Witaj na WinnicaLidla.pl
serwisie z szerokim wyborem napojów alkoholowych.

Czy masz już ukończone 18 lat?
Informacja dotycząca przetwarzania danych osobowych.
*Pole wymagane
Zapisz się do naszego newslettera
i zdobądź
kod rabatowy 20 zł
za jednorazową rezerwację
za minimalną kwotę 200 zł*
*Kodu rabatowego nie można łączyć z promocjami w serwisie winnicalidla.pl
O alkoholach - Blog Winnicy Lidla.O alkoholach - Blog Winnicy Lidla.

Najlepszy przepis na drink El Diablo

Najlepszy przepis na drink El Diablo

 

El Diablo to koktajl, który wprowadzi odrobinę ognistego smaku do Twojej imprezy. Połączenie tequili, słodkiego likieru z czarnej porzeczki, soku z limonki i pikantnego piwa imbirowego tworzy harmonijną mieszankę smaków.

 

Składniki drinka El Diablo:

  • 45 ml tequili
  • 15 ml crème de cassis (lub innego likieru z czarnych porzeczek)
  • 15 ml świeżo wyciśniętego soku z limonki
  • 90 ml piwa imbirowego
  • Plasterek limonki do dekoracji

Sposób przygotowania El Diablo:

  1. Do shakera wypełnionego lodem wlej tequilę, crème de cassis i sok z limonki.
  2. Energicznie wstrząśnij i odcedź do szklanki typu Collins wypełnionej świeżym lodem.
  3. Dopełnij piwem imbirowym.
  4. Udekoruj plasterkiem limonki i podawaj.

Informacje o koktajlu El Diablo:


El Diablo po raz pierwszy pojawił się w książce „Trader Vic’s Book of Food and Drink” w 1946 roku i od tego czasu zyskał status klasyki. Jego unikalny profil smakowy to połączenie wyrazistej tequili, słodko-owocowej czarnej porzeczki, świeżej limonki i pikantnego imbiru. Koktajl może być serwowany z efektem wizualnym – pływającą warstwą crème de cassis na wierzchu, która stopniowo opada. El Diablo to idealny wybór na wieczory, kiedy chcesz spróbować czegoś nietuzinkowego i pełnego smaku.