The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności i ochrony danych osobowych.
Chcemy, aby korzystanie z naszej Witryny było komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu i dostosowania treści reklamowych do Twoich preferencji, my i nasi zaufani partnerzy możemy przechowywać pliki cookies w Twojej przeglądarce i przetwarzać zawarte w nich dane osobowe analityczne i marketingowe. Kontynuując korzystanie z naszej Witryny bez zmiany prywatności ustawienia, wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz się wycofać Twoja zgoda poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych i przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Rum to alkohol kojarzący się z filmami o piratach albo z gangsterskimi filmami o kubańskiej mafii. Nic więc dziwnego, że cieszy się on powszechnym uznaniem, jednakże nie tylko jego filmowe konotacje mają wpływ na rosnącą popularność tego trunku. Produkcja rumu jest tania i pozwala na masowe destylowanie olbrzymich ilości trunku, a przy okazji nie wiąże się ze sztywnymi regułami dotyczącymi pochodzenia. Wdzięczny dodatek do koktajli, nadający się do picia na lodzie, podbija szturmem serca konsumentów. Ale co jest w nim aż tak urzekającego, że tak często gości w naszych szklankach? Jaki jest ukochany piracki trunek? Ile alkoholu rum w sobie posiada?
Zacapa La Pasion – limitowana edycja wyjątkowego rumu z Gwatemali, a zarazem ostatnia butelka z serii Heavenly Cask Collection.
Tym razem mieszanka destylatów klasycznej wersji Zacapa została poddana dodatkowemu finishowi w beczkach po Pedro Ximenez sherry, dzięki czemu trunek nabrał jeszcze więce...
Nazwa marki to hołd złożony postaci historycznej – bojownikowi o uwolnienie Filipin spod władzy hiszpańskiej, pod koniec XIX wieku – Dionisiowi Magbuelasowi, zwanemu Papa Isio. Marka została stworzona przez Stephena Carrolla. Trunki wytwarzane są na filipińskiej wyspie Negros. Don Papa Baroko to rum...
Nazwa marki to hołd złożony postaci historycznej - bojownikowi o uwolnienie Filipin spod władzy hiszpańskiej, pod koniec XIX wieku - Dionisiowi Magbuelasowi, zwanemu Papa Isio. Marka została stworzona przez Stephena Carrolla. Trunki wytwarzane są na filipińskiej wyspie Negros. Don Papa Baroko to rum...
Barceló BIO Organic to pierwszy organiczny rum wyprodukowany w Dominikanie. Powstaje wyłącznie z naturalnych upraw trzciny cukrowej. Rośliny pochodzą z najstarszych i najdzikszych pól uprawnych należących do destylarni. Barceló jest również pierwszym producentem rumu, który uzyskał certyfikat neutra...
Barceló Gran Añejo to blend najlepszych dominikańskich rumów. Starzone w beczkach po Bourbonie do sześciu lat nabierają zbalansowanego smaku, w którym zaskoczyć może niejeden subtelny niuans. Korzenie marki Barceló sięgają lat 30. XX wieku, kiedy Julián Barceló zaczął spełniać marzenia o stworzeni...
Barceló Dorado Rum to mieszkanka rumów starzonych do dwóch lat w beczkach po Bourbonie. Korzenie marki Barceló sięgają lat 30. XX wieku, kiedy Julián Barceló zaczął spełniać marzenia o stworzeniu wyjątkowej i uznanej destylarni. Dziś Ron Barceló jest największym na świecie producentem rumu ze świ...
Barceló Imperial 40th Aniversario Rum to wyjątkowy blend stworzony z najstarszych rezerw Barceló Imperial z okazji 40-lecia powstania wariantu imperial. Limitowana edycja liczy zaledwie 15 tys. butelek i jest pięknym ukoronowaniem sukcesu marki stworzonej w 1930 roku przez Juliána Barceló. Dziś Ro...
Naga to według hinduskich wierzeń mityczne stwory zamieszkujące podziemia gdzie pilnują
skarbów ziemi. Postacie te ilustrowane są jako połączenie węża i smoka, które są symbolem
dostatku i żyzności, a podążając podziemiami wykradają najlepsze partie rumów.
Zanim trzcina cukrowa była kiedykolwiek ...
Rum Platinum produkowany jest z miodu trzcinowego z pierwszego tłoczenia poddanego z 60-godzinnej fermentacji. Destylowany w alembikach, jak również w kolumnie, a następnie leżakowany w beczkach po Bourbonie i opalanych beczkach po porto, przez okres 25-35 lat. Dzięki unikatowej metodzie starzenia i...
Kolumbijski rum wytwarzany ze sfermentowanego miodu z trzciny cukrowej z pierwszego tłoczenia destylowanego w alembikach jak również destylowanego w kolumnie. Starzony przez 25-35 lat w starych beczkach po Bourbonie, a następnie łączony z precyzją przez master blendera zgodnie z tradycyjną rodzinną ...
Ron Cristobal Pinta jest zrobiony w 100% z dominikańskich rumów, które zostały starzone w tropikalnym klimacie (od 8 do 12 lat), a następnie wymieszane ze sobą. Bardzo przyjemny i wyważony rum z przyjemnymi aromatami dębowej beczki.
