Wytrawne, półmusujące wino pochodzące z regionu Emilia-Romagna. Wytworzone zostało z uprawianych lokalnie winogron odmiany Pignoletto. Choć mniej znane niż Prosecco, wino to coraz częściej zyskuje uznanie dzięki świeżości smaku, owocowemu charakterowi aromatów i korzystnemu stosunkowi jakości do cen...
Dojrzałe Barolo Riserva z parceli Ginestra – jednego z najlepszych naturalnych siedlisk w Piemoncie, przeznaczonych do uprawy odmiany Nebbiolo. W kieliszku prezentuje się w jasnej, miedziano-rubinowej barwie. Profil sensorycznyBukiet wina jest złożony i wymaga długiego napowietrzania przed poda...
Barolo, Rocche di Castelletto, Cascina Chicco to klasyczne wino z Piemontu, produkowane z odmiany Nebbiolo. W kieliszku jest przejrzyste, o średniej intensywności zabarwienia. Widoczny kolor wina jest typowy dla szczepu – rubinowy z miedzianymi refleksami. Profil sensoryczny Barolo, Rocche di C...
Capichera, Liànti to ciężkie, wytrawne wino z apelacji Isola dei Nuraghi na Sardynii. W kieliszku urzeka ciemną barwą, w której na tle czarnego opalu przebijają refleksy rubinów i ametystu. Wyczuwalny bukiet aromatów jest złożony i wskazuje na stanowczy i ciężki charakter trunku. Profil sensory...
Wino pochodzące z apelacji Maremma. Zostało wyprodukowane z odmiany Ciliegiolo, tradycyjnie uprawianej wzdłuż zachodniego wybrzeża Toskanii. W kieliszku zwraca uwagę intensywną barwą wskazującą na pełną dojrzałość. Oczekiwaną złożoność i charakter bukietu potwierdza aromat, a następnie smak wina. Tr...
Trullo di Pezza to renomowany producent win z Apulii, specjalizujący się w uprawie tradycyjnych odmian regionu. Primitivo di Manduria Licurti to flagowe wino winnicy, oddające charakter szczepu i terroir Mandurii – jednej z najlepszych apelacji dla Primitivo. Winogrona do produkcji tego wina zbieran...
Trullo di Pezza to rodzinna winnica w regionie Apulia, specjalizująca się w uprawie lokalnych odmian winorośli. Jedną z nich jest Aglianico, określane często mianem „Nebbiolo Południa”. Winogrona tej odmiany długo dojrzewają na krzewach, co pozwolą im osiągnąć wysoką koncentrację aromatów i elementó...
Trullo di Pezza to winnica zlokalizowana w regionie Apulia, specjalizująca się w produkcji win z lokalnych odmian winorośli. Jednym z nich jest Arlati Susumaniello Salento IGP. Odmiana Susumaniello niegdyś niemal zapomniana, dziś przeżywa prawdziwy renesans. Wytwarzane są niej wina o wyjątkowej głęb...
Chardonnay 70, Cantine Falcone potrafi konkurować z klasykami z Burgundii czy Nowego Świata. Dzięki niskiej kwasowości i miękkiej strukturze jest winem idealnym dla osób szukających białych win „bez ostrych kantów”. To dojrzałe białe wino pochodzi z regionu Apulia w południowych Włoszech. Winogrona ...
Roero Arneis “Anterisio” od Cascina Chicco to białe wino z apelacji Roero DOCG, położonej w Piemoncie, we Włoszech. Odmiana Arneis, nazywana „białym nebbiolo”, jest jedną z najbardziej charakterystycznych dla tego obszaru, a wina z niej wyprodukowane zyskują uznanie za elegancję bukietu oraz subteln...
