The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności i ochrony danych osobowych.
Chcemy, aby korzystanie z naszej Witryny było komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu i dostosowania treści reklamowych do Twoich preferencji, my i nasi zaufani partnerzy możemy przechowywać pliki cookies w Twojej przeglądarce i przetwarzać zawarte w nich dane osobowe analityczne i marketingowe. Kontynuując korzystanie z naszej Witryny bez zmiany prywatności ustawienia, wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz się wycofać Twoja zgoda poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych i przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Rum otrzymywany jest z pozostałości po produkcji cukru trzcinowego oraz czasami z czystego soku trzciny cukrowej. Produkcja rumów nie jest związana z konkretną rejonizacją, ale najstarsze i najbardziej poważane wytwórnie znajdują się w regionach uprawy i przetwarzania trzciny cukrowej. Jeden z najbardziej tradycyjnych podziałów rumów dotyczy jego wyglądu. Rumy: biały, złoty i ciemny - charakteryzują się nie tylko różnicami w kolorze, ale przede wszystkim w stylach smakowych, związanych z procesem produkcji oraz dojrzewaniem alkoholu.
Style smakowe rumów są często uważane za ważniejsze niż ich barwa, jednak to właśnie po wyglądzie alkoholu jesteśmy w stanie, wstępnie te różnice określić. Warto zauważyć, że klasyfikacja rumów nie została nigdy ujednolicona i właściwości smakowe rumów w poszczególnych kategoriach mogą różnić się w zależności od producenta, regionu czy lokalnych tradycji.
Ron Cristobal Pinta jest zrobiony w 100% z dominikańskich rumów, które zostały starzone w tropikalnym klimacie (od 8 do 12 lat), a następnie wymieszane ze sobą. Bardzo przyjemny i wyważony rum z przyjemnymi aromatami dębowej beczki.
Ron Cristobal Niña jest zrobiony w 100% z dominikańskich rumów, które zostały starzone w tropikalnym klimacie (od 8 do 12 lat), a następnie wymieszane ze sobą. Niña był jednym z trzech statków, którymi Krzysztof Kolumb dopłyną podczas swojej pierwszej podróży do Ameryki. Ron Cristobal Nina jest uważ...
Ron Cristobal Santa Maria Vintage 2009 to limitowana edycja rumu z Dominikany. Wytwarzany z melasy, destylowany kolumnowo w 2009 roku. Kupaż dojrzewał przez co najmniej 13lat w beczce po bourbonie. Edycja limitowana i liczy 2063 butelki. Butelkowany bez filtracji na zimno.
Ron Cristobal Santa Maria Islay Cask Finish to limitowana edycja rumu z Dominikany. Wytwarzany z melasy, destylowany kolumnowo w 2007 roku. Kupaż dojrzewał co najmniej 15 lat, finiszowany w beczkach po whisky z Islay. Edycja limitowana i liczy 1509 butelek. Butelkowana bez filtracji na zimno.
Ron Cristobal Santa Maria Tokaji Finish to limitowana edycja rumu z Dominikany. Wytwarzany z melasy, destylowany kolumnowo w 2009 roku. Kupaż dojrzewał przez co najmniej 13lat, finiszowany w beczce po winie szczepu Tokaji. Edycja limitowana i liczy 802 butelki. Butelkowany bez filtracji na zimno....
Ron Cristobal Santa Maria Recioto Finish to limitowana edycja rumu z Dominikany. Wytwarzany z melasy, destylowany kolumnowo w 2009 roku. Kupaż dojrzewał przez co najmniej 13lat, finiszowany w beczce po winie Recioto. Edycja limitowana i liczy 923 butelki. Butelkowany bez filtracji na zimno.
Ron Cristobal Santa Maria Pinot Noir Finish to limitowana edycja rumu z Dominikany. Wytwarzany z melasy, destylowany kolumnowo w 2009 roku. Kupaż dojrzewał przez co najmniej 13lat, finiszowany w beczce po winie szczepu Pinot Noir. Edycja limitowana i liczy 944 butelek. Butelkowany bez filtracji na z...
Ron Cristobal Santa Maria Marsala Finish to limitowana edycja rumu z Dominikany. Wytwarzany z melasy, destylowany kolumnowo w 2009 roku. Kupaż dojrzewał przez co najmniej 13lat, finiszowany w beczce po winie szczepu Marsala. Edycja limitowana i liczy 902 butelki. Butelkowany bez filtracji na zimno....
