Ceny win cechują się dużą rozpiętością. Można nabyć dobre wino za 100, jednak zdarzają się wykwintne trunki, które kosztują o wiele mniej lub też znacznie przekraczają tę kwotę. Koneserzy wiedzą, że cena jest sprawą drugorzędną, najważniejsza jest historia powstania trunku. Od momentu zebrania owoców, do chwili przelania gotowego wina do butelek i ustawienia na półkach sklepowych, trunek przechodzi wiele złożonych procesów. Decydują one o ostatecznym smaku i aromacie trunku.
Codorníu to jeden z najstarszych i najbardziej prestiżowych producentów win musujących w Hiszpanii. Wina Cava produkowane są metodą klasyczną (taką samą jak w Szampanii), pozwalającą uzyskać eleganckie, drobne bąbelki i głębię aromatów dzięki długiemu dojrzewaniu na osadzie drożdżowym. Wersja Organi...
Wino musujące produkowane z odmiany Glera metodą Charmata. Trunek zachęca do degustacji świeżością aromatów i lekką, perlistą strukturą. Marka Alberto Nani stawia na ekologiczne metody uprawy, dzięki czemu wino powstaje bez użycia dodatków syntetycznych.
Degustacja wina Prosecco Extra Dry O...
Dealkoholizowane wino stworzone z odmiany Dornfelder z Niemiec. Szczep ten ceniony jest za głęboki kolor oraz wyraźne aromaty ciemnych owoców. W wydaniu bezalkoholowym zachowuje typowy profil smakowy odmiany.
Degustacja wina Dornfelder Deacoholized
Wino pachnie jeżynami, suszoną śliwką i p...
Fantastic Sweet to słodkie czerwone wino z serii Casillero del Diablo, produkowane przez znaną chilijską winnicę Concha y Toro. Powstaje w Dolinie Centralnej, gdzie dojrzewające w pełnym słońcu winogrona osiągają wysoką koncentrację cukru i aromatów, tworząc wino o uwodzicielskim, deserowym charakte...
Fabulous Red to wieloszczepowe czerwone wino od chilijskiego producenta Concha y Toro. Marka znana jest na całym świecie dzięki serii Casillero del Diablo. Trunek zachęca do degustacji półsłodkim smakiem i łatwymi do rozpoznania aromatami ciemnych owoców.
Degustacja wina Fabulous Red
Karna...
Spectacular Cabernet Sauvignon to nowa etykieta od chilijskiego producenta Concha y Toro. Marka znana jest na całym świecie dzięki serii Casillero del Diablo. Trunek zachęca do degustacji półwytrawnym smakiem i łatwymi do rozpoznania aromatami.
Degustacja wina Spectacular Cabernet
To wino ...
Odmiana Saperavi to najważniejsza czerwona winorośl w Gruzji, ceniona za głębię koloru, intensywność smaku i doskonały potencjał dojrzewania. Wino Bedoba powstaje w regionie Kachetia, gdzie warunki uprawy wybitnie sprzyjają tworzeniu win o mocnym charakterze. Produkcja wina Bedoba łączy nowoczesne m...
Carménère Marques de Casa Concha pochodzi z apelacji Peumo w Dolinie Cachapoal w Chile. Region ten uznawany jest za jedno z najlepszych miejsc na świecie do uprawy tej wymagającej odmiany. Ciepły, suchy klimat Peumo sprzyja produkcji win o pełnej strukturze, bogatych aromatach i długim potencjale do...
Klasyczne czerwone wino z regionu Rioja DOCa, produkowane przez znaną hiszpańską firmę Familia Torres. Powstaje w 100% z odmiany Tempranillo osiągającej w tej części Hiszpanii wyjątkową głębię aromatyczną. Wino wyprodukowano zgodnie z wymogami klasy Reserva - dojrzewało co najmniej 12 miesięcy w dęb...
Klasyczne czerwone wino typu reserva z regionu Rioja DOCa. Produkowane jest przez winiarnię Bodegas Bilbaínas - jednego z najstarszych producentów w Rioja Alta. Marka Viña Pomal istnieje od początku XX wieku i od ponad stu lat reprezentuje tradycyjny styl win riojańskich. Oznaczenie Edición Centenar...
Petite Syrah Legendary Badge powstaje w winnicy Buena Vista, jednej z najstarszych i najbardziej cenionych w Kalifornii. Odmiana Petite Syrah daje wina o głębokiej barwie, skoncentrowanym aromacie i dużym potencjale dojrzewania. Ciepły klimat regionu oraz dojrzewanie w dębowych beczkach nadają smako...
