Witaj na WinnicaLidla.pl
serwisie z szerokim wyborem napojów alkoholowych.

Czy masz już ukończone 18 lat?
Informacja dotycząca przetwarzania danych osobowych.
*Pole wymagane
Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności i ochrony danych osobowych.

Chcemy, aby korzystanie z naszej Witryny było komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu i dostosowania treści reklamowych do Twoich preferencji, my i nasi zaufani partnerzy możemy przechowywać pliki cookies w Twojej przeglądarce i przetwarzać zawarte w nich dane osobowe analityczne i marketingowe. Kontynuując korzystanie z naszej Witryny bez zmiany prywatności ustawienia, wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz się wycofać Twoja zgoda poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych i przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.

Zapisz się do naszego newslettera

i zdobądź
kod rabatowy 20 zł
za jednorazową rezerwację
za minimalną kwotę 200 zł*

*Kodu rabatowego nie można łączyć z promocjami w serwisie winnicalidla.pl

Wino

Appassimento, La Prua

750ml

54,99 zł

Ocena użytkowników

Appassimento, La Prua
Appassimento, La Prua
54,99 zł
Czas realizacji: 1 dzień roboczy
Dostępność: średnia

-30 zł za min. 350 zł | -60 zł za min. 500 zł

Wino

Appassimento, La Prua

750ml

Więcej informacji

Wino Appassimento, La Prua - opis produktu

Produkowane z podsuszonych po zbiorach winogron, weneckie appassimento jest winem o wyrazistym smaku i pięknym, dojrzałym bukiecie. Trunek powstał z odmiany Corvina uprawianej w chłodnych dolinach regionu Veneto
La Pruna - to przyjemne, rozpoznawalne w bukiecie dojrzałe aromaty przypominające jeżyny, suszoną śliwkę, wanilię, toffi, kawę, liście tytoniu i ściółkę leśną. W ustach wyraźna cierpkość, wyczuwalna kwasowość i lekki posmak słodyczy.
Smak wina balansuje na granicy wytrawnego i półwytrawnego i pasuje doskonale do pasztetu z dziczyzny, tatara wołowego (z truflami zamiast cebuli), dojrzałych serów Piave z regionu Veneto lub Taleggio z sąsiedniej Lombardii - użytego jako dodatek np. do pasty lub risotto.
5551965

Opinie

Osoby, które wybrały ten produkt, oceniły go na:

Ocena:
90 % of 100
4.5 (2)
  1. 80%
    Niezbyt ciężkie, mocno owocowe, dość słodkie. Bardzo dobre jako aperitif.

  2. 100%
    Delikatne i gładkie w finiszu. Polecam

Twoja ocena
Napisz własną recenzję