Najlepszy przepis na drink Mexican Mule
Mexican Mule to wyśmienity koktajl na wielkie upalne, letnie popołudnia. Jest lekko pikantny, orzeźwiający i odświeżający, a jednocześnie pozostawia smak niespodzianki dzięki aromatycznym nutom wódki i piwa imbirowego. Jego przygotowanie jest prostym doświadczeniem, które nietrudno powielić, a przyjemność z jego degustacji uczy harmonii smaków. Idealny związek meksykańskiej kultury
Składniki (proporcje podane w mililitrach) na drink Mexican Mule:
- 60 ml wódki
- 120 ml piwa imbirowego (ginger beer)
- 30 ml soku z limonki
- Plasterek limonki do dekoracji
- Lód
Krok po kroku jak przygotować koktajl Mexican Mule:
- Napełnij wysoki kubek lodem.
- Wlej wódkę, sok z limonki i piwo imbirowe.
- Delikatnie wymieszaj składniki łyżeczką.
- Udekoruj plasterkiem limonki.
Informacje o koktajlu Mexican Mule:
Mexican Mule to orzeźwiający i lekko pikantny koktajl, będący meksykańską wariację na klasyczny Moscow Mule. Jego historia sięga lat 40. XX wieku, kiedy to rozpoczęto sprzedaż piwa imbirowego w Stanach Zjednoczonych. Piwo imbirowe, z dodatkiem wódki i soku z limonki, stało się popularnym napojem odświeżającym w upalne dni. Koktajl zyskał szczególną popularność w meksykańskich barach i restauracjach, stając się ulubionym trunkiem turystów.