Witaj na WinnicaLidla.pl
serwisie z szerokim wyborem napojów alkoholowych.

Czy masz już ukończone 18 lat?
Informacja dotycząca przetwarzania danych osobowych.
*Pole wymagane
Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności i ochrony danych osobowych.

Chcemy, aby korzystanie z naszej Witryny było komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu i dostosowania treści reklamowych do Twoich preferencji, my i nasi zaufani partnerzy możemy przechowywać pliki cookies w Twojej przeglądarce i przetwarzać zawarte w nich dane osobowe analityczne i marketingowe. Kontynuując korzystanie z naszej Witryny bez zmiany prywatności ustawienia, wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz się wycofać Twoja zgoda poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych i przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.

Zapisz się do naszego newslettera

i zdobądź
kod rabatowy 20 zł
za jednorazową rezerwację
za minimalną kwotę 200 zł*

*Kodu rabatowego nie można łączyć z promocjami w serwisie winnicalidla.pl

Whisky

Okayama Single Malt Japanese Whisky | 0,7L | 40%

700ml

617,99 zł
Okayama Single Malt Japanese Whisky | 0,7L | 40%
Okayama Single Malt Japanese Whisky | 0,7L | 40%
617,99 zł
Czas realizacji: 1 dzień roboczy
Dostępność: duża

Whisky

Okayama Single Malt Japanese Whisky | 0,7L | 40%

700ml

Więcej informacji

Whisky Okayama Single Malt Japanese Whisky | 0,7L | 40% - opis produktu

Whisky Okayama produkowana jest w destylarni Miyashita leżącej w prefekturze Okayama na południu Japonii. Gorzelnia ta założona została w 1915 roku przez braci Kamezo i Motosaburo Miyashita i przez dziesięciolecia funkcjonowała jako browar Miyashita Sake Brewery, w którym wytwarzano również sake. Pierwsza whisky pochodząca z tego zakładu ujrzała światło dzienne w 2011 roku, pisząc tym samym nowy rozdział w długiej historii Miyashita. Słodowa whisky Okayama produkowana jest w 100% z jęczmiennego słodu (50% z Japonii, 50% z Niemiec). Nietypowo fermentację zacieru przeprowadza się w niskich temperaturach – identyczny proces przeprowadza się w przypadku produkcji sake. Sama whisky destylowana jest w aparaturze specjalnie sprowadzonej z Niemiec i leżakuje minimum 3 lata w beczkach po brandy. Rzecz naprawdę godna uwagi, tym bardziej, iż wytwarza się jej zaledwie 7 tysięcy litrów rocznie! Kolor: Złocisty, klarowny Aromat: Rześki i delikatny, z wyraźną przewagą owoców egzotycznych i lekko pikantnych przypraw Smak: Słodki, mango, kokos, miód, nieco kwiatów, mięty i pikantności Finisz: Gładki, subtelny, dominują nuty zbożowe, dąb i przyprawy
5554663

Opinie

Ten produkt nie został jeszcze oceniony.

Twoja ocena
Napisz własną recenzję