The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności i ochrony danych osobowych.
Chcemy, aby korzystanie z naszej Witryny było komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu i dostosowania treści reklamowych do Twoich preferencji, my i nasi zaufani partnerzy możemy przechowywać pliki cookies w Twojej przeglądarce i przetwarzać zawarte w nich dane osobowe analityczne i marketingowe. Kontynuując korzystanie z naszej Witryny bez zmiany prywatności ustawienia, wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz się wycofać Twoja zgoda poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych i przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Rum otrzymywany jest z pozostałości po produkcji cukru trzcinowego oraz czasami z czystego soku trzciny cukrowej. Produkcja rumów nie jest związana z konkretną rejonizacją, ale najstarsze i najbardziej poważane wytwórnie znajdują się w regionach uprawy i przetwarzania trzciny cukrowej. Jeden z najbardziej tradycyjnych podziałów rumów dotyczy jego wyglądu. Rumy: biały, złoty i ciemny - charakteryzują się nie tylko różnicami w kolorze, ale przede wszystkim w stylach smakowych, związanych z procesem produkcji oraz dojrzewaniem alkoholu.
Style smakowe rumów są często uważane za ważniejsze niż ich barwa, jednak to właśnie po wyglądzie alkoholu jesteśmy w stanie, wstępnie te różnice określić. Warto zauważyć, że klasyfikacja rumów nie została nigdy ujednolicona i właściwości smakowe rumów w poszczególnych kategoriach mogą różnić się w zależności od producenta, regionu czy lokalnych tradycji.
Chyba najlepszy rum z Jamajki. Appleton ma swój charkterystyczny, niepowtarzalny smak. Idealny do picia solo. Oczywiście ten 12 letni jest jeszcze smaczniejszy ale 8-ka też daje radę. Cena jak w Appleto Estate na Jamajce. Zdecydowanie polecam. Jarosław
Rum Ingenio Manacas to zupełnie niespotykany trunek! Rumy wchodzące w jego skład destylowane są w Panamie, Wenezueli i Dominikanie. Następnie dojrzewają w beczkach, w których wcześniej przetrzymywany był rum kubański. Ostatni etap dojrzewania to beczki po hiszpańskim winie wzmacnianym sherry amontil...
Destylacja ciągła w potrójnej kolumnie destylacyjnej
10 lat w beczce ex-bourbon (6 lat w destylarni, 4 lata w Europie)
Nieznana destylarnia znajdująca się w stolicy Belize- Belmopan, destylarnia używa wyłącznie lokalnej melasy z trzciny cukrowej.
KOLOR
Intensywny jasny brąz
AROMAT
Zapowiadając...
Zestawienie idealnie dobranych i świetnie zbalansownych rumów z Jamajki, Gujany, Nicaragui i Dominicany, z których każdy leżakował w dębowych beczkach co najmniej 12 lat. W smaku pełny i gładki, z mnóstwem akcentów ciemnych owoców i wanilii.
Zestawienie rumów z Barbadosu na bazie melasy, destylowanych w kolumnowych alembikach i leżakowanych przez minimum 3 lata w dębowych beczkach po bourbonie. Smak rumu wzbogacony naturalnym ekstraktem z banana.
Zestawienie rumów z Barbadosu na bazie melasy, destylowanych w kolumnowych alembikach i leżakowanych przez minimum 3 lata w dębowych beczkach po bourbonie. Smak rumu wzbogacony naturalnym ekstraktem z ananasa.
Kupaż rumów 10-letnich z destylarni Gray z Mauritiusa, leżakowanych w beczkach ex-cognac oraz beczkach z dębu Limousine. 8- letnich z destylarni Foursquare z Barbadosu, leżakowanych w beczkach ex- bourbon.
KOLOR
Ciemnobrązowy ze złotą poświatą.
AROMAT
Suszone owoce z odrobią aromatu kandyzowaneg...
Kupaż rumów:
5 letnich z melasy z destylarni Foursquare z Barbadosu, leżakowanych w beczkach ex- bourbon.
Świeży rum z soku z trzciny cukrowej z destylarni Gray na Mauritiusie.
KOLOR
Jasne złoto z delikatną poświatą beżu.
AROMAT
Zapach świeżego soku z trzciny cukrowej, wanilii oraz świeżych wi...
Zaka Mauritius jest starannie przygotowanym destylatem i doskonałym wyrazem wyjątkowego miejsca, z jakiego pochodzi. Połączenie warunków atmosferycznych, otoczenia, wiedzy i umiejętności technicznych w procesie produkcji, to wszystko składa się na smak i aromat rumu Zaka Mauritius. Trunek leżakuje w...
Rum oceniam na 4,5. Nie jest przesadnie słodki, czuć mocno wanilię, delikatnie karmel, suszone owoce i jak na rum dosyć wyraźnie beczkę ale nie jest to mocna nuta smakowa. Alkohol jest w miarę przyzwoicie ukryty. Finish niestety niezbyt długi, alkohol ukryty, nie pieprzny. W tej cenie ok. Artur
Rum składa się z mieszanki tradycyjnych rumów, powstałych w wyniku destylacji czystego, świeżego soku z trzciny cukrowej i melasy.
