Grappa

Grappa to mocny napój alkoholowy, którego ojczyzną są północne Włochy. Grappa powstaje na bazie destylatu przefermentowanych skórek i pestek winogron, czyli odpadów powstających przy produkcji wina. W przeszłości grappa stanowiła raczej tani alkohol dla uboższych warstw społecznych. Karierę na salonach grappa zaczęła w latach 60 tych XX wieku, kiedy po alkohol ten zaczęła sięgać coraz większa liczba koneserów wina. Z czasem alkohol ten stał się jedną z wizytówek Włoch. 

Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności oraz ochrony danych osobowych.

 „Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu oraz dopasowywania treści reklamowych do Twoich preferencji my oraz nasi zaufani partnerzy mogą przechowywać w Twojej przeglądarce pliki cookies oraz przetwarzać zawarte w nich dane osobowe w celach analitycznych oraz marketingowych. Przez dalsze korzystanie z naszego Serwisu, bez zmian ustawień w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz wycofać zgodę poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności”.

Więcej informacji