Ron Cristobal Santa Maria Chenin Blanc Finish to limitowana edycja rumu z Dominikany. Wytwarzany z melasy, destylowany kolumnowo w 2009 roku. Kupaż dojrzewał przez co najmniej 13lat, finiszowany w beczce po winie szczepu Chenin Blanc. Edycja limitowana i liczy 921 butelek. Butelkowany bez filtracji ...
Pusser’s Blue Label destylowany jest głównie w alembikach znajdujących się na Gujanie. Rumy są starannie mieszane, aby stworzyć idealną równowagę związków aromatycznych. Rum Pusser’s jest naturalny i nigdy nie jest sztucznie aromatyzowany ani barwiony. Melasa wykorzystywana w każdym z destylatorów p...
Ron Millonario Reserva Especial 15YO to pierwsza i oryginalna wersja Millonario. Powolna fermentacja melasy, skrupulatna destylacja i na koniec spokojne dojrzewanie w beczkach zapewnia pełną delikatność trunku. Każda butelka jest „ubrana” w ręcznie plecione opakowanie, do dziś wyplatane w rzemieślni...
Ron Millonario 10YO Aniversario Cincuenta. Ta edycja łączy w sobie rumy starzone w beczkach po Bourbonie z długo dojrzewającymi rumami w beczkach po Sherry. Do starzenia był użyty system Solera.
Ron Millonario 10YO Anniversario. Ta edycja łączy w sobie lekkie rumy starzone w beczkach po Bourbonie z długo dojrzewającymi rumami w beczkach po Sherry.
Jedwabiście gładki, bardzo przyjemny i przystępny rum produkowany z trzciny cukrowej pokazuje, w jaki sposób Tanduay stał się światowym liderem w dziedzinie ciemnego rumu. Dzięki czystemu i charakterystycznemu smakowi Tanduay Asian Rum Gold jest przeznaczony dla osób poszukujących większej złożonośc...
Starzony rum będący kwintesencją stylu SAINT JAMES. Jednocześnie mocny i urzekający swoim smakiem i aromatami. W zapachu pikantne nuty kakao, drewna i wanili. Smak to idealna równowaga nut prażonych i pikantnych, wanilii i cynamonu.
Starzony rum z Martyniki, który zaskakuje swoją aromatyczną złożonością uzyskaną przez co najmniej trzyletnie leżakowanie w małych dębowych beczkach. Aromat jest niezwykle bogaty i złożony. Smak to wspaniałe połączenie nut świeżych owoców (śliwki), suszonych owoców, migdałów, orzechów włoskich i wan...
Tokyo Night Rum produkowany jest z lokalnej melasy z trzciny cukrowej z wyspy Okinawa. Nie posiada dodatku cukrów ani słodzików. Charakteryzuje się szeroką paletą aromatów, przez co idealnie nadaje się do tworzenia koktajli w stylu japońskim.
RUM NAUD HIDDEN LOOT AMBER SPICED to pikantny alkohol z Panamy. Rum jako podstawa ukrytego łupu Naud destylowany jest z melasy z trzciny cukrowej. Nazwa Ukryty łup oznacza „ukrytą zdobycz” i wskazuje na korzenie wielu karaibskich duchów, ponieważ piraci zawsze szukali zdobyczy na statkach handlowych...
Naud HIDDEN LOOT Dark Reserve Spiced Rum jest wytwarzany w Panamie z melasy z trzciny cukrowej. Leży przez dwa lata w beczkach po amerykańskim białym dębie po bourbonie. Po podróży do Francji, przyprawiony rum staje się Hidden Loot Dark Reserve Spiced Rum o smakach takich jak: gorzka pomarańcza, fas...
RUM NAUD HIDDEN LOOT AMBER SPICED to pikantny alkohol z Panamy. Rum jako podstawa ukrytego łupu Naud destylowany jest z melasy z trzciny cukrowej. Nazwa Ukryty łup oznacza „ukrytą zdobycz” i wskazuje na korzenie wielu karaibskich duchów, ponieważ piraci zawsze szukali zdobyczy na statkach handlowych...
Rum produkowany z melasy. Destylowany w Panamie w kolumnowych alembikach, zanim rozpocznie swój 15-letni okres przechowywania w Panamie, a kończy we Francji, w beczkach po koniaku.
