Najlepszy przepis na koktajl Batanga


Odkryj esencję meksykańskiej prostoty w koktajlu Batanga! Połączenie tequili, soku z limonki i coli z soloną obwódką na szklance tworzy idealną harmonię smaków, którą musisz spróbować.


Składniki drinka Batanga:
- 50 ml tequili
- 15 ml suku z lemonki
- Cola do dopełnienia
- Sól do ozdoby krawędzi szklanki
- Kostki lodu
Sposób przygotowania koktajlu Batanga:
- Przygotuj szklankę, obtaczając jej brzegi w soku z limonki i soli.
- Napełnij szklankę kostkami lodu.
- Wlej tequilę, sok z limonki i dopełnij colą.
- Tradycyjnie w barze La Capilla koktajl się nożem z drewnianą rączką – spróbuj, jeśli chcesz poczuć klimat Meksyku!
Informacje o koktajlu Batanga:
Jest to prosty, ale pełen charakteru drink, stworzony w 1961 roku przez Don Javiera Delgado, właściciela legendarnej La Capilla w mieście Tequila. To swoista meksykańska wersja Cuba Libre, w której rum zastąpiono tequilą, nadając koktajlowi głębszy i bardziej wyrazisty smak. Wyróżnia się orzeźwiającą kwaśnością limonki w połączeniu z delikatną słodyczą coli i soloną nutą na obrzeżu szklanki. Koktajl Batanga to kwintesencja meksykańskiej tradycji, idealny na wieczorne spotkania w luźnej atmosferze.
Przepisy na drinki:
Przepis na FlatlinerPrzepis na AquariusPrzepis na Iguana DrinkPrzepis na drink z desperadosemPrzepis na MichaladaPrzepis na Whiskey HighballPrzepis na Drink z CoronaPrzepis na Tequila SunsetPrzepis na Purple DrinkPrzepis na Kentucky MulePrzepis na Mexican SurferPrzepis na HaydensPrzepis na EspeciePrzepis na BlimeyPrzepis na Olympic