Manduria to obszar uznawany za kolebkę odmiany Primitivo. Winogrona zbierane są tam w pełni dojrzałości, a lokalne wina wyróżniają się intensywnością i mocnym charakterem. Do produkcji wina Tavros wykorzystano selekcjonowane winogrona, a ich fermentacja przebiegała w kontrolowanej temperaturze, dzię...
Czerwone wino o pełnym i złożonym smaku, pochodzące ze słonecznej Apulii. Charakteryzuje się nutami wanilii, kokosa i przypraw korzennych, które łączą się z owocowymi aromatami odmiany Zinfandel. Degustując wino warto zwrócić uwagę na pełnię smaku, zrównoważoną strukturę i wyrazistość aromatów. Trun...
Barbera d’Alba Fabio Oberto pochodzi z regionu Piemont, jednego z najsłynniejszych włoskich obszarów winiarskich. Wina z apelacji Barbera d’Alba cenione są za soczystość, świeżość oraz intensywność aromatów owocowych. Odmiana Barbera, uprawiana na pagórkowatych terenach wokół miejscowości Alba, daje...
Białe wino powstałe z odmiany Chardonnay, dojrzewało w dębowych beczkach. Trunek cechuje się złożonym smakiem i bogatym aromatem z typowymi akcentami dębowymi.
Degustacja wina Chardonnay Oak, Austo
W bukiecie wina wyczuwalne są nuty ananasa, mango, pieczonego jabłka i wanilii. W ustach str...
Słodkie czerwone wino z regionu Primitivo di Manduria DOCG, położonego między prowincjami Tarent i Brindisi. Powstaje z dojrzałych winogron odmiany Primitivo, które przed fermentacją są przez kilka tygodni podsuszane. Proces appassimento pozwala na produkcję wysokiej jakości win słodkich naturalnie....
Classique Rouge to czerwone wino z Château Isolette - rodzinnej winnicy położonej w sercu Parku Narodowego Luberon (południowa część Doliny Rodanu). Isolette to niezależny winiarz (Vigneron Indépendant), w produkcji win łączący tradycyjne rzemiosło z podejściem ekologicznym. Classique Rouge to połąc...
Cuvée 77 to czerwone wino z Château Isolette - rodzinnej winnicy położonej w sercu Parku Narodowego Luberon (południowa część Doliny Rodanu). Isolette to niezależny winiarz (Vigneron Indépendant), w produkcji win łączący tradycyjne rzemiosło z podejściem ekologicznym. Cuvée 77 stanowi kompozycję odm...
Convivial Rosé pochodzi z Château Isolette - 45‑hektarowej, rodzinnej winnicy położonej w Parku Narodowym Luberon (południowa część Doliny Rodanu). Isolette to niezależny winiarz (Vigneron Indépendant), który łączy tradycyjne rzemiosło z ekologicznym podejściem: uprawy są prowadzone zgodnie z certyf...
Musujące wino z wieloregionalnej apelacji CAVA, produkowane tradycyjną metodą wtórnej fermentacji w butelce (Mètode Tradicional). Winiarnię Montesquius założyła w 1918 roku rodzina Santacana - jedna z najstarszych dynastii w Penedès. Marka znana jest z rzemieślniczego podejścia do winiarstwa, stosow...
Czerwone, wytrawne wino produkowane w regionie Rioja - jednym z najbardziej prestiżowych obszarów winiarskich Hiszpanii. Marka Solar Viejo powstała w 1937 roku w Laguardii, urokliwym miasteczku położonym w Rioja Alavesa. Winiarnia korzysta z doświadczenia lokalnych winiarzy, łącząc nowoczesną techno...
Riesling z Winnicy Pod Jabłonią to wytrawne wino produkowane przez rodzinną winnicę Agnieszki i Adama Białachowskich, założoną w 2017 roku w Wierzchucicach, woj. kujawsko-pomorskie. Winnica rozciąga się na 4 hektarach na południowym stoku nad brzegiem Jeziora Wierzchucińskiego, około 30 km od Bydgos...
Primus to białe, wytrawne wino produkowane w Winnicy Notabene, położonej we wsi Pstrągowa w województwie podkarpackim. Winorośle uprawiane są tam na stoku o nachyleniu 15% z południową ekspozycją. Mikroklimat parceli sprzyja dojrzewania gron i utrzymaniu równowagi między świeżością smaku a koncentra...
Neri to białe, wytrawne wino produkowane w Winnicy Notabene, położonej we wsi Pstrągowa na Podkarpaciu. Winnica zlokalizowana jest na stoku o nachyleniu 15% z południową ekspozycją, co sprzyja równomiernemu dojrzewaniu gron i koncentracji aromatów w winach. Lokalny mikroklimat, z dużymi dobowymi róż...
