Primitivo, Passiamo wyprodukowane zostało w oczekiwanym przez współczesnych konsumentów, owocowym stylu. Trunek pochodzi z Apulii, gdzie odmiana Primitivo (znana również jako Zinfandel) dojrzewa w wysokich temperaturach, na wapienno-gliniastych glebach. Passiamo to seria win dedykowana dla koneserów...
Narnia to nazwa miejscowości oraz gminy w prowincji Terni, w regionie Umbria. Jedną z uprawianych tam odmian winorośli jest Ciliegiolo. Nazwa tego szczep pochodzi od włoskiego słowa „ciliegia”, oznaczającego „wiśnię”. W Toskanii odmiana ta bywa dodatkiem w kupażach z Sangiovese, w Umbrii zaś, Cilieg...
Primitivo “Sistina” z Terre di Chieti, jest wyrazem bogatej tradycji winiarskiej regionu Abruzja we Włoszech. Wina z tego regionu cechują się intensywnością i złożonością smakową dzięki panującym lokalnie warunkom klimatycznym i stosowanym tradycyjnie metodom produkcji. Do jednej z używanych na winn...
Montelouro Tinto pochodzi z regionu znanego z winnic uprawianych w formie tarasów wzdłuż rzeki Douro w Portugalii. Trunek wyprodukowano z odmian Touriga Nacional, Tinta Roriz oraz Touriga Franca.
Degustacja wina Montelouro Tinto
W wyglądzie wino jest umiarkowanie ciemne, o barwie rubinowej...
Langhe Nebbiolo to czerwone wino produkowane w Piemoncie, w północnych Włoszech. Wino powstaje z tej samej odmiany, z której słyną prestiżowe apelacje Barolo i Barbaresco. Wina te znane są z mocnych tanin i wyraźnej kwasowości, dzięki czemu nadają się do długiego starzenia. Langhe Nebbiolo jest uważ...
Wino z ręcznie zbieranych winogron na wzgórzach Pressano i Faedo w regionie Trentino (Trydent) w pn części kraju, czerwone, wytrawne, o rubinowej barwie, delikatnym aromacie, w smaku owocowe i przyjemne dla podniebienia.
Château Isolette, położone jest w malowniczym regionie Luberon w południowej części Doliny Rodanu. Region ten ma bogatą historię produkcji wina, której początki sięgają czasów rzymskich. Winnice położone są tam na wysokościach od 200 do 450 metrów nad poziomem morza, a winorośl rośnie na wapiennych ...
Comteroy to jeszcze młode wino, pochodzące z apelacji Rasteau w Dolinie Rodanu. Producent tego wina, świadomy oczekiwań współczesnych konsumentów, zdecydował się w swojej działalności na wdrożenie praktyk zrównoważonego rolnictwa, zdobywając certyfikację uprawy biologicznej. Dzięki temu, wino Comter...
Domaine de Chevalier to ceniona winnica położona w apelacji Pessac-Léognan w regionie Graves, niedaleko Bordeaux. Od 1983 roku w posiadaniu rodziny Bernard. Domaine de Chevalier, z około 60 hektarami winnic na glebach bogatych w żwir i glinę, zaklasyfikowana jest jako Grand Cru Classé de Graves zaró...
Wino wyprodukowane w 80% z odmiany Merlot z dodatkiem 17% Cabernet Sauvignon oraz 3% Petit Verdot; dojrzewało 15 miesięcy w dębowych baryłkach. Możliwa do zaobserwowania barwa wina jest umiarkowanie intensywna, rubinowa z purpurowym refleksem. Wyczuwalny bukiet jest umiarkowanie intensywny i wymaga ...
Susumaniello “70” od Cantine Falcone to wino pochodzące z regionu Apulia we Włoszech. Trunek produkowany jest z endemicznej odmiany winogron Susumaniello, uprawianej na 70 letniej winnicy.Podczas degustacji zachwyca intensywnym kolorem i bogatym bukietem aromatycznym. Charakterystycznymi cechami sma...
Czerwone, wytrawne wino z Apulii. Primitivo di Manduria “70”, Cantine Falcone zwraca uwagę intensywnym bukietem i wyrazistym smakiem.Decydując się na zakup wina, warto pamiętać o charakterze odmiany oraz miejscu jej uprawy - w tym przypadku, Primitivo ze słonecznych winnic południa Włoch cechuje się...
Młode wino czerwone z regionu Rioja, wyprodukowane z odmiany Tempranillo. W kieliszku wyraźna barwa purpurowa. Zapach, po krótkim napowietrzeniu, zdominowany jest aromatami owocowymi. Profil bukietu odpowiada właściwościom smakowym trunku. Wino jest w ustach owocowe, łagodnie wytrawne i przyjemnie r...
