Historia rumów Bacardí sięga wstecz ponad 150 lat.
Receptury powstawały przez 10 lat, jeszcze zanim Facundo Bacardí otworzył w 1862 swoją pierwszą destylarnię na Kubie, w Santiago de Cuba.
Sekret swojego smaku, aż po dziś dzień zawdzięczają unikalnemu szczepowi drożdży – La Levadura Bacardí – te...
Bacardi Carta Negra Dark Rum jest blendowanym rumem, który kilka lat spędza w opalanych beczkach dębowych. Spośród innych rumów rodziny Bacardi wyróżnia go wyjątkowo wyrazisty smak z interesującymi nutami dymu, lukrecji i przypalonych migdałów. Pomimo tego jest dość słodki, nietrudny i bardzo przyjemny w odbiorze.Robert
Na czysto jest zbyt łagodny, ale idealnie nadaje się do koktajlu El Libertador: 60ml Bacardi, 15ml wódki, 2 łyżeczki soku z limonki, 1 łyżeczka grenadiny, 30ml soku ananasowegoBogumil