Chcemy, aby korzystanie z naszej Witryny było komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu i dostosowania treści reklamowych do Twoich preferencji, my i nasi zaufani partnerzy możemy przechowywać pliki cookies w Twojej przeglądarce i przetwarzać zawarte w nich dane osobowe analityczne i marketingowe. Kontynuując korzystanie z naszej Witryny bez zmiany prywatności ustawienia, wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz się wycofać Twoja zgoda poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych i przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
- Strona główna
- Wina
- Gatunek
- Wino różowe
Nie znaleźliśmy produktu spełniającego zadane kryteria wyszukiwania.
Porównaj produkty
Wbrew powszechnej opinii wino różowe nie powstaje w wyniku zmieszania wina białego z czerwonym (wyjątek stanowią niektóre wina musujące). Produkowane jest z czerwonych winogron, a swój kolor zawdzięcza krótkiemu kontaktowi soku ze skórkami. Wina różowe najczęściej charakteryzują się aromatami czerwonych owoców (poziomka, truskawka) oraz cytrusów. Świetnie gaszą pragnienie w upalne dni, ale można je podać również do lekkich sałatek, owoców morza, ryb i delikatnych dań mięsnych.