The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności i ochrony danych osobowych.
Chcemy, aby korzystanie z naszej Witryny było komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu i dostosowania treści reklamowych do Twoich preferencji, my i nasi zaufani partnerzy możemy przechowywać pliki cookies w Twojej przeglądarce i przetwarzać zawarte w nich dane osobowe analityczne i marketingowe. Kontynuując korzystanie z naszej Witryny bez zmiany prywatności ustawienia, wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz się wycofać Twoja zgoda poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych i przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Złota barwa rumu wynika z umiarkowanie długiego okresu dojrzewania w beczkach. Taki rum czasami określany jest również mianem rumu bursztynowego, lub brązowego. W smaku jest bardziej złożony w porównaniu do rumu białego. Dojrzewanie w dębowych beczkach nadaje mu bogatszy i bardziej wyrafinowany profil smakowy.
Rum złoty może posiadać nuty suszonych owoców, wanilii, karmelu, miodu i orzechów, a także subtelne nuty dębu i korzennych przypraw. Jest często stosowany do picia "solo" lub w drinkach, dodając napojom mieszanym głębi smaku. Z uwagi na bardziej złożone smaki, rumy złote degustowane mogą być również w sposób klasyczny: w pokojowej temperaturze, w kieliszkach przypominających te do degustacji brandy lub whisky single malt.
Jedwabiście gładki, bardzo przyjemny i przystępny rum produkowany z trzciny cukrowej pokazuje, w jaki sposób Tanduay stał się światowym liderem w dziedzinie ciemnego rumu. Dzięki czystemu i charakterystycznemu smakowi Tanduay Asian Rum Gold jest przeznaczony dla osób poszukujących większej złożonośc...
Starzony rum z Martyniki, który zaskakuje swoją aromatyczną złożonością uzyskaną przez co najmniej trzyletnie leżakowanie w małych dębowych beczkach. Aromat jest niezwykle bogaty i złożony. Smak to wspaniałe połączenie nut świeżych owoców (śliwki), suszonych owoców, migdałów, orzechów włoskich i wan...
RUM NAUD HIDDEN LOOT AMBER SPICED to pikantny alkohol z Panamy. Rum jako podstawa ukrytego łupu Naud destylowany jest z melasy z trzciny cukrowej. Nazwa Ukryty łup oznacza „ukrytą zdobycz” i wskazuje na korzenie wielu karaibskich duchów, ponieważ piraci zawsze szukali zdobyczy na statkach handlowych...
RUM NAUD HIDDEN LOOT AMBER SPICED to pikantny alkohol z Panamy. Rum jako podstawa ukrytego łupu Naud destylowany jest z melasy z trzciny cukrowej. Nazwa Ukryty łup oznacza „ukrytą zdobycz” i wskazuje na korzenie wielu karaibskich duchów, ponieważ piraci zawsze szukali zdobyczy na statkach handlowych...
To blend powstały na bazie delikatnego rumu z Filipin, potężnego, destylowanego w alembikach rumu z Ghany ( obydwa z melasy), uzupełnionego delikatnym i aromatycznym rumem z soku trzciny cukrowej z Wietnamu.
Po zblendowaniu, rum poddany zostaje kolejnej maturacji w beczkach po Sherry Oloroso.
Wyjątkowy panamski rum, który ma pięć lat i jest butelkowany w specjalnej butelce w kształcie rombu, co sugeruje, że znaleziono go w skrzyni w zagubionej jaskini lub głębokim oceanie. Jest klejnotem, gładkim i słodkim, jak płynne złoto. W aromacie wyczuwalne są melasa i wanilia, a w smaku: banan, ma...
Pięcioletni rum z Wenezueli o lekkim aromacie wybornej kawy i karmelu. Wyczuwalny jest również aromat drzewny z nutą wanilii i złożonym smakiem egzotycznych owoców i cynamonu.
6-letni rum Panama o aksamitnym, bogatym, słodkim aromacie wanilii, cynamonu i lekkich nutach cytryny i ananasa. Zdobywca Złotego Medalu na Rum Masters Awards 2020.
