Brandy

Destylat z wina, wytwarzany może być na całym świecie, w Polsce znany jako winiak. Jedynym ograniczeniem jest tutaj surowiec, którym muszą być winogrona. Najszlachetniejsze brandy dojrzewają w beczkach dębowych, nabierając wyrafinowanych aromatów i gładkości w smaku. W zależności od regionu produkcji i obowiązujących w nim norm, brandy może zawierać dodatek wina lub innych składników dodawanych celem osiągnięcia specjalnej kompozycji smakowej lub złagodzenia wytrawności destylatu.

Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności oraz ochrony danych osobowych.

 „Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu oraz dopasowywania treści reklamowych do Twoich preferencji my oraz nasi zaufani partnerzy mogą przechowywać w Twojej przeglądarce pliki cookies oraz przetwarzać zawarte w nich dane osobowe w celach analitycznych oraz marketingowych. Przez dalsze korzystanie z naszego Serwisu, bez zmian ustawień w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz wycofać zgodę poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności”.

Więcej informacji