Witaj na WinnicaLidla.pl
serwisie z szerokim wyborem napojów alkoholowych.

Czy masz już ukończone 18 lat?
Informacja dotycząca przetwarzania danych osobowych.
*Pole wymagane
Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności i ochrony danych osobowych.

Chcemy, aby korzystanie z naszej Witryny było komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu i dostosowania treści reklamowych do Twoich preferencji, my i nasi zaufani partnerzy możemy przechowywać pliki cookies w Twojej przeglądarce i przetwarzać zawarte w nich dane osobowe analityczne i marketingowe. Kontynuując korzystanie z naszej Witryny bez zmiany prywatności ustawienia, wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz się wycofać Twoja zgoda poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych i przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.

Zapisz się do naszego newslettera

i zdobądź
kod rabatowy 20 zł
za jednorazową rezerwację
za minimalną kwotę 200 zł*

*Kodu rabatowego nie można łączyć z promocjami w serwisie winnicalidla.pl

Whisky

Akashi Sherry Cask 5-letnia Whisky Single Malt | 0,5L | 50%

500ml

569,99 zł
Akashi Sherry Cask 5-letnia Whisky Single Malt | 0,5L | 50%
Akashi Sherry Cask 5-letnia Whisky Single Malt | 0,5L | 50%
569,99 zł
Czas realizacji: 3 dni robocze
Dostępność: duża

Whisky

Akashi Sherry Cask 5-letnia Whisky Single Malt | 0,5L | 50%

500ml

Więcej informacji

Opis ekspertaWhisky Akashi Sherry Cask 5-letnia Whisky Single Malt | 0,5L | 50%

Whisky Akashi pochodzi z gorzelni Eigashima (White Oak), która prawdopodobnie jako pierwsza w Japonii destylowała whisky. Założył ją w 1888 roku niejaki Hyokichi Urabe, który licencję na produkcję napojów wysokoprocentowych uzyskał w 1919 roku. Wtedy to powstała pierwsza White Oak Whisky. Od zawsze wytwarzano tu przede wszystkim typowo japońskie trunki: sake, shochu, mirin oraz, oprócz whisky, także brandy i wina. Produkcja trwa przez 7 miesięcy w roku, w nowo wybudowanej w 1984 roku gorzelni, która mieści się w obszarze Eigashima w mieście Akashi, tuż nad Morzem Wewnętrznym Seto. Słód zaś sprowadzany jest z Wielkiej Brytanii. Akashi w swej 5-letniej wersji słodowej jest zdecydowanie wyjątkową whisky. Powstaje w bardzo małych partiach, poza tym leżakowana jest przez 3 lata w beczkach z dębu amerykańskiego (white oak) oraz kolejne 2 lata w beczkach po sherry. Dodatkowo klimat, w którym dojrzewa Akashi jest unikalny – chodzi o wybrzeże Morza Wewnętrznego Seto z bardzo dużymi różnicami temperatur między latem a zimą. Japońska whisky w nietypowym stylu! Kolor: Mocna herbata Aromat: Słodko, dużo rodzynek, karmelu z morską solą, wanilii, jagód, odrobiny cytrusów i morskiej bryzy Smak: Pełen gładkiej słodyczy, rodzynki, marmolada z ciemnych owoców, toffi, wanilia, ciepłe i pikantne przyprawy Finisz: Słodko-wytrawny, kakao, piernik, prażony dąb, ciepło-pikantne przyprawy, nieco ciemnych owoców, toffi, rodzynki Whisky Akashi pochodzi z gorzelni Eigashima (White Oak), która prawdopodobnie jako pierwsza w Japonii destylowała whisky. Założył ją w 1888 roku niejaki Hyokichi Urabe, który licencję na produkcję napojów wysokoprocentowych uzyskał w 1919 roku. Wtedy to powstała pierwsza White Oak Whisky. Od zawsze wytwarzano tu przede wszystkim typowo japońskie trunki: sake, shochu, mirin oraz, oprócz whisky, także brandy i wina. Produkcja trwa przez 7 miesięcy w roku, w nowo wybudowanej w 1984 roku gorzelni, która mieści się w obszarze Eigashima w mieście Akashi, tuż nad Morzem Wewnętrznym Seto. Słód zaś sprowadzany jest z Wielkiej Brytanii. Akashi w swej 5-letniej wersji słodowej jest zdecydowanie wyjątkową whisky. Powstaje w bardzo małych partiach, poza tym leżakowana jest przez 3 lata w beczkach z dębu amerykańskiego (white oak) oraz kolejne 2 lata w beczkach po sherry. Dodatkowo klimat, w którym dojrzewa Akashi jest unikalny – chodzi o wybrzeże Morza Wewnętrznego Seto z bardzo dużymi różnicami temperatur między latem a zimą. Japońska whisky w nietypowym stylu! Kolor: Mocna herbata Aromat: Słodko, dużo rodzynek, karmelu z morską solą, wanilii, jagód, odrobiny cytrusów i morskiej bryzy Smak: Pełen gładkiej słodyczy, rodzynki, marmolada z ciemnych owoców, toffi, wanilia, ciepłe i pikantne przyprawy Finisz: Słodko-wytrawny, kakao, piernik, prażony dąb, ciepło-pikantne przyprawy, nieco ciemnych owoców, toffi, rodzynki
5554732

Opinie

Ten produkt nie został jeszcze oceniony.

Twoja ocena
Napisz własną recenzję