The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności i ochrony danych osobowych.
Chcemy, aby korzystanie z naszej Witryny było komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu i dostosowania treści reklamowych do Twoich preferencji, my i nasi zaufani partnerzy możemy przechowywać pliki cookies w Twojej przeglądarce i przetwarzać zawarte w nich dane osobowe analityczne i marketingowe. Kontynuując korzystanie z naszej Witryny bez zmiany prywatności ustawienia, wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz się wycofać Twoja zgoda poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych i przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Rumy o ciemnej brunatnej barwie, to alkohole dojrzewające w dębowych beczkach od kilku do kilkudziesięciu lat. Ich smak uważany za bardziej złożony i pełny - w porównaniu do rumów jasnych i złotych. Ten typ rumu produkowany jest z dłużej fermentowanej melasy trzcinowej, ale powstać może również z czystego soku trzcinowego. Czas dojrzewania w dębowych beczkach, sięgający czasami nawet kilku dekad, wpływa na intensywny i bogaty profil smakowy ciemnego rumu.
W rumie tym rozpoznać można nuty karmelu, czekolady, kawy, przypraw, suszonych owoców i dębu. Jest często spożywany w czystej formie, jako napój do klasycznej degustacji, z uwagi na złożoność i głębię smaku. Rumy ciemne bywają dostępne w wersjach overproof oraz navy - o wyższej zawartości alkoholu, oraz spiced - dodatkowo wzbogacone aromatami przypraw, korzeni, ziół lub owoców.
Rum jest mieszanką dojrzałych destylatów pochodzących z Gwalemali, Gujany, Trynidadu, Panamy i Karaibów. Rumy te są mieszane i wykańczane w beczkach Pedro Ximenez, przed butelkowaniem. Nie filtrowane na zimno i w naturalnym kolorze. Rozpieszczający i dosko...
Zacapa Centenario 23 El Alma to wydanie z limitowanej edycji Heavenly Cask. W niepowtarzalnej butelce kryje się rum stworzony metodą Solera, złożony z destylatów leżakujących od 6 do 23 lat w różnych rodzajach beczek.
Zacapa jak zawsze zaskakuje bogatym aromatem, tu z wyczuwalną wanilią, czekoladą ...
Zdecydowanie przyjemne połączenie słodko-wytrawne.
Można delektować się bez dodatków, procenty nie grają pierwszego planu, ale czuć moc. Polecam też na prezent dla kobietAneta
Inspiracją do stworzenia rumu było starożytne dziedzictwo Majów. Majowie byli niezaspokojeni i zaciekawieni wszystkim tym co jeszcze nie odkryte. Ta sama ciekawość skłoniła twórców Cihuatán do stworzenia czegoś, czego nigdy wcześniej nie zrobiono: pierwszego rumu Salwadoru, wyrabianego ręcznie w ser...
Gorzelnia Botucal (lub – zamiennie – Diplomatico) powstała w 1959 roku
w La Miel w Wenezueli. Marka znana jest w ponad 50 krajach świata, a rumy z tej gorzelni
uznawane są za jedne z najlepszych na całym ziemskim globie. Do produkcji destylatów używa się tylko najlepszej trzciny cukrowej w wersji ...
Angostura® 1824 - Dojrzewanie: min. 12 lat w palonych beczkach z amerykańskiego dębu po bourbonie
Kolor: ciemno bursztynowy kolor
Aromat: idealne połączenie słodkiej melasy, wanilii, skórki pomarańczowej, miodu, rodzynek i delikatnych przypraw.
Smak: Mocny, ale jednocześnie delikatny smak ciemne...
Historia rumu Botucal sięga końca wieku XVIII, kiedy to Don Juancho Nieto Meléndez wybudował gorzelnię w swej posiadłości Botucal. Obecna destylarnia Destilerias Unidas SA (DUSA), w której powstaje Botucal, powstała w 1959 roku u podnóża Andów w Wenezueli, a od 2002 roku przeszła całkowicie w ręce r...
Rum Ron Colon to wyjątkowy rum macerowany na zimno przez 48 godzin kawą z Salwadoru. Napar kawowy Ron Colón Salvadoreño jest przyrządzany przy użyciu ziaren kawy z regionu El Ciprés, uprawianej na wysokości 1700 m n.p.m. obok słynnego wulkanu Santa Ana w Salwadorze.
Wszystkie rumy wchodzące w skład...
Po pierwszym łyku zwątpiłem ale teraz się nim rozkoszuje. Aromat bardzo intensywny, landrynkowo-waniliowy. W smaku z początku mocno alkoholowy i trochę sztuczny, chemiczny (tylko przy pierwszym łyku). Potem mocna wanilia i drzewność. Bardzo długi i bogaty finisz.Oskar
daje pięć bo nigdy nie piłem rumu, a bardzo mi smakował, "łagodny" i aromatyczny, niestety przeceniłem moją wytrzymałość, z colą to jest bomba atomowa. PIOTR
Słodki aromat, smak na początku owocowy później średnio pieprzny, na finiszu gorzka czekolada, sam finisz dość krótki. Da się już pić solo ale alkohol jest wyraźny w smaku a słodycz nie jest mocna więc nie ma co od niego przygody z rumem zaczynać jak się nie lubi 40%.Oskar
Subskrybuj newsletter i otrzymaj kod rabatowy. Kod rabatowy 20 zł na jednorazową rezerwację za kwotę minimum 200 zł*
*Kod rabatowy ważny jest przez 60 dni i nie łączy się z innymi promocjami na stronie serwisu winnicalidla.pl. Użytkownik może wykorzystać tylko jeden kod rabatowy z tytułu zapisu do newslettera.
Cieszymy się, że będziemy w kontakcie!
Łap rabaty i dostęp do wszystkich akcji promocyjnych. Rezerwuj i odbierz już następnego dnia.
Odbierz 20 zł rabatu i inspirującego ebook'a - kliknij w link przesłany na Twojego maila.
Rabat 20 zł jest aktywny przy rezerwacji za min. 200 zł.