Chcemy, aby korzystanie z naszej Witryny było komfortowe. W celu poprawy jakości funkcjonowania Serwisu i dostosowania treści reklamowych do Twoich preferencji, my i nasi zaufani partnerzy możemy przechowywać pliki cookies w Twojej przeglądarce i przetwarzać zawarte w nich dane osobowe analityczne i marketingowe. Kontynuując korzystanie z naszej Witryny bez zmiany prywatności ustawienia, wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj, że zawsze możesz się wycofać Twoja zgoda poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies na zasadach opisanych w naszej Informacji dotyczącej plików cookie. Dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych i przysługujących Ci prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
- Strona główna
- Alkohole mocne
- Rum
- Marka
- Angostura
The House of Angostura® jest jednym z wiodących karaibskich producentów alkoholu, znanym ze światowej sławy bitterów i… i portfolio rumów premium. Historia destylarni to istna podróż w czasie. Wszystko zaczęło się w 1824 roku, kiedy założycie Dr Johann Siegert, po raz pierwszy stworzył Bitter jako lek łagodzący dolegliwości żołądkowe dla armii wenezuelskiej.
Produkcja rumów w The House of Angostura® rozpoczęła się 130 lat temu a w tym czasie destylarnia do perfekcji opanowała sztukę starzenia i blendowania, na nowo definiując kategorię rumów jako równie szlachetną, kunsztowną i artystyczną co whiksy. Rumy The House of Angostura® są cennym dziedzictwem i hołdem dla ewolucji przemysłu na Karaibach.
Ich produkcja jest dokładnie doglądana od doboru surowców, przez odpowiednią fermentację, destylację w aparatach do destylacji ciągłej, starzenie w opalanych dębowych beczkach. Następnie poddawane są mieszaniu przez mistrzów z wieloletnim doświadczeniem przekazywanym z pokolenia na pokolenie według ściśle strzeżonych technik i receptur. Master Distiller The House of Angostura®, John Georges razem ze swoim zespołem jest zaangażowany w każdy z wymienionych procesów, aby zapewnić najlepszą jakość od doboru melasy po selekcję beczek.