Corvina, Cantina di Negrar jest umiarkowanie ciężkim, czerwonym winem z regionu Veneto w północnych Włoszech. Na wzgórzach okalających Weronę odmiana Corvina jest kluczowa dla produkcji słynnych win Amarone i Valpolicella. Cantina di Negrar, założona została w 1933 roku i do dzisiaj stosuje tradycyj...
Appassimento od Domini Veneti to czerwone wino produkowane w regionie Veneto, w północno-wschodnich Włoszech. Trunek powstaje z lokalnych odmian winorośli: Corvina, Corvinone i Rondinella. Proces produkcji rozpoczyna ręczny zbiór na przełomie września i października oraz suszenie owoców przez około...
Barbera d’Asti od Dogliotti to intensywne smakowo wino z Piemontu. Pochodzi z apelacji Asti, gdzie ciepły klimat i gliniasto-wapienne gleby sprzyjają dojrzewaniu winogron o wysokiej kwasowości i intensywnym profilu zapachowym. Fermentacja tego wina odbywała się w kontrolowanej temperaturze, a następ...
Chianti Classico Monsonaccio to wino dla miłośników tradycyjnych, tanicznych czerwieni. Dzięki potencjałowi do starzenia (5-8 lat) z czasem smak wina staje się łagodniejszy a bukiet wzbogaca się o dodatkowe aromaty. Trunek pochodzi z serca Toskanii - regionu Chianti Classico, gdzie dominuje odmiana ...
Cantine Falcone w produkcji win stosuje metody, pozwalające uwydatnić głębię smaku wybranych odmian winorośli. Jednym z symboli winiarstwa regionu Apulia jest odmiana Negroamaro.
Profil aromatyczny i smakowyW kieliszku wino ma barwę umiarkowanie intensywną, rubinową. Podczas degustacji rozp...
Wino pochodzące z regionu Apulia w południowych Włoszech, wyprodukowane z odmiany Nero di Troia. Szczep ten znany jest również pod nazwą Uva di Troia, a tradycje jego uprawy w południowych regionach Włoch sięgają czasów starożytnych. Zapraszamy do degustacji. Profil aromatyczny i smakowyW kie...
Wermut w klasycznym stylu turyńskim, produkowany na bazie białego włoskiego wina. Stworzony z myślą o koneserach poszukujących trunków ziołowo-owocowych. Choć deklarowany jako wytrawny w rzeczywistości jego smak zawiera również subtelny akcent słodyczy.
Degustacja Vermouth di Torino DryW kieli...
Wino Petali di Viola pochodzi z regionu Romagna, a konkretnie z winnic położonych na wzgórzach Imola. Powstaje z odmiany Sangiovese di Romagna - nieco różniącej się od znanego z Toskanii szczepu Sangiovese Grosso. Produkcja tego wina rozpoczyna się od starannej selekcji gron podczas ręcznych zbiorów...
Zinfandel, Passiamo pochodzi z regionu Apulia w Włoszech. Odmiana ta, lokalnie znana pod nazwą Primitivo od wieków nadaje lokalnym winom prawdziwie “południowego” charakteru. Uprawiana jest na glebach wapienno-gliniastych, a pod palącym słońcem nabiera głębi i słodkiej koncentracji. Ciekawostka: gen...
Narnia to nazwa miejscowości oraz gminy w prowincji Terni, w regionie Umbria. Jedną z uprawianych tam odmian winorośli jest Ciliegiolo. Nazwa tego szczep pochodzi od włoskiego słowa „ciliegia”, oznaczającego „wiśnię”. W Toskanii odmiana ta bywa dodatkiem w kupażach z Sangiovese, w Umbrii zaś, Cilieg...
Langhe Nebbiolo to czerwone wino produkowane w Piemoncie, w północnych Włoszech. Wino powstaje z tej samej odmiany, z której słyną prestiżowe apelacje Barolo i Barbaresco. Wina te znane są z mocnych tanin i wyraźnej kwasowości, dzięki czemu nadają się do długiego starzenia. Langhe Nebbiolo jest uważ...