Mieszanka trzyletniego Bocathéva Barbados i jamajskich rumów ma wspaniały aromat tropikalnego ananasa, mango i guawy oraz złocisty kolor z nutą miedzi. W smaku wyraźnie dominują nuty karmelu, czekolady i owoców tropikalnych. Trunek otrzymał Złoty Medal na Rum Masters Awards 2020
Rum, który leżakowana jest przez 12 lat w amerykańskich beczkach z białego dębu, wcześniej używanych do produkcji bourbona. Dojrzewający na Barbadosie trunek korzysta z tropikalnego klimatu, który znacząco przyspiesza jego proces starzenia. Destylacja odbywa się w alembiku. W aromatach rumu wyraźnie...
Subtelny rum z Fidżi, lekko doprawiony ciepłymi nutami wanilii. Wytwarzany ręcznie z najlepszych lokalnych składników i filtrowany przez unikalny węgiel z łupin orzecha kokosowego, zapewnia cudownie gładki i wyraźnie czysty smak. Nazwa rumu nawiązuje do historii kraju. Bati [bah-ti] byli fidżyjskimi...
Indie wschodnie reprezentuje rum destylowany w miedzianych alembikach w destylarni Amrut, bazowym surowcem jest „ Jaggery”, inaczej zredukowany syrop powstały z soku trzciny cukrowej, który na Karaibach czy w Ameryce środkowej nazywany jest „honey”.
Indie zachodnie reprezentowane są przez rum z Jam...
Kiedy postanowiliśmy zdefiniować nasz Santísima Trinidad, zadaliśmy sobie pytanie: jaki musi być
nasz rum, aby stał się wyborem miłośników Kuby? Postawiliśmy się w sytuacji tej osoby i
zadaliśmy sobie pytanie: jakich niuansów potrzebuje nasz rum? Jak bez pośpiechu docenić
autentyczny rum, łyk za ...
W miarę starzenia się whisky część odparowuje. W Szkocji i Irlandii wierzą, że jest to danina dla
aniołów i nazywają to The Angel Share. Na Karaibach wierzą w coś innego – psotne duchy Duppy.
Według wierzeń duchy Duppy przemykają między gorzelniami i kradną najlepsze partie rumu. Ten
„znikający ...
Kiedy postanowiliśmy zdefiniować nasz Santísima Trinidad, zadaliśmy sobie pytanie: jaki musi być
nasz rum, aby stał się wyborem miłośników Kuby? Postawiliśmy się w sytuacji tej osoby i
zadaliśmy sobie pytanie: jakich niuansów potrzebuje nasz rum? Jak bez pośpiechu docenić
autentyczny rum, łyk za ...
Jeden z ciekawszych, uniwersalnych rumów na rynku. Dobra mieszanka rumów powoduje, że zarówno początkujący pijacz rumów jak i zaawansowany miłośnik odnajdzie sporo satysfakcji z tej pozycji. Dużo tropikalnych owoców, ale również nuty czekoladowe i waniliowe w finiszu.Rum Lover
Historia rumu McCoy oparta jest na historii Billa Mc Coya – pioniera wśród sprzedawców rumu podczas prohibicji w Ameryce. W 1920 roku McCoy jako pierwszy na Karaibach, rozpoczął działalność na swojej łodzi jako pływający sklep monopolowy. Aby działać legalnie poruszał się w odległości 3 mil od brzeg...
Za produkcją Takamaka Rum stoi destylarnia Trois Frères. Założona w 2002 roku gorzelnia, znajduje się na terenie starej tropikalnej plantacji na Seszelach. Zainspirowani oryginalną recepturą ich dziadka, bracia d’Offray stworzyli pierwszy rum na Seszelach. Obecnie destylują 7 rodzajów rumów od biały...
