Najlepszy przepis na drink El Diablo


El Diablo to koktajl, który wprowadzi odrobinę ognistego smaku do Twojej imprezy. Połączenie tequili, słodkiego likieru z czarnej porzeczki, soku z limonki i pikantnego piwa imbirowego tworzy harmonijną mieszankę smaków.


Składniki drinka El Diablo:
- 45 ml tequili
- 15 ml crème de cassis (lub innego likieru z czarnych porzeczek)
- 15 ml świeżo wyciśniętego soku z limonki
- 90 ml piwa imbirowego
- Plasterek limonki do dekoracji
Sposób przygotowania El Diablo:
- Do shakera wypełnionego lodem wlej tequilę, crème de cassis i sok z limonki.
- Energicznie wstrząśnij i odcedź do szklanki typu Collins wypełnionej świeżym lodem.
- Dopełnij piwem imbirowym.
- Udekoruj plasterkiem limonki i podawaj.
Informacje o koktajlu El Diablo:
El Diablo po raz pierwszy pojawił się w książce „Trader Vic’s Book of Food and Drink” w 1946 roku i od tego czasu zyskał status klasyki. Jego unikalny profil smakowy to połączenie wyrazistej tequili, słodko-owocowej czarnej porzeczki, świeżej limonki i pikantnego imbiru. Koktajl może być serwowany z efektem wizualnym – pływającą warstwą crème de cassis na wierzchu, która stopniowo opada. El Diablo to idealny wybór na wieczory, kiedy chcesz spróbować czegoś nietuzinkowego i pełnego smaku.