Witaj na WinnicaLidla.pl
serwisie z szerokim wyborem napojów alkoholowych.

Czy masz już ukończone 18 lat?
Informacja dotycząca przetwarzania danych osobowych.
*Pole wymagane
Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności i ochrony danych osobowych.

Chcemy, aby korzystanie z naszej Witryny było komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu i dostosowania treści reklamowych do Twoich preferencji, my i nasi zaufani partnerzy możemy przechowywać pliki cookies w Twojej przeglądarce i przetwarzać zawarte w nich dane osobowe analityczne i marketingowe. Kontynuując korzystanie z naszej Witryny bez zmiany prywatności ustawienia, wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz się wycofać Twoja zgoda poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych i przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.

Zapisz się do naszego newslettera

i zdobądź
kod rabatowy 20 zł
za jednorazową rezerwację
za minimalną kwotę 200 zł*

*Kodu rabatowego nie można łączyć z promocjami w serwisie winnicalidla.pl

Mississippi Punch – wyjątkowy przepis na smakowity drink

 

Mississippi Punch to intensywny i orzeźwiający koktajl, który idealnie nadaje się na imprezy. Połączenie koniaku, bourbonu i rumu tworzy bogaty, wielowarstwowy smak, idealny dla miłośników mocniejszych drinków.

 

Składniki na Mississipi Punch:

  • 50 ml koniaku
  • 25 ml bourbonu
  • 12 ml soku z cytryny
  • 12 ml syropu cukrowego
  • 25 ml ciemnego rumu
  • Lód kruszony
  • Dekoracja: plasterek pomarańczy i wiśnia

Sposób przygotowania koktajlu Mississipi Punch:

  1. W shakerze z kruszonym lodem wymieszaj koniak, bourbon, sok z cytryny i syrop cukrowy.
  2. Przelej nieodcedzony do szklanki typu Collins i dodaj więcej kruszonego lodu.
  3. Delikatnie wlej rum na wierzch i udekoruj plasterkiem pomarańczy oraz wiśnią.

Informacje o koktajlu Mississippi Punch:

Pochodzi on z jednej z pierwszych książek o miksologii, wydanej w 1862 roku przez Jerry'ego Thomasa. Jest to klasyczny koktajl o mocnym, wyrazistym smaku, który łączy trzy różne alkohole w idealnej harmonii. Tradycyjnie serwowany na imprezach w większej misie, często z dodatkiem owoców, takich jak pomarańcze i jagody, które nadają mu dodatkowej świeżości. To doskonały wybór na przyjęcia, gdy chcesz zaserwować coś naprawdę wyjątkowego.



Przepisy na drinki: