The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności i ochrony danych osobowych.
Chcemy, aby korzystanie z naszej Witryny było komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu i dostosowania treści reklamowych do Twoich preferencji, my i nasi zaufani partnerzy możemy przechowywać pliki cookies w Twojej przeglądarce i przetwarzać zawarte w nich dane osobowe analityczne i marketingowe. Kontynuując korzystanie z naszej Witryny bez zmiany prywatności ustawienia, wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz się wycofać Twoja zgoda poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych i przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Rumy o ciemnej brunatnej barwie, to alkohole dojrzewające w dębowych beczkach od kilku do kilkudziesięciu lat. Ich smak uważany za bardziej złożony i pełny - w porównaniu do rumów jasnych i złotych. Ten typ rumu produkowany jest z dłużej fermentowanej melasy trzcinowej, ale powstać może również z czystego soku trzcinowego. Czas dojrzewania w dębowych beczkach, sięgający czasami nawet kilku dekad, wpływa na intensywny i bogaty profil smakowy ciemnego rumu.
W rumie tym rozpoznać można nuty karmelu, czekolady, kawy, przypraw, suszonych owoców i dębu. Jest często spożywany w czystej formie, jako napój do klasycznej degustacji, z uwagi na złożoność i głębię smaku. Rumy ciemne bywają dostępne w wersjach overproof oraz navy - o wyższej zawartości alkoholu, oraz spiced - dodatkowo wzbogacone aromatami przypraw, korzeni, ziół lub owoców.
Ron Cristobal Pinta jest zrobiony w 100% z dominikańskich rumów, które zostały starzone w tropikalnym klimacie (od 8 do 12 lat), a następnie wymieszane ze sobą. Bardzo przyjemny i wyważony rum z przyjemnymi aromatami dębowej beczki.
Ron Cristobal Niña jest zrobiony w 100% z dominikańskich rumów, które zostały starzone w tropikalnym klimacie (od 8 do 12 lat), a następnie wymieszane ze sobą. Niña był jednym z trzech statków, którymi Krzysztof Kolumb dopłyną podczas swojej pierwszej podróży do Ameryki. Ron Cristobal Nina jest uważ...
Ron Cristobal Santa Maria Vintage 2009 to limitowana edycja rumu z Dominikany. Wytwarzany z melasy, destylowany kolumnowo w 2009 roku. Kupaż dojrzewał przez co najmniej 13lat w beczce po bourbonie. Edycja limitowana i liczy 2063 butelki. Butelkowany bez filtracji na zimno.
Ron Cristobal Santa Maria Islay Cask Finish to limitowana edycja rumu z Dominikany. Wytwarzany z melasy, destylowany kolumnowo w 2007 roku. Kupaż dojrzewał co najmniej 15 lat, finiszowany w beczkach po whisky z Islay. Edycja limitowana i liczy 1509 butelek. Butelkowana bez filtracji na zimno.
Ron Cristobal Santa Maria Tokaji Finish to limitowana edycja rumu z Dominikany. Wytwarzany z melasy, destylowany kolumnowo w 2009 roku. Kupaż dojrzewał przez co najmniej 13lat, finiszowany w beczce po winie szczepu Tokaji. Edycja limitowana i liczy 802 butelki. Butelkowany bez filtracji na zimno....
Ron Cristobal Santa Maria Recioto Finish to limitowana edycja rumu z Dominikany. Wytwarzany z melasy, destylowany kolumnowo w 2009 roku. Kupaż dojrzewał przez co najmniej 13lat, finiszowany w beczce po winie Recioto. Edycja limitowana i liczy 923 butelki. Butelkowany bez filtracji na zimno.
Ron Cristobal Santa Maria Pinot Noir Finish to limitowana edycja rumu z Dominikany. Wytwarzany z melasy, destylowany kolumnowo w 2009 roku. Kupaż dojrzewał przez co najmniej 13lat, finiszowany w beczce po winie szczepu Pinot Noir. Edycja limitowana i liczy 944 butelek. Butelkowany bez filtracji na z...
