The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności i ochrony danych osobowych.
Chcemy, aby korzystanie z naszej Witryny było komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu i dostosowania treści reklamowych do Twoich preferencji, my i nasi zaufani partnerzy możemy przechowywać pliki cookies w Twojej przeglądarce i przetwarzać zawarte w nich dane osobowe analityczne i marketingowe. Kontynuując korzystanie z naszej Witryny bez zmiany prywatności ustawienia, wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz się wycofać Twoja zgoda poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych i przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
O tym czy wino jest wytrawne decyduje zawartość tak zwanego cukru resztkowego. Na poziom cukru wpływa przede wszystkim to na jakim etapie przerwany został proces fermentacji wina.Wybierając dobre wino wytrawne powinniśmy kierować się nie tylko zawartością cukru. Bardzo ważnymi aspektami wpływającymi na to jak odbieramy jest również jego kwasowość, intensywność garbników oraz poziom alkoholu. Tu powinniśmy kierować się przede wszystkim własnymi preferencjami. Wytrawne wina są częstym towarzyszem różnorakich posiłków. Lekkie, orzeźwiające, białe wina wytrawne jak Sauvignon Blanc czy Pinot Grigio możemy podać do dań ze świeżych lub grillowanych warzyw, ryb, czy sosów na bazie oliwy lub śmietany. Z kolei czerwone wina wytrawne będą pasować do wielu gatunków mięs i serów, a nawet niektórych deserów. Kieliszek wytrawnego Cabernet Sauvignon może towarzyszyć nam na każdym etapie posiłku od przystawki po czekoladowy deser.
Trunek imponuje intensywnością bukietu i równowagą wyrazistej struktury. W kieliszku tego kalifornijskiego, wytrawnego wina doszukać można się skojarzeń z aromatami dojrzałej czarnej porzeczki, dżemu wiśniowego, dojrzałej truskawki, toffi, lukrecji, czarnych oliwek oraz zagaszonego ogniska. Aromaty...
Sangiovese ma barwę umiarkowanie intensywną, rubinową. Pojawiające się aromaty w kieliszku z winem wskazują na optymalną dojrzałość trunku. Wyczuwalne są tutaj zarówno świeże owoce jak i owoce suszone i przetworzone, czarna porzeczka, wiśnia i ciemna śliwka. W bukiecie tego wina odnaleźć można równi...
Cava Amorany Gran Reserva to rocznikowe, wytrawne, hiszpańskie wino musujące. Dzięki zastosowaniu, tradycyjnej metody produkcji, czyli wtórnej fermentacji i dojrzewaniu minimum 30 miesięcy nad osadem drożdżowym w butelce, otrzymano esencję klasyki i elegancji wina musującego. Po nalaniu do kieliszk...
Wszyscy mówią, że wino w Polsce jest drogie a ja to konkretnie wino kupowałem w Madrycie w sklepie z winami za ponad 100zł. Bardzo dobre, może ładnie dojrzewaćMichał
Dobrze zbalansowane, bardzo konkretne wino z mocnymi nutami kawowymi, do tego kolendra, kakao i cynamon, wyczuwalna śliwka i dymna nuta dębu, akcenty skóry, o długim finiszu. Godne polecenia.Adrian
Wieloszczepowe wino z katalońskiego regionu Empordà. W składzie trunku dominuje odmiana Garnacha Tinta (54%) uzupełniona przez Merlot (21%), a pozostały skład stanowią szczepy Carignan, Syrah oraz Tempranillo.Trunek zwraca uwagę ciemną, niemal nieprzejrzystą barwą. Po napowietrzeniu wina, nos cieszy...
Aromatyczne, wytrawne wino z regionu Salento wyprodukowane z odmian Chardonnay, Fiano oraz lokalnego specjału Minutolo. Trunek zachęca do degustacji przyjemnym zapachem przypominającym owoce ananasa, mango, dojrzałe banany, różę, miód i świeże ciasto drożdżowe. Zaraz po nalaniu do kieliszka widać m...
