Gin, w którym oprócz tradycyjnych roślin, zastosowano liście betla oraz liście herbaty pozyskiwane ze wzgórz Nilgiri, pasma górskiego pomiędzy Karnataką i Keralą. Pomysł polegał na stworzeniu profilu, który byłby unikalny dla Indii. Góry Nilgiri są częścią zachodnich Ghatów, ponad 7000 stóp nad pozi...
Odważny i intensywny gin z destylarni Holyrood w Edynburgu, Height of Arrows Heavy składa się tylko z trzech składników botanicznych: soli morskiej z Isle of Skye, wosku pszczelego i prażonego jałowca. Dzięki prażeniu jałowca zmniejsza się ilość cukru obecnego w roślinach, tworząc ziemiste, mocne nu...
Zestaw Metaxa 12* + 2 szklanki urzekający subtelnymi aromatami wynik unikalnej sztuki dojrzewania winnych destylatów z winami typu Muscat z sekretną kompozycją ekstraktów z płatków róż i ziół znad Morza Śródziemnego, leżakowanych w beczkach z dębiny Limousin. METAXA 12 gwiazdek to promienny bursztyn...
Anne Bonny to blend rumów i przypraw z Jamajki, Dominikany i wyspy Reunion, został tak nazwany na cześć nieustraszonej piratki Anne Bonny. Z charakterystycznymi warstwami kremowej wanilii, karmelu i praliny, będzie doskonały do picia na lodzie, jak i do miksowania w koktajlach. Wyczuwalne nuty maśla...
Rum Platinum produkowany jest z miodu trzcinowego z pierwszego tłoczenia poddanego z 60-godzinnej fermentacji. Destylowany w alembikach, jak również w kolumnie, a następnie leżakowany w beczkach po Bourbonie i opalanych beczkach po porto, przez okres 25-35 lat. Dzięki unikatowej metodzie starzenia i...
Bardzo dobry rum. Czuć moc od samej dębowej deski. Finiszowanie w beczkach sherry także mocno wyczuwalne. Opis nieprzesadzony. Cena adekwatna do jakości. Warto było spróbować :)Falcon
Whitley Neill wytwarzany jest w 100% ze spirytusu zbożowego, który jest aromatyzowany naturalnymi składnikami. Po okresie maceracji, destylat trafia do zabytkowego, miedzianego alembika „Constance”, który został zainstalowany w gorzelni ponad 100 lat temu. Pomysłodawcą Whitley Neill jest Johnny Nail...
Świetny, bardzo ziołowy i aromatyczny. Nie jest spirytusowy, tak jak niektóre wyhypowane giny w błękitnej butelce. Nie wiem czy historia o zielarce jest prawdziwa, ale czuć intensywność i świeżość zamkniętych w butelce ziół.Bartłomiej
Premier Cru dosłownie tłumaczy się jako „pierwsza klasa”. To typowo winiarski język, opisujący to, co najlepsze w danej uprawie lub winnicy. To skupienie na produkcie z jednego zbioru o wyjątkowej jakości, produkowanym w mniejszych partiach, opisuje doskonale wyjątkowość Premier Cru.
Premier Cru M...
Zestawienie rumów z Barbadosu na bazie melasy, destylowanych w kolumnowych alembikach i leżakowanych przez minimum 3 lata w dębowych beczkach po bourbonie. Smak rumu wzbogacony naturalnym ekstraktem z banana.
Miód pitny dwójniak wytwarzany w tradycyjnym procesie fermentacji brzeczki, przygotowanej w proporcji 1 część miodu pszczelego na 1 część wody. Dzięki wyważonej zawartości miodu charakteryzuje się bogatym, a jednocześnie przystępnym profilem smakowym, odpowiadającym szerokiemu gronu konsumentów.
P...
Miód pitny półtorak Jadwiga to królewski trunek o wyjątkowo intensywnym smaku, produkowany według dawnych, polskich receptur. Powstaje z najwyższej jakości miodu pszczelego w proporcji 1 objętość miodu do 0,5 objętości wody, co czyni go jednym z najbardziej esencjonalnych typów miodów pitnych.
Dojr...
Rooster Rojo Blanco to tradycyjna tequila blanco, destylowana w 100 % z niebieskiej agawy Blue Weber pochodzącej z regionu Jalisco (Los Altos), Meksyk. Butelkowana z zawartością alkoholu 38 % ABV, co zapewnia łagodniejszy, choć pełen charakteru profil smakowy. Agawa pieczona jest przez około 10 god...