Pierwszy etap dojrzewania odbywa się w beczkach po bourbonie z amerykańskiego dębu.
Kolor: mahoń.
Aromat: słodkawy...
To blend powstały na bazie delikatnego rumu z Filipin, potężnego, destylowanego w alembikach rumu z Ghany ( obydwa z melasy), uzupełnionego delikatnym i aromatycznym rumem z soku trzciny cukrowej z Wietnamu.
Po zblendowaniu, rum poddany zostaje kolejnej maturacji w beczkach po Sherry Oloroso.
Wyjątkowy panamski rum, który ma pięć lat i jest butelkowany w specjalnej butelce w kształcie rombu, co sugeruje, że znaleziono go w skrzyni w zagubionej jaskini lub głębokim oceanie. Jest klejnotem, gładkim i słodkim, jak płynne złoto. W aromacie wyczuwalne są melasa i wanilia, a w smaku: banan, ma...
Biały rum o smaku malinowym, który uwalnia bardzo wyraźny aromat malin i kwiatów. Jego wyjątkowość polega na silnym aromacie, który przywodzi na myśl ciasto malinowe i inne wypieki owocowe. Dobrze wyważony między słodkim a kwaśnym smakiem, w konsystencji jedwabisty, o drzewno-kwiatowym zapachu...
Biały rum o smaku mango. Pijąc go przeniesiesz się w środek tropikalnego lasu otoczonego kwiatami i egzotycznymi roślinami. Mango zebrane w optymalnej dojrzałości nadają słodkiego i delikatnego charakteru. Zapach wanilii, brzoskwiń, kwiatów i moreli jest subtelny, ale wyraźny. Smak konkretny, głębok...
Botafogo Green Apple Botafogo Green Apple to likier rumowy wytwarzany z ciemnego karaibskiego rumu. Botafogo Dark Rum z zielonym jabłkiem jest pełen aromatycznych smaków owocowych z kwaśnymi nutami, porównywalnymi z tą odmianą jabłek. Jego kwaśne nuty pobudzą Twoje kubki smakowe i sprawią wrażenie, ...
Botafogo Espresso to idealnie skomponowany kawowy likier rumowy, którego bazą jest ciemny karaibski rum. W aromatach dominuje zapach palonych ziaren kawy, czekolady i ziół, które w pełni oddają jego pochodzenie. Rum pochodzi z Wysp Karaibskich, które znane są jako jeden z głównych, światowych produc...
Botafogo Ginger - biały rum imbirowy Imbir to przyprawa znana z wielu zalet - może być afrodyzjakiem, przeciwutleniaczem czy wspomagać trawienie. Przyprawa ta została starannie dobrana do stworzenia rumu Botafogo Ginger. Przygotuj się na eksplozję pikantnych i ognistych smaków z nutami cytryny, cyna...
Pięcioletni rum z Wenezueli o lekkim aromacie wybornej kawy i karmelu. Wyczuwalny jest również aromat drzewny z nutą wanilii i złożonym smakiem egzotycznych owoców i cynamonu.
Wenezuelski rum dojrzewający przez 15 lat wyłącznie w Wenezueli, w beczkach z amerykańskiego dębu po burbonie. Do jego produkcji używa się trzciny cukrowej odmian Romana i Cubana, która jest zbierana tylko raz w roku między grudniem a majem, nieprzerwanie w dzień i w nocy. Fermentacja trwa od 12 do ...
6-letni rum Panama o aksamitnym, bogatym, słodkim aromacie wanilii, cynamonu i lekkich nutach cytryny i ananasa. Zdobywca Złotego Medalu na Rum Masters Awards 2020.
Subskrybuj newsletter i otrzymaj kod rabatowy. Kod rabatowy 20 zł na jednorazową rezerwację za kwotę minimum 200 zł*
*Kod rabatowy ważny jest przez 60 dni i nie łączy się z innymi promocjami na stronie serwisu winnicalidla.pl. Użytkownik może wykorzystać tylko jeden kod rabatowy z tytułu zapisu do newslettera.
Cieszymy się, że będziemy w kontakcie!
Łap rabaty i dostęp do wszystkich akcji promocyjnych. Rezerwuj i odbierz już następnego dnia.
Odbierz 20 zł rabatu i inspirującego ebook'a - kliknij w link przesłany na Twojego maila.
Rabat 20 zł jest aktywny przy rezerwacji za min. 200 zł.