Japońska whiskey

W przeciągu zaledwie kilku lat Japonia zdołała przemienić się z nadziei przemysłu whisky do kraju, który produkuje wyjątkowy alkohol światowej klasy. Whisky japońska z roku na rok zyskuje sobie coraz większe rzesze fanów nie tylko w Azji. Szczególnie sławna jest whisky japońska Hibiki, uznawana za najbardziej prestiżowy blend kraju. Do wytworzenia tego trunku używa się co najmniej dziesięciu destylatów. Młodsze trunki odznaczają się akordem owoców tropikalnych uzupełnionych o nuty rozmarynu czy drzewa sandałowego, dwudziestojednoletnia butelka japońskiej whisky Hibiki zdradza z kolei wyraźnie słodki, wiśniowo-karmelowy aromat.

Prosimy o zapoznanie się z naszymi informacjami dotyczącymi polityki prywatności oraz ochrony danych osobowych.

 „Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu oraz dopasowywania treści reklamowych do Twoich preferencji my oraz nasi zaufani partnerzy mogą przechowywać w Twojej przeglądarce pliki cookies oraz przetwarzać zawarte w nich dane osobowe w celach analitycznych oraz marketingowych. Przez dalsze korzystanie z naszego Serwisu, bez zmian ustawień w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz wycofać zgodę poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności”.

Więcej informacji