Ron Cristobal Santa Maria Marsala Finish to limitowana edycja rumu z Dominikany. Wytwarzany z melasy, destylowany kolumnowo w 2009 roku. Kupaż dojrzewał przez co najmniej 13lat, finiszowany w beczce po winie szczepu Marsala. Edycja limitowana i liczy 902 butelki. Butelkowany bez filtracji na zimno....
Ron Cristobal Santa Maria Chenin Blanc Finish to limitowana edycja rumu z Dominikany. Wytwarzany z melasy, destylowany kolumnowo w 2009 roku. Kupaż dojrzewał przez co najmniej 13lat, finiszowany w beczce po winie szczepu Chenin Blanc. Edycja limitowana i liczy 921 butelek. Butelkowany bez filtracji ...
Pusser’s Blue Label destylowany jest głównie w alembikach znajdujących się na Gujanie. Rumy są starannie mieszane, aby stworzyć idealną równowagę związków aromatycznych. Rum Pusser’s jest naturalny i nigdy nie jest sztucznie aromatyzowany ani barwiony. Melasa wykorzystywana w każdym z destylatorów p...
Ron Millonario Reserva Especial 15YO to pierwsza i oryginalna wersja Millonario. Powolna fermentacja melasy, skrupulatna destylacja i na koniec spokojne dojrzewanie w beczkach zapewnia pełną delikatność trunku. Każda butelka jest „ubrana” w ręcznie plecione opakowanie, do dziś wyplatane w rzemieślni...
Ron Millonario 10YO Aniversario Cincuenta. Ta edycja łączy w sobie rumy starzone w beczkach po Bourbonie z długo dojrzewającymi rumami w beczkach po Sherry. Do starzenia był użyty system Solera.
Ron Millonario 10YO Anniversario. Ta edycja łączy w sobie lekkie rumy starzone w beczkach po Bourbonie z długo dojrzewającymi rumami w beczkach po Sherry.
Starzony rum będący kwintesencją stylu SAINT JAMES. Jednocześnie mocny i urzekający swoim smakiem i aromatami. W zapachu pikantne nuty kakao, drewna i wanili. Smak to idealna równowaga nut prażonych i pikantnych, wanilii i cynamonu.
Naud HIDDEN LOOT Dark Reserve Spiced Rum jest wytwarzany w Panamie z melasy z trzciny cukrowej. Leży przez dwa lata w beczkach po amerykańskim białym dębie po bourbonie. Po podróży do Francji, przyprawiony rum staje się Hidden Loot Dark Reserve Spiced Rum o smakach takich jak: gorzka pomarańcza, fas...
Rum produkowany z melasy. Destylowany w Panamie w kolumnowych alembikach, zanim rozpocznie swój 15-letni okres przechowywania w Panamie, a kończy we Francji, w beczkach po koniaku.
Pierwszy etap dojrzewania odbywa się w beczkach po bourbonie z amerykańskiego dębu.
Kolor: mahoń.
Aromat: słodkawy...
Wenezuelski rum dojrzewający przez 15 lat wyłącznie w Wenezueli, w beczkach z amerykańskiego dębu po burbonie. Do jego produkcji używa się trzciny cukrowej odmian Romana i Cubana, która jest zbierana tylko raz w roku między grudniem a majem, nieprzerwanie w dzień i w nocy. Fermentacja trwa od 12 do ...
Wielokrotnie nagradzany rum pochodzący z Fidżi. Wytwarzany ręcznie z najlepszych lokalnych składników i filtrowany przez unikalny węgiel z łupin orzecha kokosowego, zapewnia cudownie gładki i wyraźnie czysty smak. Nazwa rumu nawiązuje do historii kraju. Bati [bah-ti] byli fidżyjskimi wojownikami i o...
Kiedy postanowiliśmy zdefiniować nasz Santísima Trinidad, zadaliśmy sobie pytanie: jaki musi być
nasz rum, aby stał się wyborem miłośników Kuby? Postawiliśmy się w sytuacji tej osoby i
zadaliśmy sobie pytanie: jakich niuansów potrzebuje nasz rum? Jak bez pośpiechu docenić
autentyczny rum, łyk za ...