Rum Emperor Sherry Finish to kwintesencja najlepszych rumów tradycyjnych i rolniczych na Mauritiusie. Pochodzący z najstarszych magazynów na wyspie, oferuje stylowe i w...
Emperor Rum wytwarzany jest z wiekowych tradycyjnych rumów pochodzących z destylacji czystego i świeżego soku z trzciny cukrowej oraz melasy.
Rezultatem jest zdumiewające bogactwo kolorów i złożony zestaw smaków: świeżo wyciśnięta trzcina cukrowa, egzotyczne owoce i kwiaty wykończone pieprzem i p...
XO Reserve, to kombinacja rumów z trzech jamajskich wytwórni Hampden, Worthy Park i Monymusk. W skład trunku wchodzą destylaty produkowane w tradycyjnych alembikach, jednak są one uzupełnione lżejszymi rumami, pochodzącymi z aparatów kolumnowych. Rum dojrzewał w beczkach po bourbonie, na Jamajce, pr...
Navy Strength, to mocny, 57-procentowy rum, wytwarzany w tradycyjny, jamajski sposób – w alembikach. W jego skład wchodzi 11 specjalnie wyselekcjonowanych destylatów. Navy Strength ma bardzo intensywny aromat owoców tropikalnych, przypraw i wanilii. Na języku wyczuwalne powidła śliwkowe, kwiaty cza...
Rum z Mauritiusa, starzony w beczkach z dębu amerykańskiego, a nie jak zwyczajowo z francuskiego – w beczkach po burbonie amerykańskim z Kentucky! Notka smakowo-zapachowa: nutki wanilii, karmelu, drewna, słodkich przypraw, świeży, z lekka przydymiony
Rum jest mieszanką dojrzałych destylatów pochodzących z Gwalemali, Gujany, Trynidadu, Panamy i Karaibów. Rumy te są mieszane i wykańczane w beczkach Pedro Ximenez, przed butelkowaniem. Nie filtrowane na zimno i w naturalnym kolorze. Rozpieszczający i dosko...
Zacapa Centenario 23 El Alma to wydanie z limitowanej edycji Heavenly Cask. W niepowtarzalnej butelce kryje się rum stworzony metodą Solera, złożony z destylatów leżakujących od 6 do 23 lat w różnych rodzajach beczek.
Zacapa jak zawsze zaskakuje bogatym aromatem, tu z wyczuwalną wanilią, czekoladą ...
Zdecydowanie przyjemne połączenie słodko-wytrawne.
Można delektować się bez dodatków, procenty nie grają pierwszego planu, ale czuć moc. Polecam też na prezent dla kobietAneta
Rum ten kupiłem by spróbować go na lodzie, albo bez żadnych dodatków. Po spróbowaniu stwierdzam, że jest to jednak rum bardziej koktajlowy, mocno doprawiony. Jednak jeśli szukasz smaków, tropikalnych owoców z dobrze ukrytym alkoholem, będzie to dobry wybór. Jeśli chcesz zaskoczyć znajomych rewelacyjnym tropikalnym koktajlem będzie to bardzo dobry wybór :DŁukasz
Rum Renegade - To kolejny koncept Marka Reynier, właściciela destylarni Waterford.
Tym razem jego nowa destylarnia rumu na Grenadzie, gdzie trzcina cukrowa z każdej farmy, rosnąca na innym podłożu i w nieco odmiennym klimacie jest destylowana oddzielnie.
Powstaje zate...
Rum Renegade - To kolejny koncept Marka Reynier, właściciela destylarni Waterford.
Tym razem jego nowa destylarnia rumu na Grenadzie, gdzie trzcina cukrowa z każdej farmy, rosnąca na innym podłożu i w nieco odmiennym klimacie jest destylowana oddzielnie.
Powstaje zatem rum terroir, tworzony na nib...
Rum Renegade - To kolejny koncept Marka Reynier, właściciela destylarni Waterford.
Tym razem jego nowa destylarnia rumu na Grenadzie, gdzie trzcina cukrowa z każdej farmy, rosnąca na innym podłożu i w nieco odmiennym klimacie jest destylowana oddzielnie.
Powstaje zate...
Inspiracją do stworzenia rumu było starożytne dziedzictwo Majów. Majowie byli niezaspokojeni i zaciekawieni wszystkim tym co jeszcze nie odkryte. Ta sama ciekawość skłoniła twórców Cihuatán do stworzenia czegoś, czego nigdy wcześniej nie zrobiono: pierwszego rumu Salwadoru, wyrabianego ręcznie w ser...
Subskrybuj newsletter i otrzymaj kod rabatowy. Kod rabatowy 20 zł na jednorazową rezerwację za kwotę minimum 200 zł*
*Kod rabatowy ważny jest przez 60 dni i nie łączy się z innymi promocjami na stronie serwisu winnicalidla.pl. Użytkownik może wykorzystać tylko jeden kod rabatowy z tytułu zapisu do newslettera.
Cieszymy się, że będziemy w kontakcie!
Łap rabaty i dostęp do wszystkich akcji promocyjnych. Rezerwuj i odbierz już następnego dnia.
Odbierz 20 zł rabatu i inspirującego ebook'a - kliknij w link przesłany na Twojego maila.
Rabat 20 zł jest aktywny przy rezerwacji za min. 200 zł.