Chcemy, aby korzystanie z naszej Witryny było komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu i dostosowania treści reklamowych do Twoich preferencji, my i nasi zaufani partnerzy możemy przechowywać pliki cookies w Twojej przeglądarce i przetwarzać zawarte w nich dane osobowe analityczne i marketingowe. Kontynuując korzystanie z naszej Witryny bez zmiany prywatności ustawienia, wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz się wycofać Twoja zgoda poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych i przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Smaki wina
Kategoria smak jest jedną z podstawowych podczas wyszukiwania wina. Wina w najprostszym ujęciu podzielić można na wytrawne, półwytrawne, półsłodkie i słodkie. Poziom wytrawności wina zależy od stężenia cukru resztkowego. Wina wytrawne i półwytrawne najczęściej podawane są w trakcie posiłków, do przystawek i dań głównych. Wina półsłodkie i słodkie towarzyszą raczej deserom i serom. Obiad czy kolacja z kieliszkiem dobrego wina sprawia, że smak potraw jest pełniejszy a proces trawienia bardziej efektywny. Wybierając wino możemy dopasować je do charakteru potrawy lub odwrotnie, typ potrawy możemy dopasować do ulubionego smaku wina.