Witaj na WinnicaLidla.pl
serwisie z szerokim wyborem napojów alkoholowych.

Czy masz już ukończone 18 lat?
Informacja dotycząca przetwarzania danych osobowych.
*Pole wymagane
Zapisz się do naszego newslettera

i zdobądź
kod rabatowy 20 zł
za jednorazową rezerwację
za minimalną kwotę 200 zł*

*Kodu rabatowego nie można łączyć z promocjami w serwisie winnicalidla.pl

Najlepszy przepis na koktajl Batanga

 

Odkryj esencję meksykańskiej prostoty w koktajlu Batanga! Połączenie tequili, soku z limonki i coli z soloną obwódką na szklance tworzy idealną harmonię smaków, którą musisz spróbować.

 

Składniki drinka Batanga:

  • 50 ml tequili
  • 15 ml suku z lemonki
  • Cola do dopełnienia
  • Sól do ozdoby krawędzi szklanki
  • Kostki lodu

Sposób przygotowania koktajlu Batanga:

  1. Przygotuj szklankę, obtaczając jej brzegi w soku z limonki i soli.
  2. Napełnij szklankę kostkami lodu.
  3. Wlej tequilę, sok z limonki i dopełnij colą.
  4. Tradycyjnie w barze La Capilla koktajl się nożem z drewnianą rączką – spróbuj, jeśli chcesz poczuć klimat Meksyku!

Informacje o koktajlu Batanga:


Jest to prosty, ale pełen charakteru drink, stworzony w 1961 roku przez Don Javiera Delgado, właściciela legendarnej La Capilla w mieście Tequila. To swoista meksykańska wersja Cuba Libre, w której rum zastąpiono tequilą, nadając koktajlowi głębszy i bardziej wyrazisty smak. Wyróżnia się orzeźwiającą kwaśnością limonki w połączeniu z delikatną słodyczą coli i soloną nutą na obrzeżu szklanki. Koktajl Batanga to kwintesencja meksykańskiej tradycji, idealny na wieczorne spotkania w luźnej atmosferze.



Przepisy na drinki: