Witaj na WinnicaLidla.pl
serwisie z szerokim wyborem napojów alkoholowych.

Czy masz już ukończone 18 lat?
Informacja dotycząca przetwarzania danych osobowych.
*Pole wymagane
Zapisz się do naszego newslettera

i zdobądź
kod rabatowy 20 zł
za jednorazową rezerwację
za minimalną kwotę 200 zł*

*Kodu rabatowego nie można łączyć z promocjami w serwisie winnicalidla.pl

Najlepszy przepis na drink El Diablo

 

El Diablo to koktajl, który wprowadzi odrobinę ognistego smaku do Twojej imprezy. Połączenie tequili, słodkiego likieru z czarnej porzeczki, soku z limonki i pikantnego piwa imbirowego tworzy harmonijną mieszankę smaków.

 

Składniki drinka El Diablo:

  • 45 ml tequili
  • 15 ml crème de cassis (lub innego likieru z czarnych porzeczek)
  • 15 ml świeżo wyciśniętego soku z limonki
  • 90 ml piwa imbirowego
  • Plasterek limonki do dekoracji

Sposób przygotowania El Diablo:

  1. Do shakera wypełnionego lodem wlej tequilę, crème de cassis i sok z limonki.
  2. Energicznie wstrząśnij i odcedź do szklanki typu Collins wypełnionej świeżym lodem.
  3. Dopełnij piwem imbirowym.
  4. Udekoruj plasterkiem limonki i podawaj.

Informacje o koktajlu El Diablo:


El Diablo po raz pierwszy pojawił się w książce „Trader Vic’s Book of Food and Drink” w 1946 roku i od tego czasu zyskał status klasyki. Jego unikalny profil smakowy to połączenie wyrazistej tequili, słodko-owocowej czarnej porzeczki, świeżej limonki i pikantnego imbiru. Koktajl może być serwowany z efektem wizualnym – pływającą warstwą crème de cassis na wierzchu, która stopniowo opada. El Diablo to idealny wybór na wieczory, kiedy chcesz spróbować czegoś nietuzinkowego i pełnego smaku.