The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności i ochrony danych osobowych.
Chcemy, aby korzystanie z naszej Witryny było komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu i dostosowania treści reklamowych do Twoich preferencji, my i nasi zaufani partnerzy możemy przechowywać pliki cookies w Twojej przeglądarce i przetwarzać zawarte w nich dane osobowe analityczne i marketingowe. Kontynuując korzystanie z naszej Witryny bez zmiany prywatności ustawienia, wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz się wycofać Twoja zgoda poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych i przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Grupa smakowa whisky, o łagodnym, deserowym charakterze. W smaku wybranych tutaj alkoholi dominują owoce (świeże, jak i przetworzone), wanilia oraz toffi. Skojarzenia z deserami powodowane mogą być również, wyczuwalnym na podniebieniu posmakiem słodyczy.
W zależności od marki, smak może być bardziej lub mniej intensywny. Często, alkohole z tej grupy polecane są dla początkujących smakoszy whisky, jak również koneserów alkoholi długo dojrzewających w nowych beczkach dębowych.
Destylarnia Filey Bay, której limitowane edycje na aukcjach osiągają wzrosty kilkuset procentowe, wydała najnowszą single malt, finiszowaną w beczkach po IPA.
Z 6000 butelek w pierwszej dobie sprzedało się 2000 sztuk. Filey Bay IPA to single malt, finiszowany w beczkach po piwie IPA.
W 2018 roku ukazała się na rynku amerykańska Whiskey pod szyldem Boba Dylana : Heavens Door, nawiązująca do jednego z jego utworów „ Knockin’ on Heaven’s Door”.
Ponieważ marka nie jest uzależniona od jakiegokolwiek koncernu i budżetów, gdyż cały projekt finansował Bob Dylan i Marc Bushala, ważna w t...
Marka powstała w 1830 roku, założona przez kupca Samuela Gelstonsa, zajmującego się handlem winem i alkoholami mocnymi z Belfastu. W 1869 roku po jego śmierci marka została kupiona przez rodzinę Neill, która powróciła z Australii, gdzie zdobyła fortunę podczas tamtejszej gorączki złota. To już piąta...
Od Jim Beam White zaczęła się moja przygoda ze światem bourbonów i powiem krótko:
Bardzo dobry bourbon jak na swoją cenę.
Jeśli miałbym porównać go z wersją Double Oak oraz Black Extra Aged, to obie są o co najmniej jedną półkę jakościową wyżej niż Jim Beam White, co do smaku, to aby poczuć aromat i smak każdego z tych trzech bourbonów Jim Beam polecam użyć do degustacji specjalnych kieliszków degustacyjnych do whisky ze szklaną pokrywką.
Najpierw nalać 25 ml Jim Beam White, potem po 10 - 15 minutach od wypicia nalać 25 ml Jim Beam Double Oak, a następnie po takim samym czasie nalać 25 ml Jim Beam Black.
Wersja White okaże się najsłodsza z nich, wersja DO okaże się dużo bardziej wytrawna, natomiast wersja Black będzie słodsza niż DO, ale mniej słodka niż White.Łukasz
Ciekawy blend 43%. W PL blendy są w większości niedocenione a wynika to z prostego faktu, że mało kto wczytuje się co wchodzi w skład takich kompozycji. Osobiście zbyt kwiatowa i delikatna ale godna polecenia dla kogoś kto gustuje w takich klimatach.Krzysztof
Hook Head – zdobywca podwójnego złota ( Double Gold) na International Spirit Competition w USA. W cieniu słynnej latarni morskiej Hook Head, Martin Foley uprawia jęczmień, na mokrej, gliniastej glebie. Farma wystawiona jest na oddziaływanie słonej, morskiej bryzy, nawiewanej od zatoki. Whisky produk...
moje wrażenia: lekko słodka, na początku łagodna w ustach i na języku, później wyczuwalna lekka ostrość na podniebieniu; zapach bardzo łagodny, bez cienia dymu i torfu.Roman
Doskonały bourbon,który szczerze polecam.W mojej ocenie zdecydowanie przebija jakością,smakiem i aromatem Wild Turkey 101,flagowego Evan Williams Black Label i wszystkie podstawowe wynalazki Jim Beam. Piłem go na przemian z The Balvenie Double Wood 12 YO i zdecydowanie chętniej sięgałem po Longbranch.LESZEK
BALBLAIR 18YO - Balblair 18YO to mocno jesienna, bogata, wieczorna propozycja od destylarni Balblair. Rozwinięta i wzmocniona do wyżyn, równocześnie zachowuje doskonałe wyważenie ściśle z jasnym i owocowym charakterem destylarnii. Ta hojna ekspresja Ba...
Świetny blend, szczególnie dla osób ceniących owocowe nuty, zmieszane z orzechem, dębem. Ja piję go solo, ale pasuje też do coli czy z kostką lodu.Tomasz
Bezkonkurencyjna kolekcja doskonałych whisky, połączona przez mistrza destylacji - Briana Kinsmana
Firma William Grant & Sons, pozostająca w rękach jednej rodziny od 1886 roku, zaprezentowała ekskluzywne wydanie Rare Cask Reserves.
Brian Kinsman w towarzystwie holenderskiego specjalisty od wh...
Nazwa nawiązuje do jasnego, pogodnego nieba i świetnie pasuje do tej whisky. Jest bardzo przyjemna w aromacie i smaku oraz niezwykle "łatwopijalna". Słodka, owocowa, delikatna. Alkohol jest dobrze ukryty. Jedna z moich ulubionych. Arkadiusz
czołówka wśród Chivas , jeśli sięgasz po koniak ...,
będziesz zadowolony. Przebywanie w beczkach po koniaku dodało jej dodatkowego, lekko słodkiego smaku... co odróżnia ją od 12, 18 letniej. Dodatkowo 15 w promocji- smakuje tym lepiej.Daniel
Subskrybuj newsletter i otrzymaj kod rabatowy. Kod rabatowy 20 zł na jednorazową rezerwację za kwotę minimum 200 zł*
*Kod rabatowy ważny jest przez 60 dni i nie łączy się z innymi promocjami na stronie serwisu winnicalidla.pl. Użytkownik może wykorzystać tylko jeden kod rabatowy z tytułu zapisu do newslettera.
Cieszymy się, że będziemy w kontakcie!
Łap rabaty i dostęp do wszystkich akcji promocyjnych. Rezerwuj i odbierz już następnego dnia.
Odbierz 20 zł rabatu i inspirującego ebook'a - kliknij w link przesłany na Twojego maila.
Rabat 20 zł jest aktywny przy rezerwacji za min. 200 zł.