The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności i ochrony danych osobowych.
Chcemy, aby korzystanie z naszej Witryny było komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu i dostosowania treści reklamowych do Twoich preferencji, my i nasi zaufani partnerzy możemy przechowywać pliki cookies w Twojej przeglądarce i przetwarzać zawarte w nich dane osobowe analityczne i marketingowe. Kontynuując korzystanie z naszej Witryny bez zmiany prywatności ustawienia, wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz się wycofać Twoja zgoda poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych i przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Whisky rye - czyli whisky produkowana z żyta. Kraje produkujące whisky posiadają różne regulacje prawne dotyczące używanych surowców, metod ich przetwarzania jak i starzenia alkoholi. Żyto jest jednym ze zbóż, które mogą wchodzić w skład whisky typu single grain lub blended, może również występować jako składnik dominujący w zacierze do destylacji, wówczas whisky otrzymuje określenie (zależnie od kraju) rye lub straight rye. W przypadku tej ostatniej kategorii zawartość żyta w składzie surowcowym (normy w USA) może dochodzić do 100%.
Jeżeli whisky została wykonana z żyta słodowanego, wówczas na etykiecie może pojawić się określenie rye malt. Żytnia whisky jest produkowana głównie w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie, choć występuje również w Irlandii i rzadziej w Szkocji oraz innych krajach. Whisky z żyta jest bardziej pikantna i wytrawna w smaku, porównując do alkoholu z kukurydzy, czy jęczmienia. Używana w tradycyjnych koktajlach alkoholowych, jak: Manhattan, Old Fashioned, Sazerac, Boulevardier.
Ta wyjątkowa whiskey została starannie wyprodukowana oraz leżakowana łącznie 10 lat w dwóch strefach klimatycznych. Dzięki kombinacji 3 lat spędzonych w Polsce oraz 7 lat na gorącej Florydzie, jest to gratka dla wszystkich miłośników Whiskey. Wyselekcjonowana i zabutelkowana została specjalnie dla T...
Destylowana w hybrydowym miedzianym kotle destylacyjnym tylko ze słodu żytniego, ta limitowana whiskey żytnia ożywia oryginalny zacier pierwszej whiskey wyprodukowanej przez rodzinę Kozuba w ich pierwszej destylarnii w Polsce.
Świetna oferta.
Bardzo dobra cena .
Ja osobiście kupiłem na prezent dla bliskiej osoby, która przekazała mi informację zwrotną o smaku który podobno ???? jest delikatny i aromatyczny.
Z czystym sumieniem polecam
Rafał
Wszystko zaczęło się w 1994 roku: wyszkolony piwowar i mistrz gorzelnictwa Florian Stetter udał się w podróż studyjną do Szkocji. Jest zaskoczony podobieństwami do swojej ojczyzny - Górnej Bawarii: góry, czysta woda i cudownie czyste powietrze. Do tego dochodzi czasami upór Szkotów, który wydaje mu ...
Nasi destylerzy osobiście próbują zawartości każdej beczki Balcones przed butelkowaniem, aby zapewnić jakość i smak do których przyzwyczajamy naszych fanów by spełnić ich wygórowane oczekiwania. Są to autentyczne whisky i whiskey rzemieślnicze i nigdy nie są łączone ze sztucznym barwnikami lub aroma...
Holenderska, żytnia whisky, z rodzinnej destylarni Zuidam, otrzymana ze słodowanego oraz niesłodowanego żyta, destylowana w małych miedzianych alembikach. Dojrzewająca w nowych beczkach z amerykańskiego dębu. Zabutelkowana z mocą 46% odpowiadającą amerykańskim 92 proof. W zapachu łagodna i słodka, z...
Holenderska, żytnia whisky, z rodzinnej destylarni Zuidam, destylowana w małych miedzianych alembikach. Dojrzewa w nowych beczkach z amerykańskiego dębu przez minimum 100 miesięcy. Delikatne nuty miodu, wanilii i cytrusów, balansują intensywniejsze akcenty korzennych przypraw i dębu.
Historia gorzelni Stork Club jest dość krótka, ale już teraz obfituje w znaczące sukcesy. Gorzelnia ta powstała w 2004 roku w miasteczku Schlepzig, leżącym w idyllicznej nizinie na terenie Rezerwatu Biosfery Spreewald, 60 kilometrów na południe od Berlina. W 2016 roku pieczę nad zakładem przejęło tr...
Gorzelnia Limestone Branch (Lebanon, Kentucky) ruszyła pełną parą całkiem niedawno, bo w 2011 roku. Założyli ją bracia Stephen i Paul Beam, siódme już pokolenie rodziny Beamów w historii amerykańskiej produkcji whiskey. Choć produkcja rozpoczęła się w maju 2011 roku, symboliczne przecięcie wstęgi na...
W 2018 roku ukazała się na rynku amerykańska Whiskey pod szyldem Boba Dylana : Heavens Door, nawiązująca do jednego z jego utworów „ Knockin’ on Heaven’s Door”.
Ponieważ marka nie jest uzależniona od jakiegokolwiek koncernu i budżetów, gdyż cały projekt finansował Bob Dylan i Marc Bushala, ważna w t...
bardzo dobry wstęp do żytnich whiskey. Zdecydowanie delikatniejsza niż Jack Daniel's Rye, ale też mniej złożona. Mała uwaga: żytnia whisky nie jest burbonem (by definition ;) ). PolecamDamian
Subskrybuj newsletter i otrzymaj kod rabatowy. Kod rabatowy 20 zł na jednorazową rezerwację za kwotę minimum 200 zł*
*Kod rabatowy ważny jest przez 60 dni i nie łączy się z innymi promocjami na stronie serwisu winnicalidla.pl. Użytkownik może wykorzystać tylko jeden kod rabatowy z tytułu zapisu do newslettera.
Cieszymy się, że będziemy w kontakcie!
Łap rabaty i dostęp do wszystkich akcji promocyjnych. Rezerwuj i odbierz już następnego dnia.
Odbierz 20 zł rabatu i inspirującego ebook'a - kliknij w link przesłany na Twojego maila.
Rabat 20 zł jest aktywny przy rezerwacji za min. 200 zł.