Witaj na WinnicaLidla.pl
serwisie z szerokim wyborem napojów alkoholowych.

Czy masz już ukończone 18 lat?
Informacja dotycząca przetwarzania danych osobowych.
*Pole wymagane
Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności i ochrony danych osobowych.

Chcemy, aby korzystanie z naszej Witryny było komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu i dostosowania treści reklamowych do Twoich preferencji, my i nasi zaufani partnerzy możemy przechowywać pliki cookies w Twojej przeglądarce i przetwarzać zawarte w nich dane osobowe analityczne i marketingowe. Kontynuując korzystanie z naszej Witryny bez zmiany prywatności ustawienia, wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz się wycofać Twoja zgoda poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych i przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.

Zapisz się do naszego newslettera

i zdobądź
kod rabatowy 20 zł
za jednorazową rezerwację
za minimalną kwotę 200 zł*

*Kodu rabatowego nie można łączyć z promocjami w serwisie winnicalidla.pl
Gatunki wina - strona 14

Gatunki wina - strona 14

Gatunek wina to ważne kryterium brane pod uwagę w trakcie wyboru wina. Wina możemy podzielić ze względu na barwę oraz technologię produkcji i szczególne cechy smakowe. Pod względem barwy rozróżniamy wina białe, czerwone i różowe. Szczególne cechy smakowe powstają w winach na skutek zastosowania określonych technologii, mamy zatem oprócz win cichych - wina musujące, wzmacniane i bezalkoholowe. Gatunki różnią się między sobą cierpkością, typem aromatów oraz stopniem rozgrzewania alkoholu.

505 produktów

    • Półsłodkie
    • Białe
    • Francja
    • 4/5 Intensywność
    • Gewurztraminer
    Ocena:
    4.55 (16 opinii)
    Gewurztraminer Réserve Jean Neubert

    Ocena

    O kurde! Jeden z najciekawszych G jakie piłem w życiu. No ok, nie pije się tych odmian zbyt często, zgadzam się, ale muszę to napisać: To wino zrobi wielkie wrażenie w tłumie jeśli będzie podane do odpowiednich potraw (rybka i inne owoce morza, padthai, pasztety z foie gras na czele, być może pizza na białym sosie?) oraz w odpowiednich warunkach - ma być chłodne tzn zimne a na zewnątrz powinno być słonecznie i ciepło, im cieplej tym lepiej... Prawdopodobnie usłyszycie od gości: ummhh, dobre, jak pasuje do tego dania, ciekawa lekka goryczka na końcu..a finisz ma na prawdę super. Pozdro G PIOTR
na stronę