Penicillin – przepis na najlepszy koktajl


Penicillin to koktajl, który powstał w 2005 roku w barze Milk & Honey w Nowym Jorku. Jest to połączenie whisky, miodu, soku z cytryny i imbiru, które tworzy niepowtarzalny smak. W tym artykule przedstawimy przepis na najlepszy Penicillin oraz informacje o historii tego koktajlu.


Składniki (proporcje podane w mililitrach):
- 30 ml whisky blended
- 15 ml whisky single malt
- 20 ml soku z cytryny
- 10 ml syropu imbirowego
- 10 ml miodu
Jak przygotować Penicillin:
- W shakerze wymieszaj whisky, sok z cytryny, syrop imbirowy i miód.
- Dodaj lód i wstrząśnij.
- Przelej do szklanki z lodem.
- Koktajl udekoruj plasterkiem cytryny albo kandyzowanym imbirem
Informacje o penicillin:
Penicillin to koktajl, który został stworzony przez Sama Rossa, barmana z Nowego Jorku. Nazwa koktajlu nawiązuje do antybiotyku penicyliny, który został wynaleziony przez Alexandra Fleminga w 1928 roku. Ross stworzył ten koktajl niejako jako sposób na przeziębienie - stąd dodatki imbiru, miodu i cytryny. Niezależnie od wątpliwej skuteczności leczniczej, na pewno będzie on świetnie smakował podczas długich zimowych wieczorów.
Przepisy na drinki:
Przepis na GodfatherPrzepis na BehemothPrzepis na PresbyterianPrzepis na PaddingtonPrzepis na Scorched EarthPrzepis na GenesisPrzepis na Hot Toddy DrinkPrzepis na Koktajl Ginger SnapPrzepis na koktajl BlackthornPrzepis na drink Old FriendPrzepis na Betsy RossPrzepis na AlgonquinPrzepis na Koktajl TributePrzepis na BushrangerPrzepis na Honey Wall