Gin, w którym oprócz tradycyjnych roślin, zastosowano liście betla oraz liście herbaty pozyskiwane ze wzgórz Nilgiri, pasma górskiego pomiędzy Karnataką i Keralą. Pomysł polegał na stworzeniu profilu, który byłby unikalny dla Indii. Góry Nilgiri są częścią zachodnich Ghatów, ponad 7000 stóp nad pozi...
Odważny i intensywny gin z destylarni Holyrood w Edynburgu, Height of Arrows Heavy składa się tylko z trzech składników botanicznych: soli morskiej z Isle of Skye, wosku pszczelego i prażonego jałowca. Dzięki prażeniu jałowca zmniejsza się ilość cukru obecnego w roślinach, tworząc ziemiste, mocne nu...
Zapach super, ale smak niestety bardziej ostry od BUM BUM original... jeszcze zobaczymy jak się sprawdza w herbatce owocowej Richmont Mexican DreamPiotr
Zestaw Metaxa 12* + 2 szklanki urzekający subtelnymi aromatami wynik unikalnej sztuki dojrzewania winnych destylatów z winami typu Muscat z sekretną kompozycją ekstraktów z płatków róż i ziół znad Morza Śródziemnego, leżakowanych w beczkach z dębiny Limousin. METAXA 12 gwiazdek to promienny bursztyn...
Anne Bonny to blend rumów i przypraw z Jamajki, Dominikany i wyspy Reunion, został tak nazwany na cześć nieustraszonej piratki Anne Bonny. Z charakterystycznymi warstwami kremowej wanilii, karmelu i praliny, będzie doskonały do picia na lodzie, jak i do miksowania w koktajlach. Wyczuwalne nuty maśla...
Rum Platinum produkowany jest z miodu trzcinowego z pierwszego tłoczenia poddanego z 60-godzinnej fermentacji. Destylowany w alembikach, jak również w kolumnie, a następnie leżakowany w beczkach po Bourbonie i opalanych beczkach po porto, przez okres 25-35 lat. Dzięki unikatowej metodzie starzenia i...
Whitley Neill wytwarzany jest w 100% ze spirytusu zbożowego, który jest aromatyzowany naturalnymi składnikami. Po okresie maceracji, destylat trafia do zabytkowego, miedzianego alembika „Constance”, który został zainstalowany w gorzelni ponad 100 lat temu. Pomysłodawcą Whitley Neill jest Johnny Nail...
Świetny, bardzo ziołowy i aromatyczny. Nie jest spirytusowy, tak jak niektóre wyhypowane giny w błękitnej butelce. Nie wiem czy historia o zielarce jest prawdziwa, ale czuć intensywność i świeżość zamkniętych w butelce ziół.Bartłomiej
Premier Cru dosłownie tłumaczy się jako „pierwsza klasa”. To typowo winiarski język, opisujący to, co najlepsze w danej uprawie lub winnicy. To skupienie na produkcie z jednego zbioru o wyjątkowej jakości, produkowanym w mniejszych partiach, opisuje doskonale wyjątkowość Premier Cru.
Premier Cru M...
Zestawienie rumów z Barbadosu na bazie melasy, destylowanych w kolumnowych alembikach i leżakowanych przez minimum 3 lata w dębowych beczkach po bourbonie. Smak rumu wzbogacony naturalnym ekstraktem z banana.
Czysta wódka klasy premium poddawana 11-stopniowej filtracji, produkowana w 100% pszenicy. W aromacie wyczuwalne są rześkie nuty jabłka, skórki cytryny i kwiatu lipy. Wódka o długim, przyjemnym finiszu. Idealna do Vodka Martini czy Moscow Mule. Świetnie sprawdzi się także jako baza innych, bardziej ...
Planteray Sealander jest uhonorowaniem naszych dziesięcioleci podróży do wielkich terroir rumu, od Atlantyku po Ocean Indyjski i Południowy Pacyfik. Sealander jest, według naszej wiedzy, pierwszym i jedynym na świecie rumem, który przemierza trzy oceany, łącząc tradycje trzech wielkich wysp produkuj...
Planteray Isle of Fiji produkowany jest z fidżyjskiej trzciny cukrowej, uprawianej w wulkanicznej glebie, z wykorzystaniem jednych z najczystszych wód na ziemi. Cała trzcina cukrowa jest ścinana ręcznie przy użyciu tradycyjnych technik, a następnie przetwarzana na melasę w lokalnym młynie w mieście ...