Za produkcją Takamaka Rum stoi destylarnia Trois Frères. Założona w 2002 roku gorzelnia, znajduje się na terenie starej tropikalnej plantacji na Seszelach. Zainspirowani oryginalną recepturą ich dziadka, bracia d’Offray stworzyli pierwszy rum na Seszelach. Obecnie destylują 7 rodzajów rumów od biały...
Za produkcją Takamaka Rum stoi destylarnia Trois Frères. Założona w 2002 roku gorzelnia, znajduje się na terenie starej tropikalnej plantacji na Seszelach. Zainspirowani oryginalną recepturą ich dziadka, bracia d’Offray stworzyli pierwszy rum na Seszelach. Obecnie destylują 7 rodzajów rumów od biały...
Hell of High Water - dawniej Ron the Jeremy – to marka rumów która, po burzliwych przejściach i wielu upadkach odchodzi od kontrowersyjnego wizerunku twarzy tej marki. Dalej jednak chcą tworzyć doskonałe trunki, które pokochało wiele osób na całym świecie. Nowa nazwa Hell of High Water ma oznaczać g...
Hell of High Water - dawniej Ron the Jeremy – to marka rumów która, po burzliwych przejściach i wielu upadkach odchodzi od kontrowersyjnego wizerunku twarzy tej marki. Dalej jednak chcą tworzyć doskonałe trunki, które pokochało wiele osób na całym świecie. Nowa nazwa Hell of High Water ma oznaczać g...
Worthy Park Single Estate Reserve to prawdziwy jamajski rum o wyraźnym i owocowym charakterze. Jest to blend rumów w wieku od 6 do 10 lat starzonych w beczkach po Bourbonie. Jedno z pierwszych samodzielnych wydań od Worthy Park, które pokazało wysoką jakość, charakteryzują rumy z tej destylarni.
...
Właściciele Sprited Union Distillery zainspirowani sposobem w jaki najlepsi szefowie kuchni Michelin oraz światowej klasy producenci czekolady łączą słodkie i słone smaki, zmieszali gładki rum z Barbadosu z pięcioma delikatnymi przyprawami podkreślonymi odrobiną organicznej soli Añany.
Smak: sól, k...
Rum produkowany w bardzo małych partiach, w holenderskiej destylarni Zuidam, z melasy pochodzącej z Barbadosu, powolnej, trwającej ok. 2 tygodni fermentacji prowadzonej z udziałem 2 rodzajów drożdży oraz trzykrotnej destylacji w miedzianych alembikach. Dzięki leżakowaniu przez minimum 3 lata w beczk...
Rum produkowany w bardzo małych partiach, w holenderskiej destylarni Zuidam, z melasy pochodzącej z Barbadosu, powolnej, trwającej ok. 2 tygodni fermentacji prowadzonej z udziałem 2 rodzajów drożdży oraz trzykrotnej destylacji w miedzianych alembikach. Leżakowany przez minimum 3 lata w beczkach po P...
Destylacja ciągła w potrójnej kolumnie destylacyjnej
10 lat w beczce ex-bourbon (6 lat w destylarni, 4 lata w Europie)
Nieznana destylarnia znajdująca się w stolicy Belize- Belmopan, destylarnia używa wyłącznie lokalnej melasy z trzciny cukrowej.
KOLOR
Intensywny jasny brąz
AROMAT
Zapowiadając...
Subskrybuj newsletter i otrzymaj kod rabatowy. Kod rabatowy 20 zł na jednorazową rezerwację za kwotę minimum 200 zł*
*Kod rabatowy ważny jest przez 60 dni i nie łączy się z innymi promocjami na stronie serwisu winnicalidla.pl. Użytkownik może wykorzystać tylko jeden kod rabatowy z tytułu zapisu do newslettera.
Cieszymy się, że będziemy w kontakcie!
Łap rabaty i dostęp do wszystkich akcji promocyjnych. Rezerwuj i odbierz już następnego dnia.
Odbierz 20 zł rabatu i inspirującego ebook'a - kliknij w link przesłany na Twojego maila.
Rabat 20 zł jest aktywny przy rezerwacji za min. 200 zł.