Podczas degustacji i tzw. dekonstrukcji 6 Elementów KI NO BI stwierdzono, że dla wielu japońskich barmanów element herbaty jest tym najważniejszym. Rezultatem tych testów i opinii jest KI NO TEA – inspirowany właśnie herbatą. Hori Shichimeien, będący plantatorem herbaty od 140 lat, stworzył unikalną...
KI NO BI SEI jest produkowany według tradycyjnej wersji Navy Strength, a butelkowany jest jego wariant o mocy 54,5%. Proces produkcji obejmuje 11 botaników zgrupowanych w 6 elementów według smaku i aromatu, które następnie są indywidualnie destylowane, a w kolejnym etapie mieszane z wodą Fushimi. To...
KI NO BI (w tłumaczeniu: Piękno Pór Roku) jest inspirowany japońską tradycją, a każdy etap jego produkcji (maceracja, destylacja, blending, butelkowanie) odbywa się w Kyoto. Stworzony na bazie oryginalnych japońskich botaników takich jak yuzu z północnych części prefektury Kyoto, herbaty Gyokuro z U...
Mizuho Island Spirits to niedojrzałe Awamori („Ippanshu”) destylowane przez „Mizuho Distillery” na okinańskiej wyspie Ryukyu. Awamori to najstarszy destylowany alkohol z Japonii. Wykonany jest z ryżu i czarnej formy koji (ryż słodowany), destylowanej jednorazowo i produkowanej tylko na wyspach Okina...
Unikalny, wiekowy Awamori pochodzi z japońskiej destylarni Mizuho na wyspie Ryukyu. Ten lokalny rodzaj alkoholu produkowana jest z ryżu z Tajlandii i Koji, który jest raz destylowany. Awamori musi być leżakowane przez minimum trzy lata w słoikach przed butelkowaniem – ta wersja została poddana pięci...
Wysokiej jakości likier yuzu z destylarni Helios na Okinawie. Doskonale oddaje pikantny, lekko ziołowy charakter najsłynniejszych japońskich cytrusów.
Aromat: Cytrynowy, świeży.
Smak: Pięknie cierpki, mieszający się ze słodyczą likieru.
Wspaniały likier. Delikatny i świeżo cytrusowy smak. Słodkość w sam raz. Nie jest zbyt słodki, ani zbyt kwaśny. Idealny! Polecam z pełnym przekonaniem.Anna
Tokyo Nights Japanese Gin produkowany jest z melasy z trzciny cukrowej i wykorzystuje liczne lokalne składniki roślinne, takie jak kora yuzu lub proszek matcha. Do tego dochodzą jagody jałowca, nasiona kolendry i korzeń lukrecji. Rośliny są macerowane przez 24 godziny.
Tokyo Night Rum produkowany jest z lokalnej melasy z trzciny cukrowej z wyspy Okinawa. Nie posiada dodatku cukrów ani słodzików. Charakteryzuje się szeroką paletą aromatów, przez co idealnie nadaje się do tworzenia koktajli w stylu japońskim.
Eiko Handcrafted to subtelna wódka z wyspy Hokkaido. Powstaje z japońskich zbóż i miejscowej wody źródlanej, cechującej się niezrównaną czystością i jakością. Jej smak dodatkowo łagodzi unikalna technologia filtracji wykrzystująca warstwy piasku i węgla. Trzykrotnie destylowana i czterokrotnie filtr...
Składniki roślinne ginów Sakurao oddają szeroką gamę nut aromatycznych, głęboko
cytrusowych, takich jak kwiat cytryny czy bogaty zapach juzu, a także aromaty japońskiego cyprysu i muszli ostryg. Jednak kluczowym elementem ich tworzenia jest kwiat wiśni, zwany po
japońsku sakura. Od jego japońskiej...
Lekko wytrawny, . W smaku owoce, zioła. Ma bardzo leki posmak sake, minimalnie też trawa/siano. Jak dać mu się równać w szklance to można poczuć lekko dymnego burbona.
Na pewno nietuzinkowy, bo jak Japończycy biorą się za coś dobrego, to pewnością warto spróbować.Piotr
Subskrybuj newsletter i otrzymaj kod rabatowy. Kod rabatowy 20 zł na jednorazową rezerwację za kwotę minimum 200 zł*
*Kod rabatowy ważny jest przez 60 dni i nie łączy się z innymi promocjami na stronie serwisu winnicalidla.pl. Użytkownik może wykorzystać tylko jeden kod rabatowy z tytułu zapisu do newslettera.
Cieszymy się, że będziemy w kontakcie!
Łap rabaty i dostęp do wszystkich akcji promocyjnych. Rezerwuj i odbierz już następnego dnia.
Odbierz 20 zł rabatu i inspirującego ebook'a - kliknij w link przesłany na Twojego maila.
Rabat 20 zł jest aktywny przy rezerwacji za min. 200 zł.