Wino pochodzi z Agrelo - subregionu prowincji Mendoza w Argentynie, słynącego z wyjątkowego terroir. Trunek cechuje się intensywną, rubinową barwą. W nosie odkryć można atrakcyjne aromaty dojrzałej papryki i mięty jako tło dla dominującej nuty czarnej porzeczki. W ustach Cabernet Franc wyróżnia się ...
Bourgogne Gamay pochodzi z najbardziej na południe wysuniętej części Burgundii. Z rosnącej tam na granitowych glebach odmiany Gamay uzyskuje się wina o wyjątkowym charakterze. Lokalne wina wyróżniają się owocową świeżością i delikatnymi nutami kwiatowymi.
Smak wina Bourgogne Gamay, Collin Bou...
Szalenie trudno znaleźć gruzińskie wytrawne (wszędzie tylko półwytrawne i półsłodkie), a te nie dość, że świetne, to jeszcze w akceptowalnej cenie.Daniel
Czerwone wino z Republiki Południowej Afryki. Trunek wyproudkowno z kompozycji trzech uprawianych w regionie coastal odmian winorośli: Carignan, Grenache oraz Mourvedre. Ta znana z południa Francji mieszanka szczepów dała wino o pikantnym, owocowym charakterze. Nie brakuje tutaj cierpkości, kwasowoś...
Wino sklasyfikowane na poziomie Grand Cru Classé. Trunek powstaje w apelacji Saint-Emilion Grand Cru i produkowany jest z winogron uprawianych na ponad 40 letniej winnicy o powierzchni 28 hektarów. Do produkcji wykorzystano w 85% odmianę Merlot oraz 15% Cabernet Franc. Trunek dojrzewał przez 12 mies...
Wino z regionu Valdepeñas wyprodukowane z odmiany Tempranillo. Trunek dojrzewał przez 24 miesiące w beczkach z dębu amerykańskiego. W kieliszku ma barwę umiarkowanie intensywną, rubinową z jaśniejszymi, miedzianymi refleksami. Nos rozpoznaje aromaty dojrzałych ciemnych owoców, kompotu truskawkowego,...
Winnica Vicente Gandia położona w regionie Walencji od 1885 roku łączy tradycje z nowoczesnymi technologiami. Przy produkcji wina stawiają duży nacisk na innowacje i dbałość o środowisko. Klimat śródziemnomorski wyraźnie naznacza charakter lokalnych trunków.Nebla Garnacha to łagodnie wytrawne wino, ...
Wino pachnące aromatami dojrzałej jeżyny, aronii, róży, kakao i skórki chleba. W ustach Nero d'Avola jest łagodnie cierpkie, przyjemnie rozgrzewające. Doskonałe do picie bez szczególnej okazji, do lekkich przekąsek mięsnych, zapiekanek warzywnych, średnio twardych serów. Sycylijski klasyk w wersji d...
Wino z odmiany Pinot Noir wyprodukowane z upraw na Dolnym Śląsku. W kieliszku trunek zwraca uwagę jasną, rubinowo-miedzianą barwą, typową dla szczepu. Zapach to kombinacja aromatów dojrzałych truskawek, powideł wiśniowych, dębu i mokrej kredy. Wytrawną kwasowością wino zyska przychylność miłośników...
Rodzinna winnica Spier mimo, że nie jest największa w Stellenbosh, Western Cape robi bardzo solidne wina szczególnie z gatunków lokalnych. Celler master Johan Jordaan należy do grona "young guns" winiarzy w RPA. Pinotage Signature zasługuje na uwagę głębokim smakiem owoców leśnych, jeżyny, pieprzu i wyraźną taniną. Bardzo mocne, ale nie czuje się wyraźnego posmaku alkoholu. Polecam do grilla szczególnie jagnieciny lub dziczyzny.Paweł
Moulin-a-Vent jest jednym z bardziej godnych uwagi dziesięciu Beaujolais crus, położonych w północnej części regionu Beaujolais. Winorośl w tej część Beaujolais uprawiana była od setek lat; najstarsze winnice założone zostały już w XV wieku. Granice obszaru zostały oficjalnie wytyczone w 1924 roku, ...
Subskrybuj newsletter i otrzymaj kod rabatowy. Kod rabatowy 20 zł na jednorazową rezerwację za kwotę minimum 200 zł*
*Kod rabatowy ważny jest przez 60 dni i nie łączy się z innymi promocjami na stronie serwisu winnicalidla.pl. Użytkownik może wykorzystać tylko jeden kod rabatowy z tytułu zapisu do newslettera.
Cieszymy się, że będziemy w kontakcie!
Łap rabaty i dostęp do wszystkich akcji promocyjnych. Rezerwuj i odbierz już następnego dnia.
Odbierz 20 zł rabatu i inspirującego ebook'a - kliknij w link przesłany na Twojego maila.
Rabat 20 zł jest aktywny przy rezerwacji za min. 200 zł.