The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności i ochrony danych osobowych.
Chcemy, aby korzystanie z naszej Witryny było komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu i dostosowania treści reklamowych do Twoich preferencji, my i nasi zaufani partnerzy możemy przechowywać pliki cookies w Twojej przeglądarce i przetwarzać zawarte w nich dane osobowe analityczne i marketingowe. Kontynuując korzystanie z naszej Witryny bez zmiany prywatności ustawienia, wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz się wycofać Twoja zgoda poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych i przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Wino to wytwarzane jest z winogron białych (choć może być produkowane również z czerwonych). Posiada barwę od srebrzysto-zielonkawej poprzez żółto-złotawą do ciemnobursztynowej. Powstaje w wyniku fermentacji czystego soku z wyciśniętych winogron. Typowe aromaty win białych to jabłka, cytrusy, owoce tropikalne oraz kwiaty – lilie, frezje, rumianek. Wina białe zazwyczaj mają wyższą kwasowość od win czerwonych i najczęściej nie zawierają garbników (odpowiadających za cierpki smak). Właściwości ściągające wyczujemy, jeżeli trunek dojrzewał w drewnianych beczkach, ale i tak będą one znacznie delikatniejsze niż w winach czerwonych. Wina białe pasują do owoców morza, lekkich sałatek, ryb – a te o mocniejszej budowie można połączyć z białymi mięsami, również w cięższych, śmietanowych sosach.
Wino z odmiany Sauvignon Blanc z regionu Mór. W bukiecie trunku rozpoznać można aromaty przypominające owoce dojrzałego agrestu, ananasa, banana, marakui. Do nosa dociera również akcent zielonej papryki - choć w ogólnym ujęciu dominuje tu raczej bogactwo owoców tropikalnych. W ustach przyjemna, orze...
Lekkie wino z kwiatami w aromacie. W smaku świeże, winogrona, pomarańcze, limonki, wyraźna kwaśność na finiszu. Orzeźwiające solo, świetnie pasuje do kolendry.Paweł
Klasyczne Chardonnay z malowniczego hrabstwa Sonoma. Zapach tego dobrej jakości kalifornijskiego wina na pierwszym planie przedstawia nam aromaty pieczonego jabłka, gruszki, suszonej brzoskwini i drewna cedrowego. Wyczuwalne są również lekkie akcenty tostowo-maślane, nuty dębu i wanilii. W ustach za...
4- z potencjałem na więcej z czasem
Wino dobre, poprawne, w aromacie nuty odbeczkowe i od szlachetnej pleśni. Prażone orzechy bez gorzkiej skórki, migdały, cynamon, kawa, kakao, miód, morele, skórki z pomarańczy. Mogłoby być intensywniejsze, gdyż na początku jest lekko wyczuwalne, powściągliwe , ale posiada wspaniały bardzo długi i złożony finisz
Wino wymaga dekantacji aby w pełni się rozwinąć, najprawdopodobniej z czasem będzie lepsze, póki co istotną wadą jest wystający alkohol, ale ze starzeniem powinien się zintegrować. Piotr
Spełnia oczekiwania, zgodne z opisem. Aromaty bardzo stonowane, wino dobrze pasuje do przekąsek lub na aperitif z powodu wyczuwalnej wyraźnie kwasowości.Michał
Znakomite! Wyraziste w nosie i ustach. Musi być fantastyczne letnią porą do lekkich dań. Bezsprzeczny konkurent win australijskich czy nowozelandzkich! Super stosunek jakości do ceny!Łukasz
Faktycznie, po aromatach (jabłko, pigwa, melon i miód) spodziewałam się słodkiego wina. W ustach bardzo intensywne, bogate, wręcz ciężkie, także smaki dojrzałych owoców (morele, gruszki), miodu, trochę wanilii i beczki, migdały. Przyjemna kwasowość, dość długo utrzymuje się na języku. Nieco za mocno wyczuwalny alkohol, mimo to wino świetnie się pije. Bardzo przyjemne zaskoczenieEK
Wino węgierskie, musujące, białe, wytrawne. Szczep Furmint - od niedawna obecny w winach musujących.
Wino produkowane metodą tradycyjną - szampańską; brak informacji o długości dojrzewania na osadzie. Kolor słomkowy, obficie pieni się w kieliszku. W zapachu bardzo przyjemnie, choć wino jest średnio-lotne. Skórka od chleba, drożdże, brioche, skórka cytryny, pieczone jabłko. W smaku jogurtowo-chlebowo, miękka "zielona" tanina, w bardzo przyjemnym akompaniamencie cytryny, jabłka i gruszki. Finish dość długi, chlebowo-cytrusowy.
Wino bardzo udane, delikatne, jednocześnie bez wątpliwości zaznaczające swe pochodzenie/metoda tradycyjna. Alternatywa dla klasycznej Cavy z Hiszpanii, Franciacorty z Włoch czy Cremant z Francji. PolecamMichał
Subskrybuj newsletter i otrzymaj kod rabatowy. Kod rabatowy 20 zł na jednorazową rezerwację za kwotę minimum 200 zł*
*Kod rabatowy ważny jest przez 60 dni i nie łączy się z innymi promocjami na stronie serwisu winnicalidla.pl. Użytkownik może wykorzystać tylko jeden kod rabatowy z tytułu zapisu do newslettera.
Cieszymy się, że będziemy w kontakcie!
Łap rabaty i dostęp do wszystkich akcji promocyjnych. Rezerwuj i odbierz już następnego dnia.
Odbierz 20 zł rabatu i inspirującego ebook'a - kliknij w link przesłany na Twojego maila.
Rabat 20 zł jest aktywny przy rezerwacji za min. 200 zł.