Witaj na WinnicaLidla.pl
serwisie z szerokim wyborem napojów alkoholowych.

Czy masz już ukończone 18 lat?
Informacja dotycząca przetwarzania danych osobowych.
*Pole wymagane
Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności i ochrony danych osobowych.

Chcemy, aby korzystanie z naszej Witryny było komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu i dostosowania treści reklamowych do Twoich preferencji, my i nasi zaufani partnerzy możemy przechowywać pliki cookies w Twojej przeglądarce i przetwarzać zawarte w nich dane osobowe analityczne i marketingowe. Kontynuując korzystanie z naszej Witryny bez zmiany prywatności ustawienia, wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz się wycofać Twoja zgoda poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych i przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.

Zapisz się do naszego newslettera

i zdobądź
kod rabatowy 20 zł
za jednorazową rezerwację
za minimalną kwotę 200 zł*

*Kodu rabatowego nie można łączyć z promocjami w serwisie winnicalidla.pl

Najlepszy przepis na koktajl Aku Aku

 

Koktajl Aku Aku to klasyczny tiki drink, który został stworzony przez Dona Beacha, znanego również jako Ernest Gantt, w latach 40. XX wieku. Nazwa koktajlu pochodzi od tajemniczych posągów z wyspy Wysp Cooka, które były inspiracją dla całej kultury tiki

 

Składniki na drink  Aku Aku

  • 60 ml rumu białego
  • 30 ml rumu ciemnego
  • 30 ml soku ananasowego
  • 30 ml soku pomarańczowego
  • 15 ml soku cytrynowego
  • 15 ml syropu orgeatowego
  • 15 ml syropu grenadine
  • 1 kropla bittersu pomarańczowego
  • 1 kropla bittersu ananasowego
  • 1 kropla bittersu cytrynowego
  • 1 kropla bittersu maraskino

Krok po kroku, jak przygotować koktajl Aku Aku

  • W shakerze z lodem połącz rum biały, rum ciemny, soki ananasowy, pomarańczowy i cytrynowy.
  • Dodaj syrop orgeatowy, syrop grenadine oraz bittersy pomarańczowy, ananasowy, cytrynowy i maraskino.
  • Energicznie wstrząśnij shakerem przez około 10 sekund.
  • Przelej zawartość shakera do szklanki typu tiki lub wysokiej szklanki Collins, wypełnionej lodem.
  • Udekoruj koktajl kawałkiem ananasa, pomarańczową skórką lub parasolką.

Informacje o koktajlu Aku Aku


Koktajl Aku Aku to klasyczny tiki drink, który został stworzony przez Dona Beacha, znanego również jako Ernest Gantt, w latach 40. XX wieku. Nazwa koktajlu pochodzi od tajemniczych posągów z wyspy Wysp Cooka, które były inspiracją dla całej kultury tiki.

Aku Aku to orzeźwiający i tropikalny koktajl, który doskonale sprawdzi się na letnich imprezach.



Przepisy na drinki: