Gatunki wina

Gatunek wina to ważne kryterium brane pod uwagę w trakcie wyboru wina. Wina możemy podzielić ze względu na barwę oraz technologię produkcji i szczególne cechy smakowe. Pod względem barwy rozróżniamy wina białe, czerwone i różowe. Szczególne cechy smakowe powstają w winach na skutek zastosowania określonych technologii, mamy zatem oprócz win cichych - wina musujące, wzmacniane i bezalkoholowe. Gatunki różnią się między sobą cierpkością, typem aromatów oraz stopniem rozgrzewania alkoholu.

Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności oraz ochrony danych osobowych.

 „Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu oraz dopasowywania treści reklamowych do Twoich preferencji my oraz nasi zaufani partnerzy mogą przechowywać w Twojej przeglądarce pliki cookies oraz przetwarzać zawarte w nich dane osobowe w celach analitycznych oraz marketingowych. Przez dalsze korzystanie z naszego Serwisu, bez zmian ustawień w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz wycofać zgodę poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności”.

Więcej informacji