Pinot Grigio to jeden z najbardziej znanych szczepów winorośli, a jego głównym źródłem są winnice regionu Veneto we Włoszech. Wino Pinot Grigio, Poggio Fiorito oferowane jest w formie bag in box. Opakowanie ma pojemność 3 litrów co odpowiada aż 4 butelkom 0,75 litra. Dzięki takiej formie opakowania ...
Białe wino z regionu Roero w Piemoncie, wyprodukowane z odmiany Arneis. Odmiana ta, uprawiana jest na glebach bogatych w piaski, glinę i wapnienie. Winogrona w Borgo Lame zbierane są ręcznie, a ich staranne przetwarzanie obejmuje chłodzenie do 10-12°C, macerację na zimno trwającą 10-12 godzin oraz d...
Wino z ręcznie zbieranych winogron na wzgórzach Pressano i Faedo w regionie Trentino (Trydent) w pn części kraju, czerwone, wytrawne, o rubinowej barwie, delikatnym aromacie, w smaku owocowe i przyjemne dla podniebienia.
Wino z regionu położonego u stóp Dolomitów w północnych Włoszech. Winnice w chłodnym klimacie Trentino dają wina o wyjątkowej świeżości struktury i mineralnym charakterze aromatów. Spółdzielnia winiarska Mezzacorona, działająca od 1904 roku, specjalizuje się w produkcji win o cechach klasycznych dla...
Pinot Grigio w wersji różowej to lekka i nowoczesna interpretacja tej odmiany. Dzięki procesowi krótkiej maceracji na skórkach wino zyskuje delikatny kolor i subtelny owocowy profil aromatyczny. Wyprodukowane zostało przez działającą od roku 1904 spółdzielnię winiarską Mezzacorona. Marka ta specjali...
Wino z ręcznie zbieranych winogron na wzgórzach Faedo i w Dolinie Cembra w regionie Trentino (Trydent) w pn części kraju, białe, wytrawne, aromatyczne, owocowe, z nutką mineralną kompozycji aromatyczno-zapachowej, przyjemnym zakończeniu.
Wino z ręcznie zbieranych winogron na wzgórzach Faedo i w Dolinie Cembra w regionie Trentino (Trydent) w pn części kraju, białe, wytrawne, o owocowej kompozycji aromatyczno-zapachowej, przyjemnym zakończeniu.
Wino z winnic z ekspozycją na północ (stąd niższa zawartość cukru w gronach i w efekcie niższy alkohol w winie), białe, wytrawne, o delikatnej barwie, świeżym owocowo-kwiatowym aromacie, przyjemne, świeże, orzeźwiające, o niższej zawartości alkoholu (9% vol.), dojrzewa na osadzie.
Wyraziste smakowo, czerwone wino pochodzące z regionu Abruzzo we Włoszech. Obszar ten znany jest z uprawy szczepu Montepulciano, dającego umiarkowanie ciężkie, aromatyczne wina o nieco pikantnym charakterze. Winnica Sensi, od 1890 roku kultywuje tradycje produkcji win z lokalnie uprawianych winogron...
Subskrybuj newsletter i otrzymaj kod rabatowy. Kod rabatowy 20 zł na jednorazową rezerwację za kwotę minimum 200 zł*
*Kod rabatowy ważny jest przez 60 dni i nie łączy się z innymi promocjami na stronie serwisu winnicalidla.pl. Użytkownik może wykorzystać tylko jeden kod rabatowy z tytułu zapisu do newslettera.
Cieszymy się, że będziemy w kontakcie!
Łap rabaty i dostęp do wszystkich akcji promocyjnych. Rezerwuj i odbierz już następnego dnia.
Odbierz 20 zł rabatu i inspirującego ebook'a - kliknij w link przesłany na Twojego maila.
Rabat 20 zł jest aktywny przy rezerwacji za min. 200 zł.