Planteray stworzył XO 20th Anniversary, aby uczcić 20-tą rocznicę Alexandra Gabriela, jako Master Blendera marki. Zainspirowany jego zamiłowaniem do historycznych technik produkcji rumu oraz kreatywnością, zespół Planteray wybrał z naszych piwnic doskonały, wyjątkowo dojrzały rum z Barbadosu i stwor...
Miód pitny dwójniak wytwarzany w tradycyjnym procesie fermentacji brzeczki, przygotowanej w proporcji 1 część miodu pszczelego na 1 część wody. Dzięki wyważonej zawartości miodu charakteryzuje się bogatym, a jednocześnie przystępnym profilem smakowym, odpowiadającym szerokiemu gronu konsumentów.
P...
Miód pitny półtorak Jadwiga to królewski trunek o wyjątkowo intensywnym smaku, produkowany według dawnych, polskich receptur. Powstaje z najwyższej jakości miodu pszczelego w proporcji 1 objętość miodu do 0,5 objętości wody, co czyni go jednym z najbardziej esencjonalnych typów miodów pitnych.
Dojr...
Rooster Rojo Blanco to tradycyjna tequila blanco, destylowana w 100 % z niebieskiej agawy Blue Weber pochodzącej z regionu Jalisco (Los Altos), Meksyk. Butelkowana z zawartością alkoholu 38 % ABV, co zapewnia łagodniejszy, choć pełen charakteru profil smakowy. Agawa pieczona jest przez około 10 god...
Kah Reposado Tequila to wyrób z 100% blue agave, destylowany w regionie Jalisco, Meksyk, a następnie starzona min. 2 miesiące w amerykańskich lub francuskich beczkach dębowych (Limousin), butelkowany z mocą 40 % ABV (80 proof) . Produkowana w destylarni Fabrica de Tequilas Finos w Tequili, tradycyjn...
Historia rumów Bacardí sięga wstecz ponad 150 lat.
Receptury powstawały przez 10 lat, jeszcze zanim Facundo Bacardí otworzył w 1862 swoją pierwszą destylarnię na Kubie, w Santiago de Cuba.
Sekret swojego smaku, aż po dziś dzień zawdzięczają unikalnemu szczepowi drożdży – La Levadura Bacardí – te...
Historia rumów Bacardí sięga wstecz ponad 150 lat.
Receptury powstawały przez 10 lat, jeszcze zanim Facundo Bacardí otworzył w 1862 swoją pierwszą destylarnię na Kubie, w Santiago de Cuba.
Sekret swojego smaku, aż po dziś dzień zawdzięczają unikalnemu szczepowi drożdży – La Levadura Bacardí – tego...
Rooster Rojo Ahumado Tequila jest wytwarzana przy użyciu tradycyjnej metody pieczenia agawy w horno - piecach ziemnych. Woda używana do destylacji jest filtrowana przez meksykańskie srebro, co nadaje trunkowi większą złożoność, miękkość oraz delikatniejszy smak na podniebieniu. Destylacja trunku z d...
Rooster Rojo Añejo dojrzewa przez 12-18 miesięcy w średnio/mocno palonych beczkach z drewna białego dębu amerykańskiego. W rezultacie powstaje tequila o mieszance aromatów palonego drewna, wanilii, czekolady i przypraw.
Rooster Rojo Reposado leżakuje od 2 do 11 miesięcy w średnio palonych beczkach z drewna białego dębu amerykańskiego. Delikatnie wyczuwalna słodycz oraz nuty wanilii i cynamonu.
Subskrybuj newsletter i otrzymaj kod rabatowy. Kod rabatowy 20 zł na jednorazową rezerwację za kwotę minimum 200 zł*
*Kod rabatowy ważny jest przez 60 dni i nie łączy się z innymi promocjami na stronie serwisu winnicalidla.pl. Użytkownik może wykorzystać tylko jeden kod rabatowy z tytułu zapisu do newslettera.
Cieszymy się, że będziemy w kontakcie!
Łap rabaty i dostęp do wszystkich akcji promocyjnych. Rezerwuj i odbierz już następnego dnia.
Odbierz 20 zł rabatu i inspirującego ebook'a - kliknij w link przesłany na Twojego maila.
Rabat 20 zł jest aktywny przy rezerwacji za min. 200 zł.