Kah Reposado Tequila to wyrób z 100% blue agave, destylowany w regionie Jalisco, Meksyk, a następnie starzona min. 2 miesiące w amerykańskich lub francuskich beczkach dębowych (Limousin), butelkowany z mocą 40 % ABV (80 proof) . Produkowana w destylarni Fabrica de Tequilas Finos w Tequili, tradycyjn...
Historia rumów Bacardí sięga wstecz ponad 150 lat.
Receptury powstawały przez 10 lat, jeszcze zanim Facundo Bacardí otworzył w 1862 swoją pierwszą destylarnię na Kubie, w Santiago de Cuba.
Sekret swojego smaku, aż po dziś dzień zawdzięczają unikalnemu szczepowi drożdży – La Levadura Bacardí – te...
Historia rumów Bacardí sięga wstecz ponad 150 lat.
Receptury powstawały przez 10 lat, jeszcze zanim Facundo Bacardí otworzył w 1862 swoją pierwszą destylarnię na Kubie, w Santiago de Cuba.
Sekret swojego smaku, aż po dziś dzień zawdzięczają unikalnemu szczepowi drożdży – La Levadura Bacardí – tego...
Rooster Rojo Ahumado Tequila jest wytwarzana przy użyciu tradycyjnej metody pieczenia agawy w horno - piecach ziemnych. Woda używana do destylacji jest filtrowana przez meksykańskie srebro, co nadaje trunkowi większą złożoność, miękkość oraz delikatniejszy smak na podniebieniu. Destylacja trunku z d...
Rooster Rojo Añejo dojrzewa przez 12-18 miesięcy w średnio/mocno palonych beczkach z drewna białego dębu amerykańskiego. W rezultacie powstaje tequila o mieszance aromatów palonego drewna, wanilii, czekolady i przypraw.
Rooster Rojo Reposado leżakuje od 2 do 11 miesięcy w średnio palonych beczkach z drewna białego dębu amerykańskiego. Delikatnie wyczuwalna słodycz oraz nuty wanilii i cynamonu.
Trzecia z czterech limitowanych edycji stworzonych przez naszą Mistrzynię Kupażu, Lorenę Vázquez, w ramach kolekcji Heavenly Casks. La Armonia to wyjątkowa kompozycja rumów, która dojrzewała dodatkowo w beczkach po sherry Oloroso, nadając trunkowi aksamitne i jedwabiste wykończenie. W tych beczkach ...
Dead Man’s Fingers powstało w St Ives, Cornwall, miejscu znanym z wolnych duchów i niekonwencjonalnych myślicieli. To mieszanka rumów z Trynidadu i Barbadosu, dojrzewająca w beczkach po bourbonie. Zapomnij o przestarzałych smakach z przeszłości – nasz biały rum jest śmiały, pełen życia i charakteru...
Dead Man’s Fingers powstało w St Ives, Cornwall, miejscu znanym z wolnych duchów i niekonwencjonalnych myślicieli. To mieszanka rumów z Trynidadu i Barbadosu, dojrzewająca w beczkach po bourbonie. Zainspirowane naszym oryginalnym Spiced Rum z Rum & Crab Shack w St. Ives, Cornwall, to rum emanuje sło...
Dead Man’s Fingers powstało w St Ives, Cornwall, miejscu znanym z wolnych duchów i niekonwencjonalnych myślicieli. To mieszanka rumów z Trynidadu i Barbadosu, dojrzewająca w beczkach po bourbonie. Zaufaj nam, w tym szaleństwie jest metoda. A ta metoda to: smak, smak i jeszcze więcej przyjemności dla...
Subskrybuj newsletter i otrzymaj kod rabatowy. Kod rabatowy 20 zł na jednorazową rezerwację za kwotę minimum 200 zł*
*Kod rabatowy ważny jest przez 60 dni i nie łączy się z innymi promocjami na stronie serwisu winnicalidla.pl. Użytkownik może wykorzystać tylko jeden kod rabatowy z tytułu zapisu do newslettera.
Cieszymy się, że będziemy w kontakcie!
Łap rabaty i dostęp do wszystkich akcji promocyjnych. Rezerwuj i odbierz już następnego dnia.
Odbierz 20 zł rabatu i inspirującego ebook'a - kliknij w link przesłany na Twojego maila.
Rabat 20 zł jest aktywny przy rezerwacji za min. 200 zł.