The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności i ochrony danych osobowych.
Chcemy, aby korzystanie z naszej Witryny było komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu i dostosowania treści reklamowych do Twoich preferencji, my i nasi zaufani partnerzy możemy przechowywać pliki cookies w Twojej przeglądarce i przetwarzać zawarte w nich dane osobowe analityczne i marketingowe. Kontynuując korzystanie z naszej Witryny bez zmiany prywatności ustawienia, wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz się wycofać Twoja zgoda poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych i przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Armagnac to rodzaj brandy produkowany w regionie Armagnac w Gaskonii we Francji. Wytwarza się go w procesie destylacji wmiedzianych alembikach z lokalnych win gronowych. Destylaty leżakują w dębowych beczkach przez wiele lat, by wraz z postępem czasu zdobywać bogaty i złożony bukiet.
Najmłodszym z armaniaków jest VS (lub ***) - którego składniki leżakują w beczkach minimalnie rok - cechuje się wyraźnym smakiem i owocowym bukietem. Starszy, bo conajmniej 4 letni - VSOP, ma smak bardziej zrównoważony, o bukiecie gotowanych kandyzowanych owoców, nut drewna i przypraw. Jeszcze starsze są Hors d’Age oraz XO - obie kategorie składają się z destylatów dojrzewających w beczkach nie mniej niż 10 lat. Destylaty z Armagnac dostępne są również w wersjach rocznikowych, plasując się w grupie najszlachetniejszych alkoholi na świecie.
Od 2005 roku produkowany jest również, nie dojrzewający w beczkach, Blanche Armagnac - czyli armaniak biały. Każdy armaniak dobrze komponuje się z różnymi potrawami, np. smażonym foie gras, serami pleśniowymi, deserami z owoców, a także daniami jak np. pieczona pierś kaczki z miodem czy omlet z grzybami.
Zarezerwuj teraz - odbierz i opłać już w następnym dniu roboczym w wybranym Lidlu!*
*96% rezerwacji jest realizowanych w jeden dzień roboczy.
Prestiżowa edycja armaniaku z destylarni Chateau de Laubade. Intemporel 12 ans to trunek powstający w wyniku kupażu wielu różnych “eaux de vie” (destylatów) w wieku pomiędzy 12 a 20 lat.
O Chateau de Laubade
Chateau De Laubade (wym. szato de lobad) to powstała w 1870 roku francuska destylarnia arma...
Elegancki armaniak z francuskiej Gaskonii. Szlachetny kupaż eaux-de-vie w szczytowym momencie dojrzewania. Głęboki bursztynowy kolor. Wyrafinowane aromaty, palone, przyprawowe oraz owocowe. Długi, zapadający w pamięć finisz. Trunek pokazujący perfekcję w kupażu i doborze najlepszych dostępnych skład...
Pierwszy z rozdziałów historii Cles des Ducs otwiera w 1774 roku Paul Baylac, gorzelnik z miasta Panjas. Jeden z znanych enologów napisał w 1854 r. że najlepsze eaux de vie pochodzą z miast Maupas, Panjas i Estang. Podstawowy Cles des Ducs zestawiany jest z destylatów dojrzewających nie krócej niż 3...
Sempé jest światowej sławy producentem armaniaku. Firma powstała w 1934 roku z inicjatywy Abela Sempé będącego czynnym działaczem i senatorem w re-
gionie Gers. Całe swoje życie poświęcił na dbaniu nad stworzoną przez siebie marką Sempé. Na podniebieniu owocowe aromaty, z domieszką miodu, wanilii ...
Nie często dane jest nam spotkać się w świecie winnych destylatów z deklarowanym wiekowo trunkiem. Armaniak ten został zestawiony z destylatów które spędziły w beczce nie krócej niż 15 lat. Zapewnia to pełny i dojrzały trunek, który aż miło sprezentować innym. A właśnie to jest dewizą i złotą zasadą...
To już trzecie pokolenie Cellar Masters od czasów Abel Sempe, sprawuje piecze nad tworzeniem i kultywowaniem wysokiej jakości armaniaków sempe. Każde kolejne pokolenie tych mistrzów szkoli się pod czujnym okiem wcześniejszego otrzymując całą niezbędną wiedzę. Wyćwiczony smak w dobieraniu beczek, umi...
Oryginalny francuski trunek - produkowany w słynnym regionie Armagnac (w departamencie Gers w Gaskonii w pd.-zach. Francji) z wyselekcjonowanych destylatów winnych dojrzewających w dębowych beczkach, o bursztynowej barwie, interesującej kompozycji zapachowej (białe kwiaty, nutka wanilii), w smaku wy...
Subskrybuj newsletter i otrzymaj kod rabatowy. Kod rabatowy 20 zł na jednorazową rezerwację za kwotę minimum 200 zł*
*Kod rabatowy ważny jest przez 60 dni i nie łączy się z innymi promocjami na stronie serwisu winnicalidla.pl. Użytkownik może wykorzystać tylko jeden kod rabatowy z tytułu zapisu do newslettera.
Cieszymy się, że będziemy w kontakcie!
Łap rabaty i dostęp do wszystkich akcji promocyjnych. Rezerwuj i odbierz już następnego dnia.
Odbierz 20 zł rabatu i inspirującego ebook'a - kliknij w link przesłany na Twojego maila.
Rabat 20 zł jest aktywny przy rezerwacji za min. 200 zł.