Styl

średnio ciężkie

Smak

wytrawne

Region

Szekszárd, Węgry

Zawartość
procentowa
alkoholu

WINO, CZERWONE, WYTRAWNE, 2017

Cabernet Franc, Takler, Szekszárd

Cabernet Franc
750ml
3999
za butelkę
1L 53,32 zł

Opis wina

Dojrzałe, dobrej klasy wino czerwone. Wyraźny charakter trunku zawdzięczamy właściwościom odmiany Cabernet Franc, z której został on wyprodukowany. W smaku dają się odczuć przyjemnie cierpkie taniny, kwasowość i rozgrzewający alkohol. Bukiet tego optymalnie dojrzałego wina składa się z aromatów czarnej porzeczki, dżemu wiśniowego i ziaren kakao. Po chwili napowietrzania rozpoznać można również lekkie akcenty cedru i wanilii. Wino dobrze smakuje z pieczenią, żeberkami BBQ, dojrzałymi serami.
3999
za butelkę
1L 53,32 zł
Jak korzystać z serwisu?
1Wybierz i zarezerwuj online
2Odbierz i zapłać w sklepie Lidl

Szczegóły

Pojemność 750ml
Rocznik 2017
Region Szekszárd
Kraj pochodzenia Węgry
Szczep Cabernet Franc
Temperatura podawania 16-18
Gatunek wina czerwone
Smak wytrawne
Charakter średnio ciężkie
Pasuje do dziczyzna
sery
wieprzowina
wołowina
Zawartość procentowa alkoholu 14.5

Nasi eksperci

Richard Bampfield

RICHARD BAMPFIELD

Posiada najwyżej ceniony tytuł MASTER OF WINE
(MW ma tylko ok. 300 osób na świecie), 
jest również naszym niezależnym testerem wina. Tytułem MW
posługuje się już od ponad 25 lat.
Richard jest przewodniczącym komisji szanowanego międzynarodowego konkursu winiarskiego International Wine Challenge.
Richard Bampfield

MICHAŁ JANCIK

Wykładowca sensoryki na kierunku Enologia, Uniwersytet Jagielloński w Krakowie. Absolwent londyńskiej szkoły Wine & Spirit Education Trust z certyfikatem WSET Diploma in Wines and Spirits. Sommelier Profesjonalny Stowarzyszenia Sommelierów Polskich
Mistrz Polski Sommelierów z roku 2000. Półfinalista Mistrzostw Europy Sommelierów w latach 1996, 2000. 
Półfinalista Mistrzostw Świata Sommelierów 1998 w Wiedniu.

Opinie klientów

Wypowiedzi osób, które wybrały to wino w Winnicy Lidla
Średnia ocena wina
(1)
Typical Takler. With a nice gulasch better. Laszlo, 19.10.2020