Naga to według hinduskich wierzeń mityczne stwory zamieszkujące podziemia gdzie pilnują
skarbów ziemi. Postacie te ilustrowane są jako połączenie węża i smoka, które są symbolem
dostatku i żyzności, a podążając podziemiami wykradają najlepsze partie rumów.
Zanim trzcina cukrowa była kiedykolwiek ...
Naga to według hinduskich wierzeń mityczne stwory zamieszkujące podziemia gdzie pilnują
skarbów ziemi. Postacie te ilustrowane są jako połączenie węża i smoka, które są symbolem
dostatku i żyzności, a podążając podziemiami wykradają najlepsze partie rumów.
Zanim trzcina cukrowa była kiedykolwiek ...
Naga to według hinduskich wierzeń mityczne stwory zamieszkujące podziemia gdzie pilnują
skarbów ziemi. Postacie te ilustrowane są jako połączenie węża i smoka, które są symbolem
dostatku i żyzności, a podążając podziemiami wykradają najlepsze partie rumów.
Zanim trzcina cukrowa była kiedykolwiek ...
Rum Gosling’s ma bardzo bogatą i długą historię. Bermudy stały się jego domem przez przypadek – wszystko przez nieplanowany postój na wyspie Jamesa Goslinga w trakcie rejsu z towarami z Anglii do Ameryki w 1806 roku. Sama firma w 1857 roku zmieniła nazwę z Gosling and Son na Gosling Brothers, zaś w ...
Historia rumu McCoy oparta jest na historii Billa Mc Coya – pioniera wśród sprzedawców rumu podczas prohibicji w Ameryce. W 1920 roku McCoy jako pierwszy na Karaibach, rozpoczął działalność na swojej łodzi jako pływający sklep monopolowy. Aby działać legalnie poruszał się w odległości 3 mil od brzeg...
Za produkcją Takamaka Rum stoi destylarnia Trois Frères. Założona w 2002 roku gorzelnia, znajduje się na terenie starej tropikalnej plantacji na Seszelach. Zainspirowani oryginalną recepturą ich dziadka, bracia d’Offray stworzyli pierwszy rum na Seszelach. Obecnie destylują 7 rodzajów rumów od biały...
Hell or High Water XO
Ten wyjątkowo rum to połączenie specjalnie wyselekcjonowanych destylatów pochodzących z aż 4 wysp: Barbadosu, Trynidadu, Jamajki i Gujany. Niektóre z nich dojrzewają w beczkach po amerykańskim bourbonie przez okres 15 lat. Aromat owoców tropikalnych, przypraw, czerwonego jabł...
Nazwa Gosling’s pochodzi od nazwiska założyciela rodzinnej firmy na Bermudach, funkcjonującej od 1806r. W 1857 roku stworzono pierwsze mieszanki rumu, a w ciągu trzech kolejnych lat rodzina mogła poszczycić się ciemnym i pełnym – Old Rum. Pierwotnie produkt był sprzedawany tylko i wyłącznie w beczka...
Hell or High Water - dawniej Ron the Jeremy – to marka rumów która, po burzliwych przejściach i wielu upadkach odchodzi od kontrowersyjnego wizerunku twarzy tej marki. Dalej jednak chcą tworzyć doskonałe trunki, które pokochało wiele osób na całym świecie. Nowa nazwa Hell or High Water ma oznaczać g...
Subskrybuj newsletter i otrzymaj kod rabatowy. Kod rabatowy 20 zł na jednorazową rezerwację za kwotę minimum 200 zł*
*Kod rabatowy ważny jest przez 60 dni i nie łączy się z innymi promocjami na stronie serwisu winnicalidla.pl. Użytkownik może wykorzystać tylko jeden kod rabatowy z tytułu zapisu do newslettera.
Cieszymy się, że będziemy w kontakcie!
Łap rabaty i dostęp do wszystkich akcji promocyjnych. Rezerwuj i odbierz już następnego dnia.
Odbierz 20 zł rabatu i inspirującego ebook'a - kliknij w link przesłany na Twojego maila.
Rabat 20 zł jest aktywny przy rezerwacji za min. 200 zł.