Czerwone, wytrawne wino dojrzewające zgodnie z zasadami apelacji Rioja - minimum 12 miesięcy w beczce i kolejne miesiące w butelce przed wprowadzeniem na rynek. Wino powstało w winiarni Solar Viejo, która od 1937 roku działa w Laguardii, w sercu Rioja Alavesa, jednym z trzech subregionów apelacji DO...
Priorat Blanc Morlanda to wytrawne, dojrzałe wino białe, pochodzące z hiszpańskiego regionu Priorat. Tamtejsze winnice słyną z ubogich w materię organiczną, łupkowych gleb zwanych „llicorella”. Podłoże oraz klimat regionu, z gorącymi dniami i chłodnymi nocami, sprzyja produkcji trunków o wysokiej ko...
Argentyńskie wino białe (Chardonnay) z linii Reserve, fermentowane i dojrzewające częściowo w dębie. Barwa jasnożółta z zielonkawym odcieniem, aromat dojrzałych gruszek, jabłka i subtelnej wanilii. W ustach wytrawne, krągłe, o żywej kwasowości i kremowym finiszu.
Argentyńskie wino czerwone (Malbec) dojrzewające częściowo w beczkach dębowych. Barwa intensywnie purpurowa, w aromacie ciemne owoce (śliwka, jeżyna) z delikatną nutą dymu. W smaku średnio pełne, zbalansowane, z akcentami dojrzałych owoców i wanilii.
Słodkie porto białe o słomkowej barwie. W zapachu aromaty tropikalnych owoców i wanilii. Smak pełny, słodki, z nutami brzoskwini, miodu i dębu, dobrze zbalansowany świeżą kwasowością; finisz długi z niuansem pomarańczowej skórki.
Klasyczne porto typu Tawny (Fine Tawny) o jasnobrązowej barwie. W aromacie akcenty suszonych owoców, orzechów i karmelu. Na podniebieniu słodkie, lekkie, z nutami suszonych śliwek i migdałów, o łagodnej strukturze i krótkim, czystym finiszem.
Naturalnie słodkie sherry Pedro Ximénez o gęstej, ciemnej barwie i intensywnym aromacie suszonych fig, daktyli, kawy i melasy. W smaku bardzo słodkie, likierowe, o syropowatej konsystencji i niezwykle długim, rodzynkowo-czekoladowym posmaku.
Słodkie sherry typu Medium Sweet (cream) o ciemnozłotej barwie. W aromacie bogate nuty rodzynek, karmelu i fig. Na podniebieniu pełne, bardzo słodkie i aksamitne, z równoważącą lekką kwasowością; pozostawia długi posmak kandyzowanych owoców i orzechów.
Sherry Fino Sandeman pochodzi z Andaluzji, z obszaru Jerez de la Frontera - kolebki win wzmacnianych. Powstaje z odmian Palomino de Jerez i Palomino Fino. Produkcja Sherry to proces unikalny: bazowe wino fermentuje do całkowitej wytrawności, a następnie jest wzmacniane destylatem winogronowym do ok....
Jasnoczerwony rubinowy kolor, czyste aromaty czerwonych owoców, śliwek i truskawek. Bogaty, pełny smak, bardzo dobrze zbalansowany. Doskonałe porto do codziennego picia, gotowe do spożycia bez dekantacji.
Sandeman Rainwater Madeira powstaje tradycyjną metodą na wyspie Madera. Gleby bogate w składniki mineralne i wulkaniczne podłoże nadają winu wyjątkowy charakter. Lekkie na podniebieniu, ale pełne smaku, dobrze zbalansowane. Doskonałe jako aperitif, a także jako dodatek do klasycznych dań, takich jak...
Subskrybuj newsletter i otrzymaj kod rabatowy. Kod rabatowy 20 zł na jednorazową rezerwację za kwotę minimum 200 zł*
*Kod rabatowy ważny jest przez 60 dni i nie łączy się z innymi promocjami na stronie serwisu winnicalidla.pl. Użytkownik może wykorzystać tylko jeden kod rabatowy z tytułu zapisu do newslettera.
Cieszymy się, że będziemy w kontakcie!
Łap rabaty i dostęp do wszystkich akcji promocyjnych. Rezerwuj i odbierz już następnego dnia.
Odbierz 20 zł rabatu i inspirującego ebook'a - kliknij w link przesłany na Twojego maila.
Rabat 20 zł jest aktywny przy rezerwacji za min. 200 zł.