Rum

Surowcem do produkcji rumu jest melasa, gęsta pozostałość po produkcji cukru z trzciny cukrowej. Rum może być wytwarzany na całym świecie, ale najsłynniejsze marki mają swoje korzenie na wyspach Morza Karaibskiego. Znane są trzy typy rumu: biały, złoty i brązowy. Różnice w ich barwie i smaku wynikają z okresu dojrzewania w dębowych beczkach. Ten piracki trunek świetnie smakuje w koktajlach alkoholowych, np. z dodatkiem świeżego soku z cytryny, cukru trzcinowego i świeżej mięty.

Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności oraz ochrony danych osobowych.

 „Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu oraz dopasowywania treści reklamowych do Twoich preferencji my oraz nasi zaufani partnerzy mogą przechowywać w Twojej przeglądarce pliki cookies oraz przetwarzać zawarte w nich dane osobowe w celach analitycznych oraz marketingowych. Przez dalsze korzystanie z naszego Serwisu, bez zmian ustawień w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz wycofać zgodę poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności”.


Więcej informacji