The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności i ochrony danych osobowych.
Chcemy, aby korzystanie z naszej Witryny było komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu i dostosowania treści reklamowych do Twoich preferencji, my i nasi zaufani partnerzy możemy przechowywać pliki cookies w Twojej przeglądarce i przetwarzać zawarte w nich dane osobowe analityczne i marketingowe. Kontynuując korzystanie z naszej Witryny bez zmiany prywatności ustawienia, wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz się wycofać Twoja zgoda poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych i przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Rum biały, nazywany także czasami rumem jasnym, jest najkrócej dojrzewającym typem rumu. Jest on nieco bardziej surowy i rześki w smaku niż rumy kolorowe. Wyprodukowany z destylatów trzcinowych lub melasowych. Rum biały, jest zazwyczaj poddawany krótkiemu procesowi dojrzewania w stalowych zbiornikach lub dębowych beczkach, co daje mu subtelny smak słodkawego cukru trzcinowego i owoców. Ze względu na swoją czystość smaku i zdolność do łączenia się z innymi składnikami jest często stosowany do drinków.
Tokyo Night Rum produkowany jest z lokalnej melasy z trzciny cukrowej z wyspy Okinawa. Nie posiada dodatku cukrów ani słodzików. Charakteryzuje się szeroką paletą aromatów, przez co idealnie nadaje się do tworzenia koktajli w stylu japońskim.
W miarę starzenia się whisky część odparowuje. W Szkocji i Irlandia wierzą, że jest to danina dla aniołów i nazywają to The Angel Share. Na Karaibach wierzą w coś innego – psotne duchy Duppy. Według wierzeń duchy Duppy przemykają między gorzelniami i kradną najlepsze partie rum. Ten „znikający rum” ...
Nazwa rumu Bacoo wzięła się od BAH-KU złośliwego mitologicznego ducha o magicznych mocach, którego można spotkać na Karaibach, a teraz również w butelkach rumu Bacoo. BAH-KU to postać podobna do krasnala, która nagradza swojego właściciela życzeniami i to nie tylko trzema. Duch ten jak mówi legenda ...
Gorzelnia Botucal (lub – zamiennie – Diplomatico) powstała w 1959 roku w La Miel w Wenezueli. Marka znana jest w ponad 50 krajach świata, a rumy z tej gorzelni uznawane są za jedne z najlepszych na całym ziemskim globie. Do produkcji destylatów używa tylko najlepszej trzciny cukrowej w wersji premiu...
Union Lemon & Leaf to rum w stylu Agricole macerowany z cytrynami uprawianym wzdłuż słonecznego wybrzeża Amalfi. Te cytrynowe smaki zostały połączone z delikatnym, ziemistym smakiem kory “kina” wraz z pieprzem “Sarawak” i korzeniem Sarsaparilla, co zapewnia kompleksowe korzenne wykończenie. Pioniers...
W 1890 roku rozpoczęła się historia destylarni Flor De Cana, kiedy to jej założyciel uznał, że idealnym miejscem do zbudowania zakładu będą podłoża wulkanu San Cristobal, najwyższego oraz najbardziej aktywnego w Nikaragui. Żyzność ziem, ciepły wulkaniczny klimat oraz wzbogacona woda tworzą idealne w...
Rum biały z Martyniki, jakościowy (Rhum Agricole AOC). Otrzymany w wyniku destylacji soku z trzciny cukrowej, o kwiatowo-owocowym aromacie (kwiaty pomarańczy, banany, miód, ananas, wiśnie). Doskonały w orzeźwiających koktajlach i long drinkach np. z sokami z owoców tropikalnych i cytrusowych z kostk...
Rum Renegade - To kolejny koncept Marka Reynier, właściciela destylarni Waterford.
Tym razem jego nowa destylarnia rumu na Grenadzie, gdzie trzcina cukrowa z każdej farmy, rosnąca na innym podłożu i w nieco odmiennym klimacie jest destylowana oddzielnie.
Powstaje zate...
Rum Renegade - To kolejny koncept Marka Reynier, właściciela destylarni Waterford.
Tym razem jego nowa destylarnia rumu na Grenadzie, gdzie trzcina cukrowa z każdej farmy, rosnąca na innym podłożu i w nieco odmiennym klimacie jest destylowana oddzielnie.
Powstaje zate...
Rum Renegade - To kolejny koncept Marka Reynier, właściciela destylarni Waterford.
Tym razem jego nowa destylarnia rumu na Grenadzie, gdzie trzcina cukrowa z każdej farmy, rosnąca na innym podłożu i w nieco odmiennym klimacie jest destylowana oddzielnie.
Powstaje zate...
Rum Renegade - To kolejny koncept Marka Reynier, właściciela destylarni Waterford.
Tym razem jego nowa destylarnia rumu na Grenadzie, gdzie trzcina cukrowa z każdej farmy, rosnąca na innym podłożu i w nieco odmiennym klimacie jest destylowana oddzielnie.
Powstaje zate...
W 1862 roku, po 10 latach udoskonalania swojego rumu, Don Facundo Bacardí Massó przedstawił światu rum Bacardi Carta Blanca. Bacardi Carta Blanca świetnie sprawdza się przy tworzeniu koktajli, w których ani nie zagłusza innych smaków, ani nie zostaje przez nie zdominowany. Doskonały do klasycznych d...
Rum agricole (robiony nie z melasy ale z soku z trzciny cukrowej) koniecznie trzeba chociaż raz spróbować, produkowany na Martynice - małej francuskiej wyspie na Karaibach, naprawdę czuć różnice w porównaniu do zwykłego rumu. Adrian
Najlepszy biały rum, zwłaszcza do robienia koktajli. Moje pierwsze mojito, cuba libre, trinidad i piña colada zostały na nim oparte. Wyszły wyśmienite. Cena na rum takiej jakości jest dodatkowym atutem. Producent najpopularniejszych bittersów stanął na wysokości zadania.Piotr
Subskrybuj newsletter i otrzymaj kod rabatowy. Kod rabatowy 20 zł na jednorazową rezerwację za kwotę minimum 200 zł*
*Kod rabatowy ważny jest przez 60 dni i nie łączy się z innymi promocjami na stronie serwisu winnicalidla.pl. Użytkownik może wykorzystać tylko jeden kod rabatowy z tytułu zapisu do newslettera.
Cieszymy się, że będziemy w kontakcie!
Łap rabaty i dostęp do wszystkich akcji promocyjnych. Rezerwuj i odbierz już następnego dnia.
Odbierz 20 zł rabatu i inspirującego ebook'a - kliknij w link przesłany na Twojego maila.
Rabat 20 zł jest aktywny przy rezerwacji za min. 200 zł.