Doskonały rum dominikański. Bardziej ułożona wersja młodszej koleżanki Pinty. Słodki z aromatami tropikalnymi.
Czuć delikatne podobieństwo do wenezuelskiego Diplomatico (Botucal). Wojciech
Ron Cristobal Santa Maria Vintage 2009 to limitowana edycja rumu z Dominikany. Wytwarzany z melasy, destylowany kolumnowo w 2009 roku. Kupaż dojrzewał przez co najmniej 13lat w beczce po bourbonie. Edycja limitowana i liczy 2063 butelki. Butelkowany bez filtracji na zimno.
Ron Cristobal Santa Maria Islay Cask Finish to limitowana edycja rumu z Dominikany. Wytwarzany z melasy, destylowany kolumnowo w 2007 roku. Kupaż dojrzewał co najmniej 15 lat, finiszowany w beczkach po whisky z Islay. Edycja limitowana i liczy 1509 butelek. Butelkowana bez filtracji na zimno.
Ron Cristobal Santa Maria Tokaji Finish to limitowana edycja rumu z Dominikany. Wytwarzany z melasy, destylowany kolumnowo w 2009 roku. Kupaż dojrzewał przez co najmniej 13lat, finiszowany w beczce po winie szczepu Tokaji. Edycja limitowana i liczy 802 butelki. Butelkowany bez filtracji na zimno....
Ron Cristobal Santa Maria Recioto Finish to limitowana edycja rumu z Dominikany. Wytwarzany z melasy, destylowany kolumnowo w 2009 roku. Kupaż dojrzewał przez co najmniej 13lat, finiszowany w beczce po winie Recioto. Edycja limitowana i liczy 923 butelki. Butelkowany bez filtracji na zimno.
Ron Cristobal Santa Maria Pinot Noir Finish to limitowana edycja rumu z Dominikany. Wytwarzany z melasy, destylowany kolumnowo w 2009 roku. Kupaż dojrzewał przez co najmniej 13lat, finiszowany w beczce po winie szczepu Pinot Noir. Edycja limitowana i liczy 944 butelek. Butelkowany bez filtracji na z...
Ron Cristobal Santa Maria Marsala Finish to limitowana edycja rumu z Dominikany. Wytwarzany z melasy, destylowany kolumnowo w 2009 roku. Kupaż dojrzewał przez co najmniej 13lat, finiszowany w beczce po winie szczepu Marsala. Edycja limitowana i liczy 902 butelki. Butelkowany bez filtracji na zimno....
Ron Cristobal Santa Maria Chenin Blanc Finish to limitowana edycja rumu z Dominikany. Wytwarzany z melasy, destylowany kolumnowo w 2009 roku. Kupaż dojrzewał przez co najmniej 13lat, finiszowany w beczce po winie szczepu Chenin Blanc. Edycja limitowana i liczy 921 butelek. Butelkowany bez filtracji ...
Ciemny, ciężki, charakterny, zdaje się być idealny do złożonych tropikalnych koktajli gdzie nie zatonie pod naporem innych smaków i aromatów.
Zapach ciężki, przyprawowy i mroczny.
W smaku daktyle, kawa, wiśnie, banany, lekka słoność, brązowy cukier, nuty korzenne: gałka muszkatołowa, szczypta pieprzu, goździki, cynamon i lekki posmak w idący w stronę coli
przypiekany dąb, takie lekko smoliste akcenty lekko też maślane i oleiste. Finish jest słonawy, lekko kwaśny i metaliczny, przywodzi na myśl cukier dark muscavado, na końcu języka długo pozostaje oleistość.Adam
Pusser’s Deptford Dockyard Reserve Special Edition 2022 to specjalna, limitowana edycja stworzona z okazji 52-lecia Black Tot Day. W składzie kupażu znajdują się rumy z Gujany, Barbadosu, Jamajki i Trynidadu. Dojrzewał przez co najmniej 3 lata w beczkach po bourbonie. Zabutelkowany o mocy 54,5%...
Ron Millonario 10YO Aniversario Cincuenta. Ta edycja łączy w sobie rumy starzone w beczkach po Bourbonie z długo dojrzewającymi rumami w beczkach po Sherry. Do starzenia był użyty system Solera.
Subskrybuj newsletter i otrzymaj kod rabatowy. Kod rabatowy 20 zł na jednorazową rezerwację za kwotę minimum 200 zł*
*Kod rabatowy ważny jest przez 60 dni i nie łączy się z innymi promocjami na stronie serwisu winnicalidla.pl. Użytkownik może wykorzystać tylko jeden kod rabatowy z tytułu zapisu do newslettera.
Cieszymy się, że będziemy w kontakcie!
Łap rabaty i dostęp do wszystkich akcji promocyjnych. Rezerwuj i odbierz już następnego dnia.
Odbierz 20 zł rabatu i inspirującego ebook'a - kliknij w link przesłany na Twojego maila.
Rabat 20 zł jest aktywny przy rezerwacji za min. 200 zł.