The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności i ochrony danych osobowych.
Chcemy, aby korzystanie z naszej Witryny było komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu i dostosowania treści reklamowych do Twoich preferencji, my i nasi zaufani partnerzy możemy przechowywać pliki cookies w Twojej przeglądarce i przetwarzać zawarte w nich dane osobowe analityczne i marketingowe. Kontynuując korzystanie z naszej Witryny bez zmiany prywatności ustawienia, wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz się wycofać Twoja zgoda poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych i przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Szkoci mają swoją whisky, Irlandczycy również, a co z Amerykanami? Whisky przywędrowała do USA wraz z imigrantami z iryjskich ziem. Zastane przez nich warunki klimatyczne nie sprzyjały uprawie jęczmienia, który szybko marniał. Próbowano destylować alkohol z regionalnych zbóż, ale to kukurydza była tym, który nadawał się do uprawy w każdych warunkach. Słodki, owocowy smak trunku produkowanego ze złocistych kolb skradł serce imigrantów i miejscowych – z tej miłości powstała rodowita whiskey z USA (nie „whisky z USA”). Obecnie amerykańska whiskey to jeden z najbardziej popularnych rodzajów alkoholu – Jack Daniels czy Jim Beam to pozycje znane i lubiane na całym świecie, przez wielu uważane za najlepsze amerykańskie whiskey w średnim przedziale cenowym. Whiskey amerykańska dzieli się na kilka rodzajów zależnych od metody produkcji i użytych składników, tj. bourbon, Tennessee Whiskey, rye and wheat whiskey, corn whiskey i blended american whiskey.
W 2018 roku ukazała się na rynku amerykańska Whiskey pod szyldem Boba Dylana : Heavens Door, nawiązująca do jednego z jego utworów „ Knockin’ on Heaven’s Door”.
Ponieważ marka nie jest uzależniona od jakiegokolwiek koncernu i budżetów, gdyż cały projekt finansował Bob Dylan i Marc Bushala, ważna w t...
W 2018 roku ukazała się na rynku amerykańska Whiskey pod szyldem Boba Dylana : Heavens Door, nawiązująca do jednego z jego utworów „ Knockin’ on Heaven’s Door”.
Ponieważ marka nie jest uzależniona od jakiegokolwiek koncernu i budżetów, gdyż cały projekt finansował Bob Dylan i Marc Bushala, ważna w t...
Od Jim Beam White zaczęła się moja przygoda ze światem bourbonów i powiem krótko:
Bardzo dobry bourbon jak na swoją cenę.
Jeśli miałbym porównać go z wersją Double Oak oraz Black Extra Aged, to obie są o co najmniej jedną półkę jakościową wyżej niż Jim Beam White, co do smaku, to aby poczuć aromat i smak każdego z tych trzech bourbonów Jim Beam polecam użyć do degustacji specjalnych kieliszków degustacyjnych do whisky ze szklaną pokrywką.
Najpierw nalać 25 ml Jim Beam White, potem po 10 - 15 minutach od wypicia nalać 25 ml Jim Beam Double Oak, a następnie po takim samym czasie nalać 25 ml Jim Beam Black.
Wersja White okaże się najsłodsza z nich, wersja DO okaże się dużo bardziej wytrawna, natomiast wersja Black będzie słodsza niż DO, ale mniej słodka niż White.Łukasz
Musze dać 5. Burbon podobny do bulleta 10. Podobna cena bardzo dobra jakość. Bardzo dobrze ukryty alkohol. Wyrazisty i głęboki smak i aromat. Słodki vanilia i mleczna czekolada. Przyjemny pijany głęboki. Bardzo kulturalny burbon taki gentleman jack tylko bardziej burbonowy.
Adam
Podczas wizyty w Bruichladdich, Perkinsonowi i jego żonie zaserwowano melona skropionego syropem z cukru i dymno-torfowej szkockiej whisky. Ta kombinacja zainspirowała go do opracowania niesłychanej i nieco kontrowersyjnej receptury. Połączył bourbon, amerykańską żytnią whiskey i szkocką, torfową wh...
Nazwa tego bourbonu pochodzi od American Praire Reserve, grupy pracującej nad stworzeniem największego rezerwatu dzikiej przyrody w USA. Pod ścisłą ochroną jest znajdującą się na etykiecie, niezwykle zwinna i szybka antylopa widłoroga. Jej populacja od XXI wieku zmniejszyła się o 98%, dlatego też 10...
Doskonały bourbon,który szczerze polecam.W mojej ocenie zdecydowanie przebija jakością,smakiem i aromatem Wild Turkey 101,flagowego Evan Williams Black Label i wszystkie podstawowe wynalazki Jim Beam. Piłem go na przemian z The Balvenie Double Wood 12 YO i zdecydowanie chętniej sięgałem po Longbranch.LESZEK
Tym trunkiem przekonałem się do wytworów amerykańskich destylarni. Moc alkoholu niesie złożoność smaków i aromatów, czuję tu głównie ciemne wiśnie i morele, a to jeszcze nie wszystko co tu się dzieje. Ten bourbon sprawia mi niebywałą przyjemność degustowania, mam nadzieję, że znów pojawi się w ofercie, i w tak atrakcyjnej cenie.Mariusz
Subskrybuj newsletter i otrzymaj kod rabatowy. Kod rabatowy 20 zł na jednorazową rezerwację za kwotę minimum 200 zł*
*Kod rabatowy ważny jest przez 60 dni i nie łączy się z innymi promocjami na stronie serwisu winnicalidla.pl. Użytkownik może wykorzystać tylko jeden kod rabatowy z tytułu zapisu do newslettera.
Cieszymy się, że będziemy w kontakcie!
Łap rabaty i dostęp do wszystkich akcji promocyjnych. Rezerwuj i odbierz już następnego dnia.
Odbierz 20 zł rabatu i inspirującego ebook'a - kliknij w link przesłany na Twojego maila.
Rabat 20 zł jest aktywny przy rezerwacji za min. 200 zł.