The store will not work correctly when cookies are disabled.
Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności i ochrony danych osobowych.
Chcemy, aby korzystanie z naszej Witryny było komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu i dostosowania treści reklamowych do Twoich preferencji, my i nasi zaufani partnerzy możemy przechowywać pliki cookies w Twojej przeglądarce i przetwarzać zawarte w nich dane osobowe analityczne i marketingowe. Kontynuując korzystanie z naszej Witryny bez zmiany prywatności ustawienia, wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz się wycofać Twoja zgoda poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych i przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Rum to alkohol kojarzący się z filmami o piratach albo z gangsterskimi filmami o kubańskiej mafii. Nic więc dziwnego, że cieszy się on powszechnym uznaniem, jednakże nie tylko jego filmowe konotacje mają wpływ na rosnącą popularność tego trunku. Produkcja rumu jest tania i pozwala na masowe destylowanie olbrzymich ilości trunku, a przy okazji nie wiąże się ze sztywnymi regułami dotyczącymi pochodzenia. Wdzięczny dodatek do koktajli, nadający się do picia na lodzie, podbija szturmem serca konsumentów. Ale co jest w nim aż tak urzekającego, że tak często gości w naszych szklankach? Jaki jest ukochany piracki trunek? Ile alkoholu rum w sobie posiada?
Rum jest mieszanką dojrzałych destylatów pochodzących z Gwalemali, Gujany, Trynidadu, Panamy i Karaibów. Rumy te są mieszane i wykańczane w beczkach Pedro Ximenez, przed butelkowaniem. Nie filtrowane na zimno i w naturalnym kolorze. Rozpieszczający i dosko...
Rum Renegade - To kolejny koncept Marka Reynier, właściciela destylarni Waterford.
Tym razem jego nowa destylarnia rumu na Grenadzie, gdzie trzcina cukrowa z każdej farmy, rosnąca na innym podłożu i w nieco odmiennym klimacie jest destylowana oddzielnie.
Powstaje zate...
Rum Renegade - To kolejny koncept Marka Reynier, właściciela destylarni Waterford.
Tym razem jego nowa destylarnia rumu na Grenadzie, gdzie trzcina cukrowa z każdej farmy, rosnąca na innym podłożu i w nieco odmiennym klimacie jest destylowana oddzielnie.
Powstaje zate...
Rum Renegade - To kolejny koncept Marka Reynier, właściciela destylarni Waterford.
Tym razem jego nowa destylarnia rumu na Grenadzie, gdzie trzcina cukrowa z każdej farmy, rosnąca na innym podłożu i w nieco odmiennym klimacie jest destylowana oddzielnie.
Powstaje zatem rum terroir, tworzony na nib...
Rum Renegade - To kolejny koncept Marka Reynier, właściciela destylarni Waterford.
Tym razem jego nowa destylarnia rumu na Grenadzie, gdzie trzcina cukrowa z każdej farmy, rosnąca na innym podłożu i w nieco odmiennym klimacie jest destylowana oddzielnie.
Powstaje zate...
Inspiracją do stworzenia rumu było starożytne dziedzictwo Majów. Majowie byli niezaspokojeni i zaciekawieni wszystkim tym co jeszcze nie odkryte. Ta sama ciekawość skłoniła twórców Cihuatán do stworzenia czegoś, czego nigdy wcześniej nie zrobiono: pierwszego rumu Salwadoru, wyrabianego ręcznie w ser...
Gorzelnia Botucal (lub – zamiennie – Diplomatico) powstała w 1959 roku
w La Miel w Wenezueli. Marka znana jest w ponad 50 krajach świata, a rumy z tej gorzelni
uznawane są za jedne z najlepszych na całym ziemskim globie. Do produkcji destylatów używa się tylko najlepszej trzciny cukrowej w wersji ...
Angostura® 1824 - Dojrzewanie: min. 12 lat w palonych beczkach z amerykańskiego dębu po bourbonie
Kolor: ciemno bursztynowy kolor
Aromat: idealne połączenie słodkiej melasy, wanilii, skórki pomarańczowej, miodu, rodzynek i delikatnych przypraw.
Smak: Mocny, ale jednocześnie delikatny smak ciemne...
Destylowany w urządzeniu zwanym Barbet Still, przystosowanym do destylacji ciągłej.
Aparat ten, produkujący destylaty w Botucal od 1959 roku, pochodzi z Francji.
Ta wersja rumu Botucal wytwarzana jest z melasy i leżakuje w beczkach po bourbonie i whisky single malt przez okres 4 lat.
Rum bez...
Historia rumu Botucal sięga końca wieku XVIII, kiedy to Don Juancho Nieto Meléndez wybudował gorzelnię w swej posiadłości Botucal. Obecna destylarnia Destilerias Unidas SA (DUSA), w której powstaje Botucal, powstała w 1959 roku u podnóża Andów w Wenezueli, a od 2002 roku przeszła całkowicie w ręce r...
Rum Ron Colon to wyjątkowy rum macerowany na zimno przez 48 godzin kawą z Salwadoru. Napar kawowy Ron Colón Salvadoreño jest przyrządzany przy użyciu ziaren kawy z regionu El Ciprés, uprawianej na wysokości 1700 m n.p.m. obok słynnego wulkanu Santa Ana w Salwadorze.
Wszystkie rumy wchodzące w skład...
Rum agricole (robiony nie z melasy ale z soku z trzciny cukrowej) koniecznie trzeba chociaż raz spróbować, produkowany na Martynice - małej francuskiej wyspie na Karaibach, naprawdę czuć różnice w porównaniu do zwykłego rumu. Adrian
Pochodzący z samego serca Martyniki rum Saint James znany jest od ponad 250 lat. Destylarnia, w której powstaje została założona w XVIII wieku przez misjonarza, który jako pierwszy opatentował metodę otrzymywania rumu Saint James. Położenie geograficzne wyspy oraz panujący na niej wilgotny i tropika...
Subskrybuj newsletter i otrzymaj kod rabatowy. Kod rabatowy 20 zł na jednorazową rezerwację za kwotę minimum 200 zł*
*Kod rabatowy ważny jest przez 60 dni i nie łączy się z innymi promocjami na stronie serwisu winnicalidla.pl. Użytkownik może wykorzystać tylko jeden kod rabatowy z tytułu zapisu do newslettera.
Cieszymy się, że będziemy w kontakcie!
Łap rabaty i dostęp do wszystkich akcji promocyjnych. Rezerwuj i odbierz już następnego dnia.
Odbierz 20 zł rabatu i inspirującego ebook'a - kliknij w link przesłany na Twojego maila.
Rabat 20 zł jest aktywny przy rezerwacji za min. 200 zł.