Blanc dels Aspres to białe wino powstałe w położonym na północnym-wschodzie Katalonii, regionie Empordà.
Trunek cechuje się intensywnym bukietem aromatów przypominających kwiaty pomarańczy, owoc mango, dojrzałą cytrynę, kokos i wanilię. Ten charakterystyczny typ zapachów zawdzięczamy kilkumiesięc...
Brolo Valsorda to czerwone, wytrawne wino, które powstało z gron uprawianych w pobliży jeziora Garda w regionie Veneto. Trunek ten ma umiarkowanie intensywną barwę z odcieniami rubinu i purpury. W kieliszku pachnie przyjemnie, owocowo. Rozpoznać tutaj można aromaty przypominające maliny, wiśnie, po...
Wino - symbol regionu Conero, zielonego cypla między Ankoną a Morzem Adriatyckim.Smak Conero Riserva Le Clivie wynika z właściwości terroir charakteryzującego się umiarkowanym klimatem i typową, wapienno-gliniastą glebą. Cierpkość i moc aromatów uzyskano dzięki dwuletniemu leżakowaniu w dębowych bec...
Wino z regionu Rioja wyprodukowane z odmiany Tempranillo. Ten umiarkowanej ciężkości trunek urzeka aromatami dojrzałych ciemnych owoców, wanilii i korzennych przypraw. Wyczuwalna w ustach kwasowość daje wrażenie soczystości i łagodzi cierpkość beczkowych garbników.Faustino VII świetnie pasuje do pie...
Szekszárd to jeden z tradycyjnych węgierskich obszarów uprawy winorośli. Wraz z regionem Eger posiada prawo do produkcji wina zwanego Bycza Krew. Bikavér to wino wieloszczepowe, w którego skład wchodzą wybrane z lokalnie uprawianych odmian czerwonych, ...
Wino o ciemnej, rubinowej barwie z ceglastymi refleksami. Ten ciężki, wytrawny trunek wyprodukowany został z odmiany Cabernet Sauvignon uprawianej w regionie Szekszárd. Po nalaniu wina do kieliszka wymaga ono chociaż krótkiego napowietrzania. Rozwijający się tutaj bukiet przypomina kompozycję aromat...
Jeśli macie dość banalnych win i za cenę do 60 złotych chcecie kupić zupełnie coś innego to Ermitage od BOCKa będzie dla Was odkryciem. Może wielu z Was będzie miało problem z tym najpopularniejszym winem od znakomitego węgierskiego producenta problem. To wino bardzo złożone, bardziej korzenne niż owocowe. Ziemiste i bardzo złożone. Pestki wiśni, dla mnie też orzech i charakter, nadają temu winu bardzo charakterystyczny klimat. Za taką cenę, uzyskać w winie tyle nieoczywistości, subtelności zarazem nie epatując oczywistą owocowością to naprawdę wyczyn. Wino ze zbalansowaną kwasowością, średnią ilością tanin będzie pasowało do wielu potraw jak i pite samodzielnie. Za stosunek jakości do ceny - 5 gwiazdek!Jacek
Furmint to odmiana winorośli dająca winom soczystą i świeżą kwasowość, co w opisywanym tutaj winie stanowi główną cechę smakową. Tokaj Vicarius jest winem wytrawnym w dosłownym tego słowa znaczeniu. W bukiecie spotykamy si&...
Subskrybuj newsletter i otrzymaj kod rabatowy. Kod rabatowy 20 zł na jednorazową rezerwację za kwotę minimum 200 zł*
*Kod rabatowy ważny jest przez 60 dni i nie łączy się z innymi promocjami na stronie serwisu winnicalidla.pl. Użytkownik może wykorzystać tylko jeden kod rabatowy z tytułu zapisu do newslettera.
Cieszymy się, że będziemy w kontakcie!
Łap rabaty i dostęp do wszystkich akcji promocyjnych. Rezerwuj i odbierz już następnego dnia.
Odbierz 20 zł rabatu i inspirującego ebook'a - kliknij w link przesłany na Twojego maila.
Rabat 20 zł jest aktywny przy rezerwacji za min. 200 zł.