Stork Rose Rye | 0,7 L | 18%
700 ml
Stork Rose Rye | 0,7 L | 18%
Czas realizacji: 3 dni robocze
Dostępność: duża
Stork Rose Rye | 0,7 L | 18%
700 ml
Aperitiv Stork Rose Rye | 0,7 L | 18% - opis produktu
Historia gorzelni Stork Club jest dość krótka, ale już teraz obfituje w znaczące sukcesy. Gorzelnia ta powstała w 2004 roku w miasteczku Schlepzig, leżącym w idyllicznej nizinie na terenie Rezerwatu Biosfery Spreewald, 60 kilometrów na południe od Berlina. W 2016 roku pieczę nad zakładem przejęło trzech panów – 2 byłych barmanów – Bastian Heuser i Steffen Lohr oraz twórca marki gorzkiej lemoniady „Thomas Henry” – Sebastian Brack. Ci trzej postanowili tworzyć jedynie żytnią whisky ze zbóż z okolicznych pól. I dobrze, wszak liczne nagrody, m. in. na World Whiskies Awards, czy wysokie noty u Jima Murraya w jego Whisky Bible świadczą, że drogę obrali najbardziej właściwą z możliwych.
Stork Rose Rye to wyjątkowy trunek stworzony przez gorzelnię Stork Club. Jest to niskoprocentowy aperitif, którego receptura opiera się na dwóch składnikach: różowym winie ze szczepu Pinot Noir z winnicy Markgraf von Baden i oczywiście żytniej whiskey Stork Club, starzonej w beczkach z dębu amerykańskiego (first fill) i niemieckiego Napoleon. Znakomicie smakuje na lodzie lub z dodatkiem toniku, tudzież wody gazowanej.
Kolor: Ciemny róż
Aromat: Kompot z ciemnych i czerwonych owoców, cytrusy, miód, karmel, wanilia i pikantne przyprawy
Smak: Lekkość owocowego fundamentu pochodzącego z wina połączona z cięższymi, nieco wytrawno-pikantnymi akcentami żytniej whiskey
Finisz: Ciepły, pełny, czerwone owoce, pikantne przyprawy
Historia gorzelni Stork Club jest dość krótka, ale już teraz obfituje w znaczące sukcesy. Gorzelnia ta powstała w 2004 roku w miasteczku Schlepzig, leżącym w idyllicznej nizinie na terenie Rezerwatu Biosfery Spreewald, 60 kilometrów na południe od Berlina. W 2016 roku pieczę nad zakładem przejęło trzech panów – 2 byłych barmanów – Bastian Heuser i Steffen Lohr oraz twórca marki gorzkiej lemoniady „Thomas Henry” – Sebastian Brack. Ci trzej postanowili tworzyć jedynie żytnią whisky ze zbóż z okolicznych pól. I dobrze, wszak liczne nagrody, m. in. na World Whiskies Awards, czy wysokie noty u Jima Murraya w jego Whisky Bible świadczą, że drogę obrali najbardziej właściwą z możliwych.
Stork Rose Rye to wyjątkowy trunek stworzony przez gorzelnię Stork Club. Jest to niskoprocentowy aperitif, którego receptura opiera się na dwóch składnikach: różowym winie ze szczepu Pinot Noir z winnicy Markgraf von Baden i oczywiście żytniej whiskey Stork Club, starzonej w beczkach z dębu amerykańskiego (first fill) i niemieckiego Napoleon. Znakomicie smakuje na lodzie lub z dodatkiem toniku, tudzież wody gazowanej.
Kolor: Ciemny róż
Aromat: Kompot z ciemnych i czerwonych owoców, cytrusy, miód, karmel, wanilia i pikantne przyprawy
Smak: Lekkość owocowego fundamentu pochodzącego z wina połączona z cięższymi, nieco wytrawno-pikantnymi akcentami żytniej whiskey
Finisz: Ciepły, pełny, czerwone owoce, pikantne przyprawy
Opinie
Ten produkt nie został jeszcze oceniony.