecie wina z...
Bourgogne Hautes Cotes de Beaune to nazwa win z gron uprawianych na obszarze ponad 800 hektarów położonych na wysokości 280–550 m, w południowej części departamentu Côte d'Or. Region formalnie utworzono w 1961 roku celem odróżnienia od winnic położonych w niższych partiach stoków, klasyfikowanych na...
Chianti to chyba najsłynniejsze włoskie wino czerwone. Trunek powstaje na ograniczonym obszarze o zastrzeżonej i kontrolowanej nazwie w Toskanii. Klasa wina Riserva oznacza dojrzewanie minimalnie 24 miesiące w beczkach przed butelkowaniem. Wino dzięki procesowi starzenia zyskuje na szlachetności aro...
Moulin-a-Vent jest jednym z bardziej godnych uwagi dziesięciu Beaujolais crus, położonych w północnej części regionu Beaujolais. Winorośl w tej część Beaujolais uprawiana była od setek lat; najstarsze winnice założone zostały już w XV wieku. Granice obszaru zostały oficjalnie wytyczone w 1924 roku, ...
Wino z apelacji Utiel-Requena położonej na zachód od miasta Walencja - to największy region winiarski (pod względem powierzchni upraw winorośli) w regionie Walencji, na wschodnim wybrzeżu Hiszpanii. Chociaż ślady produkcji wina na tym obszarze datowane są na 7 wiek pne. status nazwy zastrzeżonej i c...
Carménère to czerwony szczep winogron pochodzący pierwotnie z Bordeaux we Francji. Obecnie uprawiany jest głównie w Chile, gdzie stał się popisową odmianą winorośli tego kraju. Carménère uważano kiedyś za gatunek wymarły, ale został ponownie odkryty w Chile w latach 90., gdzie przez ponad wiek był b...
Wino z gron dojrzewających w dolinie Apalta, która położona jest na północ od miasta Santa Cruz w prowincji Colchagua i stanowi jeden z najcenniejszych pod względem warunków dla uprawy winorośli obszarów w Chile.Wino z serii Montes Limited Selection to udane połączenie Cabernet Sauvignon i Carménère...
Dojrzałe wino z odmiany Tempranillo z hiszpańskiego regionu Rioja. Trunek przed butelkowaniem, przez 12 miesięcy nabierał szlachetnych aromatów w beczkach z dębów amerykańskich i francuskich.Podczas degustacji w kieliszku zaobserwować można umiarkowanie intensywną, czerwoną barwę z odcieniami owocó...
Wino z odmiany Tempranillo z hiszpańskiego regionu Rioja. Dojrzewało w beczkach z dębów amerykańskich i francuskich przez okres 12 miesięcy. W kieliszku trunek prezentuje głęboką, rubinową barwę z ceglastymi refleksami. Wygląd wskazuje do dojrzałość, ale potwierdzenie stopnia rozwoju trunku odnaleźć...
Trunek imponuje intensywnością bukietu i równowagą wyrazistej struktury. W kieliszku tego kalifornijskiego, wytrawnego wina doszukać można się skojarzeń z aromatami dojrzałej czarnej porzeczki, dżemu wiśniowego, dojrzałej truskawki, toffi, lukrecji, czarnych oliwek oraz zagaszonego ogniska. Aromaty...
Sangiovese ma barwę umiarkowanie intensywną, rubinową. Pojawiające się aromaty w kieliszku z winem wskazują na optymalną dojrzałość trunku. Wyczuwalne są tutaj zarówno świeże owoce jak i owoce suszone i przetworzone, czarna porzeczka, wiśnia i ciemna śliwka. W bukiecie tego wina odnaleźć można równi...
Subskrybuj newsletter i otrzymaj kod rabatowy. Kod rabatowy 20 zł na jednorazową rezerwację za kwotę minimum 200 zł*
*Kod rabatowy ważny jest przez 60 dni i nie łączy się z innymi promocjami na stronie serwisu winnicalidla.pl. Użytkownik może wykorzystać tylko jeden kod rabatowy z tytułu zapisu do newslettera.
Cieszymy się, że będziemy w kontakcie!
Łap rabaty i dostęp do wszystkich akcji promocyjnych. Rezerwuj i odbierz już następnego dnia.
Odbierz 20 zł rabatu i inspirującego ebook'a - kliknij w link przesłany na Twojego maila.
Rabat 20 zł jest aktywny przy rezerwacji za min. 200 zł.