Witaj na WinnicaLidla.pl
serwisie z szerokim wyborem napojów alkoholowych.

Czy masz już ukończone 18 lat?
Informacja dotycząca przetwarzania danych osobowych.
*Pole wymagane
Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności i ochrony danych osobowych.

Chcemy, aby korzystanie z naszej Witryny było komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu i dostosowania treści reklamowych do Twoich preferencji, my i nasi zaufani partnerzy możemy przechowywać pliki cookies w Twojej przeglądarce i przetwarzać zawarte w nich dane osobowe analityczne i marketingowe. Kontynuując korzystanie z naszej Witryny bez zmiany prywatności ustawienia, wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz się wycofać Twoja zgoda poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych i przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.

Zapisz się do naszego newslettera

i zdobądź
kod rabatowy 20 zł
za jednorazową rezerwację
za minimalną kwotę 200 zł*

*Kodu rabatowego nie można łączyć z promocjami w serwisie winnicalidla.pl

Penicillin – przepis na najlepszy koktajl

 

Penicillin to koktajl, który powstał w 2005 roku w barze Milk & Honey w Nowym Jorku. Jest to połączenie whisky, miodu, soku z cytryny i imbiru, które tworzy niepowtarzalny smak. W tym artykule przedstawimy przepis na najlepszy Penicillin oraz informacje o historii tego koktajlu. 

 

Składniki (proporcje podane w mililitrach):

  • 30 ml whisky blended
  • 15 ml whisky single malt
  • 20 ml soku z cytryny
  • 10 ml syropu imbirowego
  • 10 ml miodu

 

Jak przygotować Penicillin:

  • W shakerze wymieszaj whisky, sok z cytryny, syrop imbirowy i miód.
  • Dodaj lód i wstrząśnij.
  • Przelej do szklanki z lodem.
  • Koktajl udekoruj plasterkiem cytryny albo kandyzowanym imbirem

 

Informacje o penicillin:

Penicillin to koktajl, który został stworzony przez Sama Rossa, barmana z Nowego Jorku. Nazwa koktajlu nawiązuje do antybiotyku penicyliny, który został wynaleziony przez Alexandra Fleminga w 1928 roku. Ross stworzył ten koktajl niejako jako sposób na przeziębienie - stąd dodatki imbiru, miodu i cytryny. Niezależnie od wątpliwej skuteczności leczniczej, na pewno będzie on świetnie smakował podczas długich zimowych wieczorów.



Przepisy na drinki: